Reiki meditation
Meditation: Uppvaknandet till det inre ljuset
2023-02-10
Avsnitt 108: Hur är det att få en bröstcancer diagnos.
2023-02-24

Hur bra kan en Reikiutövare bli?

Senaste Reikipodden

Jag har praktiserat Reiki sedan 1990 och utbildat i klassisk japansk Reiki sedan 1997.

Det har blivit många människomöten och många Reikibehandlingar genom åren. Naturligtvis med en väldigt stor erfarenhet av beröring, och beröringens konst. Det började tidigt för mig att jag kände att jag ville hjälpa människor och framför allt lära mig mer. Dels för jag såg vilka fantastiska resultat det blev av att bara få ge Reiki men jag insåg också att i mötet med människor så behöver jag kunna betydligt mera. Det blev därför utbildningar i KBT, Mindfulness, Sorgebearbetning, En fantastisk utbildning i USA till EOL end of life doula som på svenska översätts till d-dsdoula. Det blev studiebesök i andra länder för att se hur man arbetar med Reiki Ryoho utomlands, fler kurser i världen för att lära mig mer om den autentiska japanska Reikin, Mindfulness som idag praktiseras av vård och omsorg, medveten närvaro och meditation, hur olika kulturer och religioner ser på döden och livet, utbildningar i samtalsmetodik, stresshantering, traumabearbetning ja som du ser kan jag göra listan väldigt lång. Mitt mål har alltid varit att bli ännu bättre medmänniska för Reikiflödet gör ju sitt men vad kan jag göra själv förutom det så jag blir en bättre medmänniska.

Därför är utbildningen i MediReiki® en påbyggnad för att kunna stödja människor i det moderna samhället med en gammal teknik och filosofi. Kraften i beröring är väl känt genom årtusenden och lika så kraften i Reiki då Rei är den inre känslan du får när du bara mår så bra och känner dig i harmoni med hela världen. Ki är den livsenergi som strömmar genom kroppen väl känt i många olika former som våra 6 element, vatten, jord, eld, luft, eter, tomrum. Ki livsenergin flödar genom varje cell i vår kropp.

Jag har gjort 100 tals Reikibehandlingar genom åren men med den kunskap jag lagt till MediReiki® utbildningen gör att du som arbetar med MediReiki®  nu kan förstå människor i det rent mänskliga perspektivet. Vi är trots allt inte så olika!

Varför är lyssnandet så viktigt tex? När vi blir bra lyssnare, och tro mig det måste vi öva på. Det är lätt att glömma bort därför att vi ska coacha, ge goda råd, ge vägledning och glömmer lätt intelligensen i människan och därför blir hur vi kan lyssna viktigt. De flesta är dåliga på det. Jag fördjupade mig själv i lyssnandet för många år sedan när en av mina söner hade det jobbigt.

Han satt vid köksbordet och började samtala med mig om det som var jobbigt för honom. Som vanligt började jag peppa honom och föreslog en massa lösningar. Då sa han: ”men mamma, kan du inte bara vara tyst och lyssna”. Jag blev tvärtyst och insåg att han hade rätt och från den dagen lärde jag mig allt jag behövde för att kunna bli en bra lyssnare. Och tro mig det är något vi hela tiden behöver öva på för att lyssna är en färskvara hos oss. Speciellt för mig blev det en utmaning efter att i 25 år peppat, coachat, väglett och gett människor råd.

Det är så viktigt för människor att bli lyssnade på, och att bli lyssnade på – rätt sätt. När vi lyssnar rätt hjälper vi dem att kommunicera vilket vi kan göra när vi förstår hur man gör. Då börjar de kunna identifiera sina egna tankar och känslor, de börjar formulera sin vilja, någon lyssnar och de blir hörda av en annan levande person och det gör att de släpper taget om mycket som processar i dem.

Det är en viktig del av MediReiki® som vi övar på varje helg när vi träffas via ZOOM. Det är bara en del av många delar förstås och i kommande poddar ska jag berätta lite mer om hur vi specialiserar oss på olika sätt i MediReiki®.

För MediReiki® är en moderna metod att använda urgammal kunskap om människan i ett modernt samhälle. Vill du lära dig MediReiki® är du välkommen att kontakta mig.

Jag öppnar nu nämligen upp för att fler ska få möjlighet att lära sig MediReiki®. Men då är det viktigt att du fått en verbal undervisning av en lärare som gett dig feedback på dina övningar. Att du gått steg 1 och 2 i Reiki Ryoho och de moderna påhittade metoderna där man lagt till en massa tekniker som inte har med Reiki Ryoho att göra. Healing och healingmetoder är en sak men Reiki Ryoho och MediReiki® är faktiskt något helt annat därför att det är enkelt och väldigt okomplicerat.

Jag vill att fler ska få möjlighet att utveckla sina förmågor att bli medmänniskor i vårt samhälle. MediReiki® i är skapat för just det att vi ska bli och vara så professionella att vi kan och vara ett stöd för människor överallt både privat och på intuitioner.

Läkandet sker på många olika nivåer hos oss och MediReiki® är en del men din kunskap om människor, bemötande och hur du vägleder andra människor är det som gör läkandet 100 % så i grund och botten passar MediReiki® för dig som vill vara en själavårdare och samtidigt assistera människor i olika tillfällen i livet.

Är du seriöst intresserad att hjälpa människor så ska du också vara välutbildad i Reiki och det kan du bli genom MediReiki®

Varmt välkommen att höra av dig om du vill lära dig MediReiki®

Reikilärare/Reikimaster/Dai Shihan/

Solkarina Sinnligkunskap ®


Boka Reikikurs MediReiki.se

Boka vägledning beskriv ditt problem så kan jag rekommendera en tjänst

Vad är Reii Ryoho

Lär dig mer om Byosen och att vara i balans

Lyssna på Reikipodden utan reklam

Reiki naturligt helande och mjuk beröring, grund kursboken. Köp den här När du vill lära dig klassisk japansk Reiki det finns flera Reikiböcker jag skrivit.

Comments are closed.