Avsnitt 210: Hur stärker vi vårt inre ljus och ökar självkänslan i en värld av mörker

Kennet badar daggmaskarna
2023-10-17
Fråge-kväll där jag svarar på frågor från människor i Sverige
2023-10-19
Visa alla

Avsnitt 210: Hur stärker vi vårt inre ljus och ökar självkänslan i en värld av mörker

Hej och varmt välkommen till mig. Jag heter solkarina och arbetar som andlig lärare och inspiratör i Sverige. Jag utbildar dimensionella medium, änglamedium och esoteriker. Jag startade mitt först förtag 1989 och har fött 6 barn. Jag tillhör själv dem som älskar att lära mig nya saker och i mina poddar delar jag med mig av mina erfarenheter och det gör jag också i mina böcker. Jag har skrivit 27 böcker om andlighet, olika metoder och tekniker, Reiki och personlig utveckling från ett dimensionellt perspektiv.

Jag brukar säga att det finns ingen fantasi allt är verklighet. Men det bygger ju förstås på att du är frisk, mår bra. En människa som inte mår bra kan ibland identifiera sig med de inre lägre dimensionerna i de inre världarna. Det är därför någon som hör röster faktiskt kan vara schizofren eller den som tror den är uppvaknad egentligen har en depression eller psykos. Ja, vad är egentligen fantasi och vad är verklighet. Jag har bara sett första avsnittet av andarnas makt på svt och tycker det var skrämmande bra. För det visar hur vi i vår samtid tillåts att tro på vad vi vill. Men det visar också att en blind kan lätt leda en blind och en seende en seende. Välj klokt med andra ord.

Vi kan börja med mörker och ljus – för ljuset ger oss varma känslor, vi är trygga, glada och kan njuta av livet och det är också flöde – vi ser saker för vad de är. Det är inte alltid roligt för där bor hemska saker i verkligheten, mörkret är väldigt närvarande.  I ljuset finns upplysningen, där kan vi se allting i alla dimensioner för vad det är. Det kräver närvaro och medvetenhet hos oss människor. Det är därför vi utbildar oss till dimensionella medium och esoteriska rådgivare för att kunna se uppleva och lära känna mer av ljuset som är medvetenhet. Vi vill förstå för att veta och kunna välja in eller välja bort.

Mörker är det okända, det som skrämmer oss, det som skapar ångest, rädslor, felaktiga perspektiv. Mörker är det undermedvetna det omedvetna, våra präglingar och mönster. Desto mer man söker sig till mörker desto mer kommer förvirringen att bli. Det är som att stå i ett mörkt rum utan lampa.

På alla kurser jag har där vi arbetar med ljus och medvetenhet, Sann Essens, Änglamedvetande, dimensionsmedium, Nefertiti kosmisk healing®, högre uppvaknande®, klassisk japansk Reiki så fokuserar vi på ljus. Då händer det magiska att vår kunskap expanderar och vi ser tydligare de spår mörkret inom oss lagt, vi ser präglingar, idéer vi haft som oss själva som inte stämmer, smärta släpper, det räcker nämligen med att vara i rätt ljus och rätt flöde och du kommer att se ditt motstånd, ditt eget mörker, dina egna präglingar, få kontakt med din dåliga självkänsla, ditt dåliga självförtroende och det är i det ögonblicket du kan växa, expandera din medvetenhet, få mer ljus och flöde in i ditt liv.  För att vi ska kunna se behöver vi också tända lampan i det mörka rummet och lika är det med oss människor.

Vår fantasi blir då viktigare än någonsin.

Vår fantasi är den inre outforskade världen, den delen av oss där de tysta dolda och okända, vår inre rösterna finns. Genom att lära känna vår fantasi kan vi se vilka sanningar vi bär på, vad vi identifierar oss som, vilka vi tror vi är och vad vi tror är kunskap. Vad är det som rör sig i våra tankar egentligen. Genom att ta ansvar för din fantasi och lära av den kan du utvecklas som människa och du kommer att få mer och mer medvetenhet in i ditt liv.

Sanningar om oss själva är en högre känsla av att veta därför kommer du varje gång du söker bevis att fortsätta att vandra i mörker och omedvetenhet. Men genom att anamma dina känslor, faktiskt kontrollera dina tankar så de inte är som ett vilt hav eller förstå dina nattdrömmar, då kommer du att få mer ljus, mer sanning och faktiskt blir världen som en sagovärld eftersom det handlar om upplevelsen av världen.

Vi är dimensionella varelser med tillgång till oändligt mycket kunskap som vi bär inom oss en kunskap utan ord, en kunskap utan tankar.

Varför söker då människor sig till mörker, det okända, demoner och liknande? Tror dem kanske att de kan hitta sig själv i mörker? Hur kan du hitta något i mörker? Kan du se i ett mörkt rum?

