Kejsare Meiji inspirerar i 1800-talets Japan

Varför måste jag gå om Reiki för dig när jag vill lära mig MediReiki®
2021-10-15
Avsnitt 91: Möt Monica Poshman som delar sin erfarenhet av Reiki i familjen
2021-10-22

Idag vill jag faktiskt dela detta från Gendai Reikiho föreningen i Japan som jag är medlem i. Det är vackert och tänkvärt och med tanke på att det är skrivet för 100 år sedan så tycker jag personligen att det blir ännu mer tänkvärt.

Poesi och filosofi i alla dess former har ju alltid varit en del av överklassens, de högre kastens privilegium. Vi vanliga arbetar måste ju arbeta och försörja oss s a s så det fanns inte mycket tid för filosoferandet på den tiden.

Så det är ju härligt att vi idag i Sverige och i världen faktiskt kan få tillåta oss att studera poesi och filosofi. Man vet att Usui sensei grundaren av Reiki Ryoho levde i samtid och var influerad av Kejsare Meiji ( 明治天皇) i Japan. Född den tredje november 1852 och död 30 juli 1912. Han ärvde ju tronen i Japan endast 14 år gammal. Om du sett filmen den sista samurajen så är det just kejsare Meiji som är den unge kungen som måste ta många svåra beslut i industrialismens Japan. Mycket sevärd!

Kejsare Meiji Japan

曇りなき 心のそこのしらるゝは ことばのたまの ひかりなりけり()

Words mirror your heart, some shine as pearls some shade like clouds

Ord speglar ditt hjära och skiner som pärlor som skuggas som moln

Vissa människor talar smidigt och övertygande och andra talar långstamt och bestämt. Sättet du talar på återspeglar vem du är och vad din sanning är eftersom dina ord direkt uttrycker ditt sinne. Om ditt sinne är grumligt blir dina ord grumliga. Om ditt sinne är rent och klart kommer dina ord att lysa.


Comments are closed.