Är Reiki gott eller ont?
2021-11-03
Helande med andningen
2021-11-03

När jag hade min första Reikikurs 1997 var det med en kvinna som var där för att hennes man hade högt blodtryck, hon ville lära sig Reiki så att hon skulle kunna hjälpa sin man. Efter kursen ringde hon och vi pratade på telefon för hon gav sin man Reiki tre gånger i veckan i mer än en timme varje gång. Han kan inte ligga still, sa hon, det är som myrkryp i benen på honom och han vill bara resa sig. Ge inte upp, sa jag, prata bort tiden istället ni behöver inte vara så tysta och heliga.

Efter ytterligare några veckor kontaktade hon mig igen då ville hon gå Reiki 2 fortsättningskursen. När vi träffades frågade jag hur det gått för hennes man om han fortfarande hade högt blodtryck? Det visade sig att blodtrycket var bättre. Hon berättade att de förändrat hans rutiner. Familjen hade tre barn och pappan var chef på ett större företag därför blev det ofta sena kvällar innan han kom hem.

Innan han åkte hem till familjen åkte han till sin handikappade mamma och gjorde middag åt henne och satt en stund och talade med henne. Varje morgon innan han åkte till arbetet åkte han förbi sin mamma och gav henne frukost.

Min elev berättade att de hade fått en hemsamarit till hans mamma. Nu åkte han bara till henne efter arbetet och drack kaffe en stund med henne innan han åkte hem. När jag påminde min elev om hur de förändrat rutinerna i hennes man liv kunde hon också se sambandet mellan stressen i livet och det höga blodtrycket. När hon gav sin man Reiki hade de helt enkelt strukturerat upp sina liv och gjort förändringar som var bra. Nu hade de allihop en mycket bättre livssituation och ingen behövde känna sig stressad. Detta tack vare att de började prata med varandra när hon gav Reiki till sin man, i det avslappnade tillståndet kunde de lösa många praktiska saker.

Här hittar du beskrivning på Reiki Ryoho

Från min bok Reiki naturligt helande och mjuk beröring år 2013

Solkarina Sinnligkunskap®

Boka Reikikurs


Comments are closed.