Bär du skuldkänslor eller känner skam för misstag du gjort? Sluta med det.

Vad är ett dimensionellt medium?
2024-01-15
Chakraresa och meditation med Solkarina
2024-01-26
Visa alla

Bär du skuldkänslor eller känner skam för misstag du gjort? Sluta med det.

I den senaste boken jag skrivit med David så är titeln Vem vill du vara” det är en titel som hjälper dig att fokusera på ditt välmående och förstå hur du kan återta kraft i ditt eget liv.

Låt inte misstag i förrgår definiera vem du är idag.

Men om jag lägger boken åt sidan ett tag och ställer frågan så här: Är det viktigt för dig vad andra tänker om dig? Hur mycket fokuserar du på det? Sitt ned en stund och fundera på hur mycket du tillåter omvärlden att definiera dig. För du kan inte veta egentligen vad andra tycker om dig då måste du fråga dem först. Och om någon tycker du är en dålig människa så är det deras definition, det är inte sanningen. Men jag kan nästan lova dig att de flesta kommer att ha positiva saker att säga om dig. Men är det viktigt egentligen? Oavsett vad någon annan tycker om dig så är det din inre känsla för dig som är den viktiga. Människor som inte gillar dig eller stödjer dig behöver du faktiskt varken umgås eller lägga tid på. Men det värsta du kan göra dig själv är att gå omkring och gissa, och anta vad människor tycker om dig. Då börjar plötsligt något som du inte vet något om att styra din verklighet. En illusion styr ditt liv.

Vill du att något du antar, är rädd för eller tror ska styra din verklighet? Är det inte viktigast vad du känner vad du är för person och att du fokuserar på ” vem du vill vara” mer än hur du TROR att andra förväntar sig av dig.

Tankar av oro för vad andra ska tycka eller tänka kan sänka en människa ganska rejält och då är det fortfarande bara dina tankar.

Alla människor gör misstag, som de skäms över, känner skuld inför det är inget ovanligt. Den som lär av sina misstag är den personen som är medveten om att den kunde gjort annorlunda. Om du går omkring och funderar kring det som varit, och det alltid finns ett ”tänk om” hos dig då kommer du att leva i en loop från det förflutna. Du har inte fokus på det som som kommer och vad du verkligen vill.

Jag tycker att klassisk japansk Reiki är en superduper metod för att bli medveten om vad som pågår i skallen på en, för att bli medveten och sedan släppa taget. Det vi inte kan förändra är det ingen ide att hålla kvar i.

Klassisk japansk Reiki är både närvaro, att bli medveten och djup avslappning för nervsystemet så tankarna som loopar släpper taget och du börjar andas utan inre stress.

När du gjort saker du ångrar behöver du ge dig själv tid och reflektera objektivt på hur du kunde gjort annorlunda. Det är ett välja vem du vill vara och börja forma dig själv efter den bild och definition du känner är mer sann. Ingen människa kan vara så perfekt att de aldrig gör misstag, då skulle man födas upplyst. Men de människor som går framåt i livet är de människor som lär av sina misstag.

Ibland är startsträckan för att lära lång då du kanske inte fått med dig den kunskap du behöver för att fungera som vuxen. Det är ganska vanligt, för inga föräldrar är perfekta och alla föräldrar har brister i vad de hinner lära sina barn.

Lär av misstagen, gör om och gör bättre som man brukar säga. Det är garanterat ett inre framgångs recept.

Klappa dig själv på axeln många gånger under en dag och påminn dig om att du gör ditt bästa. Var själv-snäll som man brukar säga, vem om du ska vara snäll mot dig själv. Stryk på dina armar och säg till dig själv att du verkligen uppskattar dig själv. Säg till dig själv: Jag ska ha tålamod med mig själv.

Det är lätt att hamna i en loop, en karusell av tankar och känslor som får dig att känna dig värdelös. Men det är bara tankar och känslor det är inte den du egentligen är. Psykiskt välmående kan du skapa själv genom en medvetenhet om att alla människor gör misstag och alla människor känner skuld eller skam men ingen skriver det i pannan på sig själv så alla de möter ska veta det. Vi lever inte på medeltiden där människor blev bundna vid skampålar.

Vi lever idag i ett samhälle där de flesta gjort misstag och de som mår bra är de som kan lära av misstagen och fokusera på framtiden och vart de vill istället för att se var de varit.

Solkarina Sinnligkunskap

Comments are closed.