Stråla Reiki från ögonen
2021-11-03
Högt blodtryck och nya vanor
2021-11-03

Reiki gör inte skillnad på vem som är god eller ond. Reiki är Reiki och vem som helst kan lära sig att ge Reiki och få Reiki. När man tog tillfånga en serbisk diktator efter kriget i Bosnien hittade man ett visitkort till en Reikiterapeut.  Intressant eller hur?

En teori som jag har är att om man får tillräckligt mycket Reiki kan det förändra livssynen och då tror jag att en person kan ompröva sina värderingar. Någon som ger Reiki är inte automatiskt god eller har sunda värderingar. Alla kan lära sig Reiki och få Reiki.

Om man tänker på hur de arbetade i Japan, där de kunde vara flera stycken som gav Reiki regelbundet till ett problem, så hade man där en avsikt att hela något och det kunde ta månader innan man botade eller hade fått ett resultat. Det ska vi jämföra med de få stunder vi får Reiki eller duttar med healing på oss själva, (utan att bli missmodiga).

Ibland kan det nog vara så att det behövs stora mängder Reiki många gånger för att få ett förändrat resultat. Det är inte ovanligt att människor går i Reikiterapi upp till ett år innan de får de förväntade resultaten.

Personkemin när du ska få Reiki av någon eller ge Reiki till någon är därför viktig. Tala med Reikiterapeuten och lär känna dem lite. Det ska kännas bra att få och bra att ge Reiki – annars ska du låta bli.

Varje gång vi möter en människa möter vi också hela deras livserfarenhet även om den inte syns. Vissa personlighetsdrag hos människor kan trigga igång tråkiga erfarenheter inom oss. Så personkemi är viktigt.

När jag nyss lärt mig Reiki 3 så fick jag Reiki av en annan lärare. Och under hela behandlingen stod hon och såg ut genom fönstret och talade om sig själv. Det var den värsta Reikibehandlingen jag någonsin fått. Jag fick kämpa för att inte förlora min egen energi.  För mig var hennes frånvaro under behandlingen ond, för det skapade ont i mig eller en negativ känsla. Personkemi och viljan att ge Reiki är viktig. Alla som ger Reiki och inte ger bra Reiki gör det av någon anledning. Som den här kvinnan som inte kunde vara närvarande i sin Reiki.

Om hon hade fått mycket Reiki själv skulle hon förstå hur det känns att ligga på bänken. Min slutsats var att hon inte hade någon erfarenhet att få Reiki själv det var därför hon bara talade om sig själv. Det är lätt att snabbt gå Reiki 1, 2 och 3 men det innebär inte att man ”känner” energin. Den kan man bara lära känna genom att använda den. Men det fantastiska med Reiki är att alla kan lära sig det oavsett ålder, diagnoser eller personlighet. Det kan vara bra att veta när du ska lära dig Reiki om du vill ha en lärare som har erfarenhet av Reikienergins effekter. Alla som gått Reiki 3 kan initiera i Reiki men det innebär inte att de har förståelse för Reiki.

Här hittar du beskrivning på Reiki Ryoho

Från min bok Reiki naturligt helande och mjuk beröring år 2013

Solkarina Sinnligkunskap®

Boka Reikikurs


Comments are closed.