Förbered dig själv och rummet för att ge en Reikibehandling

Minnen aktiveras och frigörs
2021-11-02
Reiji ho en metod för att låta den andliga energin guida och leda
2021-11-02
Visa alla

Förbered dig själv och rummet för att ge en Reikibehandling

Du kan tända ett ljus för att skapa en harmonisk stämning och även sätta på musik som din klient gillar. Att bara vara i tystnad under en behandling är också helt ok då vi i vardagen ofta störs av många yttre intryck. Tvätta dina händer så att de är rena. Byt till rena kläder. Vädra och städa miljön så att den är ren och dammfri. Ta av dig smycken så de inte skramlar eller du fastnar i klientens kläder. Om du är rökare är det oerhört viktigt att du har rena kläder, tvättade händer och helst inte rökt på någon timme. Du kan också ha en massageolja som du smörjer in händerna med. Rök inte innan du ska ge Reiki.

Tro mig, det värsta som finns är att få ett par rökluktande händer i ansiktet. Vi ska vara så neutrala som möjligt för att inte väcka några associationer för klienten. Även sköljmedel och tvättmedel som doftar kan störa en klient. Så tvätta kläder och filtar i doftfritt tvättmedel. Undvik att ha katt och hundhår på kläderna ifall att klienten är allergiker.

Det tråkigaste som finns är när en Reikiterapeut bara pratar om sig själv. Tänk på att det är din klient som är i fokus. De kommer till dig för de vill bli sedda inte för att få veta mer om dina problem.

Bra att tänka på innan du börjar behandla

YBred en filt över klienten. Ibland blir de frusna när du ger Reiki vilket kan hända när spänningar lossar och man börjar slappna av. Det släpper ofta efter någon timme och då brukar en värme infinna sig istället.

YOm du följer positionerna får du en heltäckande Reikibehandling både för de viktigaste inre organen och rent allmänt som ett välbefinnande inombords.

YVåga lita på din egen känsla när du vill flytta händerna. Annars kan du ha en klocka i närheten och hålla händerna över varje position ca 5 minuter.

YAlla människor klarar inte att ligga på mage. Låt dem då ligga på rygg, lägg något under knäna, då slappnar svanken av. Om de ligger på en madrass kan du hålla en hand under och en över.

Du kan också lägga klienten i framstupa sidoläge som är en bra position så att du kan ge Reiki på ryggen.

YNär de ligger på mage kan du rulla en frottéhandduk som klienten lägger mot sin panna. Då skapas ett lufthål mellan madrass och ansikte och klienten kan ligga mer avslappnat mot om de ska ligga och vrida på huvudet.

YReiki kan du ge hur som helst, låt dem sitta på en stol, ligga i en soffa eller säng. Det viktiga är att ni båda har en trivsam arbetsställning

YPassa på att njuta och koppla av själv.

YGe dig själv Reiki dagligen, då har du ett bra flöde i händerna.

YStarta alltid din Reiki genom att göra Gassho-meditationen först så att du känner att du aktiverar Reikin i dina händer och har ditt fokus på klienten

YOm du behandlar en familjemedlem och de känner att det är jobbigt att ligga still och få Reiki under en längre tid kan du dela upp positionerna i tre dagar och ta några positioner åt gången per dag. Framför allt om man arbetar med att ge Reiki till barn och djur så kan man med fördel ge fyra positioner per dag så att de inte tröttnar på att vara still och ta emot.

YGlöm inte att det är en förtroendesituation och att du har tystnadsplikt efter en behandling. Klienten skall känna att de blir både sedda och hörda under en Reikibehandling.

YReikiterapeuter undviker värderingar och kraftiga känslor. Klienten har och bör känna sig trygg med att släppa på alla känslospänningar som finns och kommer till dem.

YLita på intelligensen hos människor att de själva kan sortera sina intryck. Lita på att Reikienergin kommer exakt dit där den behövs som bäst och att du ger personen exakt vad de behöver.

  • Ögonkontakt
  • Lugn och stadig röst
  • Lyssna uppmärksamt
  • Öppen hållning
  • Uppträda lugnt

Se varje människa som du behandlar som en ny person även om du tycker att du känner dem väl. Det viktigaste att veta är att alla människor är proffs på sig själva.

Här hittar du beskrivning på Reiki Ryoho

Från min bok Reiki naturligt helande och mjuk beröring år 2013

Solkarina Sinnligkunskap®

Boka Reikikurs


Comments are closed.