Supportgrupper
2022-01-25
Nu är de första MediReiki®utövarna under utbildning
2022-02-06

Det är nu ett gäng som ska påbörja utbildningen till MediReiki® en djupgående utbildning i bemötande och att vara stödjande i olika livssituationer. Mina elever fick börja den här kunskapen och erfarenheten snabbare än de tänkt sig genom att stödja inte mindre än 2 cancerpatienter med klassisk japansk Reiki. Efter att ha praktiserat Reiki i 32 år och de senaste åren studerat hur man arbetar med Reiki runt om i världen inom vård och omsorg brukar jag säga att jag knäckt gåtan. Det är MediReiki® en metod som är baserad på det närmaste du kan komma med Reiki och evidens idag.

Det är väldigt viktigt att förstå att Reiki kan praktiseras på många olika sätt beroende på var det praktiseras. Många som är intresserade av yoga, meditation, filosofi, andliga övningar, mediala övningar och personlig utveckling är också intresserade av Reiki. Det gör att Reiki får en ganska nischad sida där det holistiska tänkandet inte är helt med på banan. MediReiki® är en länken mellan den japanska Reiki Ryoho tekniken och behoven vi har i väst att ha människor runt oss som kan vara stödjande på rätt sätt med Reiki utan att göra egna tillägg eller lägga till filosofier som människor bär på. Frigida tankesätt kan lätt forma en frigid Reiki.

Människor som går igenom olika svåra prövningar i livet det kan vara allt från att få en diagnos, göra en operation, bli utmattad eller utbränd, till att bara gå igenom tillfälliga prövningar i livet. Olika situationer där redan professionell personal är inblandad och de behöver någon som kan stödja och finnas vid sidan om. På samma sätt som du kan ha en Doula när du ska föda barn, eller en död-doula när du är i slutet av livet som stödjer dig 100% kan också en MediReiki® assistent hjälpa dig igenom olika svårigheter.

När vi möter prövningar i livet så går vår stressnivå upp och vi upplever ofta svårigheter att fungera 100% i vardagslivet. Det är då vi kan aktivera MediReiki® för att stödja kortvarigt eller långvarigt. En person som kan lyssna, och kan avväpna dig när du tappar bort dig själv en aning. Det är en MediReiki® assistent.

Jag har själv fått möjlighet att prova på att ha detta stöd när jag blev opererad för bröstcancer förra året och ovissheten hur allvarligt det var skapade höga spänningar i kroppen. Jag tog time out från jobbet under nästan 2 månader och ägnade mig helt och hållet åt att bygga upp mig själv med hjälp av Reiki.

En mycket fin Reikivän och elev som tyvärr lämnade oss i januari efter att under lång tid kämpat med en obotlig cancer där det slutade med hospis och att säga adjö till det här livet. Jag talade med henne bara några dagar innan hon skrevs in på hospis och hon berättade då hur värdefullt det var för henne att få Reiki under den svåra tiden. Vi fortsatte att sända till henna tills hon inte längre fanns med oss. Självklart skulle vem som helst som får beskedet att de ska dö och lämna jordelivet ångest men Reiki kunde hjälpa till att dämpa det så de sista veckorna blev mer harmoniska.

Det finns så otroligt många vägar att gå med MediReiki® där vi kan vara det komplement som vård och omsorg har. Där vi förstår skillnaden på holistisk medicin och evidensbaserad medicin och förstår var vi kan göra skillnad.

Här behöver man inte tro på varken kristaller, andar eller chakran kunskapen om MediReiki® går långt bortom för traditionell medicin och trossystem.

MediReiki® assistenter finns vi är på väg ut i samhället överallt just nu och till sommaren kan du boka dem via den här sidan.

Text: Solkarina

Comments are closed.