Behandlings och massagebänk men köksbord funkar också
2021-11-02
Förbered dig själv och rummet för att ge en Reikibehandling
2021-11-02

När du ger en helkroppsbehandling aktiveras cellminnen, erfarenheter som ligger i kroppens celler. Är dina händer tillräckligt närvarande och mjuka så kommer erfarenheter som finns lagrade att vakna till liv hos klienten. Det innebär att det fladdrar förbi minnen och erfarenheter. Klienten, eller du själv om du ger dig själv Reiki, börjar plötsligt minnas saker som ni inte tänkt på under lång tid. En duktig Reikiterapeut kan ibland få samma bilder och känslor som klienten när de ger Reiki. Även om det ibland känns smärtsamt att minnas är alla minnen som väcks också ett tillfälle att släppa taget om dem. Det är därför vi kan hjälpa och stötta klienter att hitta nya strategier för gamla problem som de har. Ibland räcker det med att bara ge Reiki för Reikienergin balanserar upp kroppen. Allt vi varit med om i livet, alla händelser, både de stora och små finns kvar inom oss som erfarenheter. Så småningom kommer dessa erfarenheter att bli de ögon från vilken vi ser och upplever världen.

Har någon t.ex. blivit mobbad kommer kroppen omedvetet att undvika människor som är lik mobbaren. Varje gång den mobbade ser någon som liknar mobbaren reagerar kroppen spontant efter gamla erfarenheter och blir stressad. Detta är likadant med alla minnen vi har, både bra och dåliga.

Din kropp kommer att göra motstånd i situationer som du inte själv riktigt förstår. Det blir dubbla budskap inom dig, du vill men kroppen följer inte. Genom att ge sig själv Reiki dagligen och få Reikibehandlingar ökar man flödet i kroppen. Avslappningen gör att du automatiskt bearbetar gamla erfarenheter som finns lagrade. Man blir tryggare inombords. Var noga och se på din klient. Vissa vill prata andra vill det inte. Jag brukar fråga om det känns bra och med den frågan får jag svaret ja, eller så börjar de prata.

Många som får Reiki är osäkra på om de får prata eller inte. Det finns som sagt inga regler. Om inte klienten pratar oerhört mycket förstås så att de glömmer att vara närvarande i kroppen. Då kanske man ska be dem att vara tyst en stund och känna in kroppen och hur den känns. Tala om för klienten att de får göra som de vill så behöver de inte ligga under behandlingen och fundera om de får prata eller inte.

En tår på en kind kan betyda så mycket det kan vara en tår av glädje, lättnad men också av sorg. Så vill du veta hur din klient känner sig så fråga hur det känns helt enkelt.

Det har hänt att jag känner sorg och plötsligt börjar tänka på min mamma som dog för 12 år sedan under en behandling. Då kan jag se att det rullar en tår nedför kinden på klienten och när jag frågar hur det är kan de svara att de ledsna för att de blivit arbetslösa. Känslan sorg som jag plockar upp behöver inte betyda samma sak för mig som för klienten.

Den som ger Reiki kan också få många intryck, känslor och bilder från klienten. Ibland är det inte viktigt att bry sig om dem för var du än lägger dina händer på din klient kommer du att ta emot information från platsen din hand ligger på.

Det är bra att lita på energin och de processer som energin och beröringen startar upp. Det är en balansgång att tala eller vara tyst som du med tiden kommer att lära dig. Det enda du ska vara försiktig med är att diagnostisera som de gör inom vården. Delge istället vad du upplever och överlämna åt din klient att värdera. Men rekommendera klienten att ta kontakt med en läkare om du blir osäker på något.

Bagatellartade minnen kan aktiveras genom cellminnen som väcks så därför kan man se minnena som kommer som ett flöde från personens livserfarenhet. De kan vara viktiga men oftast är de oviktiga bilder som strömmar förbi. Min erfarenhet är att om något är viktigt så återkommer samma bild eller känsla hela tiden tills man tagit itu med den.

Här hittar du beskrivning på Reiki Ryoho

Från min bok Reiki naturligt helande och mjuk beröring år 2013

Solkarina Sinnligkunskap®

Boka Reikikurs


Comments are closed.