Mitt första möte med Reiki

Den andliga aspekten av Reiki Ryoho
2022-06-09
Reiki i mitt liv en egenföretagare berättar
2022-06-12

AV Kristina Lennartsson, Uppsala från boken 26 Reikilärare delar sina erfarenheter av klassisk japansk Reiki

Första gången jag kom i kontakt med Reiki, var jag i en väldigt rörig period i mitt liv. Jag ville separera, vantrivdes på arbetet, var utarbetad, barnen var under tio. Allt var mer eller mindre kaos och jag försökte räcka till överallt som den duktiga flicka jag försökte vara. Aldrig säga nej…

En kompis erbjöd sig att ge mig distansReiki för jag hade tandvärk. Jag skrattade för mig själv och trodde hon skämtade, skulle hon sitta 70 mil från mig och ge mig healing.. och det skulle funka?! Men jag var villig att prova.

Direkt hon startade kände jag hur det började pirra i kroppen. Jag började skratta för mig själv, för det kändes så tydligt. Det gick som vågor i kroppen och jag såg som norrsken inne i huvudet. Plötsligt mitt i skrattet så börjar jag bara storgråta. Tårarna forsade och jag var bara i den känslan att låta allt vara som det kom. Samtidigt log jag för mig själv, för det var en sådan märklig känsla.

Efteråt hade tandvärken lättat lite och jag kände mig lugnare i kroppen.

Jag tog flera behandlingar och från att vara jättestressad och med ett kaos i huvudet, började allt lugna sig.

Jag bestämde redan efter dom första två behandlingarna att jag måste lära mig det här själv.

Jag googlade och fick upp Solkarina, som gav kurser på distans. Kravet var en distanskurs, så jag själv kunde välja när jag skulle ha tid.

I kurserna så ingår det en del meditationer, och att plötsligt ta sig tid och sitta ner i tystnad och känna efter hur man egentligen mår och kunna reflektera var nytt för mig.

Från att inte veta vem jag var, förutom fru och mamma. Började jag känna efter vad jag ville göra, vad jag inte ville. Jag började ta beslut som faktiskt var mina. Allt kaos i huvudet började ordna upp sig. Saker som stressat mig eller gjort mig orolig var plötsligt borta. Jag kunde sortera vad som var viktigt och som jag kunde förändra och lägga undan saker som jag inte kunde ändra på.

I dag efter flera år med Reiki så har jag ett helt annat lugn i kropp och sinne.

Jag är mer tålmodig, har en tillit till att allt kommer att lösa sig på bästa sätt, jag försöker leva mer nu. Inte stressa upp mig över saker som kanske kommer att hända.

Jag tror att mitt lugn även på verkar familjen positivt. Från att ha en helstressad mamma, så har barnen en lugnare mamma som trivs med sitt liv.

Jag lever idag i ett lugnt och skönt liv med en bra kontakt till mina barn och till min exman.

Reiki i det dagliga livet

Efter att ha gått alla tre stegen i Reiki, så har jag lärt mig att använda Reikin överallt.

Mina barn fick alltid Reiki när jag nattade dom. Dom märkte när jag startade och brukade fråga: – Mamma, ger du healing nu? – Japp, svarade jag. – Jaha, blev svaret.

Dottern kom ofta och la händerna på mig, för hon ville också ge healing.

På en arbetsplats var det lite rörigt, då skickade jag lite Reiki till lokalerna. Och det blev genast bättre energier där.

En kompis skulle söka arbete och var nervös inför anställningsintervjun. Jag bestämde mig för att starta en distans till mötet och att det skulle sluta väl. Hon fick arbetet.

Jag och min man hade kennel. Hundarna älskade att få Reiki. När en tik var dräktig gav jag både henne och valparna Reiki. Vid valpning startade jag en distans för att det skulle gå bra och under själva valpningen fick tiken alltid Reiki som smärtlindring och avslappning. Valpningarna slutade alltid bra.

Så fort jag känner att det är lite tung energi på något ställe eller om det är en händelse jag vill ska bli bra, startar jag alltid Reikin.

Den är lätt att använda, det behövs inga större förberedelser. Inget är krångligt med Reiki.

På arbetsplatsen ger jag mina kollegor SnabbReiki när dom har ont någonstans. Fem, tio minuter på en rast gör att värken kan lindras eller förvinna.  Dom blir lika förvånade varje gång att det ger ett så snabbt resultat.

En klient som lidit av panikångest i många år, fick mindre ångestattacker och upplevde en lättnad i kroppen.  Livet blev lättare att leva och valen blev enklare att göra.

Jag skulle önska att Reikin syntes mer och att människor vågar prova.  Att utbilda sig i steg ett i Japansk Reiki borde flera göra. Då får du lära dig att ge dig själv och dina medmänniskor lindring.

Surr och rörigt i huvudet kommer minska, du får en helt annan klarhet som gör att dina val i livet blir enklare att göra. Du behöver inte fundera så mycket för du vet vad du vill med ditt liv.

Kristina Lennartsson, Ljusets Vingar

Du hittar Kristina på Kosmiskkunskap.se som en av profilerna

Comments are closed.