Beror det på att de tror de kan hitta ljus och medvetenhet där? Eller beror det på att de aldrig mött ljuset och därför inte vet vad de ska leta efter?

Min erfarenhet är att människor som mött ljuset inte söker mörker. För när du är ljuset då ser du det mörker som finns.

Ibland kan jag höra att vi lever i en polariserad värld där vi behöver mörker för att se ljuset. Men inget kan vara mer fel eller människor tror de måste lida för att få uppleva ljus och det behöver man inte. Lidandet är ett antagande av mörker som egentligen bra finns i din fantasi.

Den som lever i ljus och ser ljus, upplever ljus kan också se mörkret och navigera förbi det. Det är att vara andligt upplyst. Men den som tror att den ska hitta ljuset i mörkret kommer för alltid att famla och leta.

Medium runt om i Sverige och världen ägnar sig åt andevärlden och bjuder in dem både med bräden, pendlare, åkallan, trans, röda rum – men det har ingen aning om vem de talar med. När de blir kritiserade så börjar de istället att kalla sig för utredare av det okända. Det är alltid spännande att se hur kritik får människor slingra sig istället för att nyfiket fråga, hur andra uppfattar världen. Finns det någon som är bättre på att slingra sig, förändra sanningar än människan? Är det vad viljekraften gjort med oss i utvecklingen.

Ett dimensionellt medium kan lära sig att stå i centrum i ljuset och se de olika dimensionella världarna. Vi behöver inte låna ut våra kroppar, känslor eller tankar för att kommunicera med andar, vi behöver inga instrument eller hjälpmedel. Genom övning och praktik kan vi se och uppleva vad som pågår. Det är den sinnliga kunskapen som jag praktiserat sedan jag var barn. Vi kan känna på oss när något skaver men hur många kan tolka det?

För precis som ljuset och kunskapen inom oss kan inte sanningen upplevas genom yttre föremål för sanningen är en djupare inre känsla som bor inom varje människa. Det jag kallar fantasi är en inre värld vi kan utforska och med rätt lärare, rätt berättelser, rätt erfarenheter, rätt sagor kan vi nå små upplysningar varje gång vi hör berättelserna för varje liten aha upplevelse är lite mer ljus in i ditt liv och lite mindre mörker. Den motstridige som känner sig sårad, anklagar dig för att vara än det ena och än det andra i mindre vackra ord är den som inte fått en aha upplevelse utan som bara ser mörker.

Vi behöver omfamna alla de människor vi möter som lever i mörker med vårt ljus.

I november startar nästa omgång av utbildningen till dimensionellt medium. Du är inbjuden att vara med. Jag kommer också att starta Sann Essens och änglamedvetande för dig som vill fokusera helt på änglar under ett år och vid 4 tillfällen. Det är detta som är min vision, mitt mission i livet att visa vägen till ljuset, glädjen, lyckan och framtiden men det kräver mod hos människor och alla bär inte det modet för att solglasögonen sitter på och mörker präglar deras väg.

Vi behöver inte leva i en polär värld med ljus och mörker där vi balanserar och vinglar oss fram. Vi kan leva i en värld av ljus genom ett medvetet val. Det är mörker och krig runt oss i omvärlden och du kan välja att se omvärlden för vad den är, eller stå kvar i ditt inre ljus.

Det kan låta flummigt men det finns en djupare sanning som bor där.

Varför ska jag välja demoner att lära av när jag kan välja ljusvarelser?

Varför ska jag välja att klaga när jag kan välja att prata om underbara saker jag möter?

Varför ska jag värdera dig när jag har fullt upp med att vara mig själv?

Omvärlden kan kränka dig, nedvärdera dig, tala illa om dig men det är fortfarande du som upplever dig själv och har ansvar för dig själv oavsett vad som pågår i omvärlden

Vi behöver inte utreda mörker det finns där och kommer alltid att finnas där. Men du och jag kan välja om vi vill leva i mörker eller i ljus. Hur ser din dag ut? Hur använder du din dag? Vilka tankar finns inom dig under en dag? Vilka känslor brottas du med?

Framför allt vad kan du göra för att påverka din dag idag att vara den bästa. Vilka handlingar kan du göra? Vilka känslor ska du fokusera på, vilka tankar väljer du in i ditt liv.

Dina tankar är en återspegling av hur du ser på dig själv och omvärlden.

När du kommer till mig för att lära dig mer om dig själv då kommer du att få börja uppleva dig själv inifrån och ut all etik och all kunskap växer inifrån och ut i världen. Ljus eller mörker börjar inom oss. Först som sagor, sedan som fantasier och till sist blir de en verklighet.

Därför ska jag nu läsa en saga för dig.

Sätt dig tillrätta och lyssna, låt inget störa dig så du kan se bilderna jag beskriver framför dig. Sitter du i en bil så stanna bilen för att lyssna på sagan jag nu ska berätta för dig. I slutet av podden kan du lyssna på när jag berättar en saga.

.

Comments are closed.