Kan Reiki bli en del av svensk vård och omsorg?

Kommunicera med flöde
2023-09-04
Uppdateringar och nyheter 2023-2024
2023-09-12
Visa alla

Kan Reiki bli en del av svensk vård och omsorg?

I Sverige drömmer många om att kunna ge Reiki till sjuka, stressade, psykisk ohälsa och inom vård och omsorg. Men det är önskedrömmar då man inte har satt sig in i och förstår hur samhällets olika intuitioner fungerar, eller lärt sig en Reiki som är ren flum.

Idag finns en färdig utbildning för den som är intresserad av medicinsk Reiki eller MediReiki®. Jag har själv arbetat med Reiki i 33 år och sett hur bra människor mår när de får Reiki och lär sig Reiki. Många tror att det räcker med att de gått en helgkurs i Reiki för att börja behandla och förändra människor genom beröringen. Men ack så fel de har. Reiki är en djupgående förståelse för vad balans och obalans är, vad ohälsa är och hur den uttrycker sig. När du lär dig Reiki så lär du dig hur du kan stötta både andra och dig själv i den processen.

Jag började för många år sedan utforska hur jag skulle kunna förena den kunskap som finns i klassisk japansk Reiki med den moderna vetenskapen. För 5 år sedan knäckte jag den koden och idag utbildar jag i MediReiki® alltså medicinsk Reiki. Jag har studerat medicinsk Reiki i USA och varit på studieresor för att lära mig mer. Sättet de arbetar på i andra länder passar inte i Sverige. Dessutom tyckte jag de utbildningarna innehåll för vaga och svaga riktlinjer för att passa in i en evidensbaserad vård och omsorg.

Problemet är bara att Reiki idag är väldigt olika för människor som lär sig Reiki. Ofta är det väldigt låg och dålig kvalitet på Reikiutbildningarna. Lärarna har inga eller få kunskaper om Reiki och effekterna. Jag kan se det när jag bjuder in  andra Reikiutövare i mitt nätverk. Man har frångått den tradition som Reiki har för att skapa balans i kroppen och istället gjort en massa tillägg som inte har med Reiki att göra.

Utövare av Reiki blandar in kristaller, änglar, pendlare, värderingar, åsikter, energiavläsningar och en massa metoder som inte hör till den ursprungliga Reikin´s läkande principer.

Efter att jag utbildat mig in den japanska varianten av Reiki så kunde jag se och få en större bild av vad Reiki är. Den erfarenheter jag hade sedan gammalt var precis det jag fick lära mig under mina japanska lärares goda omdömen. Efter det blev det självklart för mig att lära ut Reiki med de traditionella metoderna men anpassat för ett modernt samhälle.

När jag utbildar MediReiki® utövare får de lära sig hur man anpassar metoden till vård och omsorg. Det finns därför ingen anledning att uppfinna hjulet igen som man brukar säga.

Efter att jag slutfört flera utbildningstillfällen med mina egna elever som lärt sig MediReiki® har jag nu börjat vända mig äen till andra utövare av Reiki.

Problemet är bara att de inte lärt sig Byosen veta hur Reiki fungerar i kombination med obalanser, trauman, inflammationer, oro, stress i kroppen. Kort och gott så klarar de inte av att vara medmänniskor i kombination med Reiki för att ge människan förmågan till självläkning.

Men nu har jag beslutat att lägga till de viktig delarna i MediReiki® utbildningen för att alla ska få de grunder de saknar Reiki.

När du går en utbildning i MediReiki® får du dessutom lära dig att skriva kontrakt och identifiera behov hos en klient. Flera olika sätt att förmedla Reiki på, hur du som bäst kan stödja både vårdpersonal och de olika intuitionerna genom din närvaro.

I Sverige vilar allting på en vetenskaplig grund och det är därför grundstenen i MediReiki® att förstå hur vetenskaplig grund kombineras med Reiki.

Jag har knäckt den koden och delar den gärna med dig.

Hur vet du att du har en bra Reikigrund?

 • Du ska vara initierad genom Reiju
 • Veta vad Byosen är och skilja på de olika sensationernas betydelse
 • Förstå innebörden av Hibiki som skapar balans och obalans
 • Använda dig av Usui Reiki Ryoho utan extra tilläggsnamn

Då är du varmt välkommen att utbilda dig i MediReiki® och kan fördjupa dina kunskaper att hjälpa dina medmänniskor genom en unik själavårdande metod.

När du gått utbildningen hos mig kan du:

 • Hålla läkande samtal
 • Skriva kontrakt och göra längre åtaganden med klienter
 • Förstå hur evidensbaserad Reiki fungerar
 • Hur du praktiserar MediReiki® i skolan, omsorgen, vården
 • Identifiera behov hos klienter
 • Förstå skillnaden på friskvård och rehabilitering
 • Arbeta på företag med MediReiki®

Har du nyss lärt dig Reiki eller har frågor om den Reiki du praktiserar är du välkommen att kontakta mig. Jag ser fram emot att snart se dig som elev på utbildningen här i Umeå.

Nu stärker vi Sverige genom våra kunskaper om Reiki i vård, omsorg och inom olika intuitioner och bygger tillsammans ett samhälle för människan från hjärtat.

Solkarina Sinnligkunskap®

Finns som podd här

Comments are closed.