Vägledd meditation för avslappning och självkännedom

Vad är andlig hälsa?
2021-08-27
Grundkurs på distans i klassisk japansk Reiki©
2021-08-27
Visa alla

Vägledd meditation för avslappning och självkännedom

I det dagliga livet kommer du att möta många intryck och känslor. Både sådana som du själv projicerar ut men också i mötet med andra människor.

Har du funderat över vilket ansvar du själv kan ta och vad du själv kan göra? Rusar du från punkt A till punkt B hela tiden? Självkännedom är närvaro och att i medvetenhet vara med dig själv i varje ögonblick. När du blir trött, dränerad, utsliten, vilsen så är du inte i närvaro och medvetenhet med dig själv. Det är en förmåga att lära sig säga sortera och skala bort det du inte behöver i livet.

Men det finns också andra faktorer förstås

Har du någonsin gått på affären och handlat och när du kommer hem och ställer ned matkassarna i köket så känner du att du är helt dränerad på energi? Du kanske bara hinner sätta dig i bilen och upplever hur en trötthet liksom slår över dig? Anledningen att det blir så är för att du absorberar intryck från omgivningen. Du kan inte skilja på vad som är du och vad som är andra människor du blandar dig själv med andra.

Det är inte att vara i sin egen kraft

Därför kan jag rekommendera att du gör den här meditationen flera gånger om dagen för att helt enkelt med din egen intention skalar bort de intryck som du inte längre behöver. Gör du det regelbundet så kommer du att bli mer och mer bekant med dig själv, dina egna intryck och den du är.

Det är att för ett ögonblick dra tillbaka uppmärksamheten från omvärlden till dig själv

Då kan du göra den här meditationen som du också kan ladda ned till din mobil

Duscha bort tung energi och intryck du inte behöver

klicka på de 3 prickarna och du kan ladda hem den till din mobil/platta/dator

Du kan också lyssna direkt på Acast

Du får samma effekter med Reiki Ryoho och då får du under steg 2 lära dig tekniker för att energistäda som jag kallar det för både dig själv och i ditt hem. I alla Reikimetoder jag arbetar med ingår det en förståelse för denna process i steg 2.

Under grundkursen i klassisk japansk Reiki är detta steg 1 i att förstå de processer som skapar andlig hälsa och läker dig på djupet. Du lär dig också under grundkursen att känna igen hur obalanser kan upplevas och först då kan du också påbörja ditt egenarbete för att skapa balans inom dig själv. Det är andlig hälsa.

Vill du jobba på egen hand så rekommenderar jag min bok ”Andliga övningar en inre resa på 22 dagar” som du köper här som du ser behöver du bara 5 minuter åt gången för att börja lyssna på dig själv mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fem =