Ny Reikibok: Sov gott med Reiki Ryoho
2022-11-23
Vill du lära dig mer MediReiki®?
2023-01-05

Det är spännande med Reiki därför i grund och botten finns det ingen traditionell Japansk Reiki. Många vill gärna kalla den det men faktum är att grundaren av Reiki Ryoho är Mikao Usui och betydelsen av Usui Reiki Ryoho är därför Usui´s Reikimetod översatt. I mitten på 2000 kallade man ofta Reiki för Reikihealing men jag började tidigt använda begreppet Reikimetoden för det är vad Reiki Ryoho betyder. Så när vi sätter Usui framför säger vi att det är en metod ursprungen från grundaren Usui. Trots det så kallar många i väst det för Japansk Reiki och min lärare i Japan är tydlig med att det Finns ingen japansk Reiki  och med det menar han att Hayashi lärde Takata Reiki som tog Reiki till väst, i Japan så lärde sig Chiyoko Yamaguchi Reiki av Hayashi. Det är från dessa två kvinnor som Reiki idag har spridit sig i väst men också i Japan. Chiyoko var inte lärare utan kunde enbart återberätta hur Hayashi gjorde 60 år tidigare.

Det är därför det är viktigt att vara tydlig med vad du kallar din Reiki eftersom en Japansk Reiki med Japan som varumärke finns inte. Det finns bara Mikao Usui sätt att göra sin Reikimetod på och den har sedan spridit sig till väst och även inom Japan som Usui Shiki Reiki Ryoho och Shiki betyder stil. Alltstå Usuis Reikistil och läkande metod.

Fördelen med att förstå den Japanska traditionen har jag genom min japanska lärare då han liksom Usui är Pure land buddhist och från den traditionen är också aktiveringsmetoderna tagna. Det är få som vet det i väst men jag kommer att förklara mer om det i min bok ”MediReiki® holistisk medicin, läka med Reiki Ryoho år 2023” där jag också kommer att dela med mig av varför Reiki Ryoho ( Reikimetoden) inte är energimedicin.

Är Reiki Ryoho kanaliserat?

Nej det är inte det och förstår man den tradition från japan ur vilken Reikimetoden kommer då vet man att det verkligen inte handlar om att kanalisera något. Vilket elever som är hängivna och verkligen vill bli lärare och lära sig också får lära sig. Pure land buddhismen har en tydlig intention vad dess fokus är och det är att bli upplyst och vad det innebär tål att samtalas kring. Jag brukar på mina Reikiträffar berätta och föreläsa för mina elever. För en Reiki 1, Reiki 2 eller Reiki 3 kurs ger inte hela kunskapen kring Reiki. Den behöver man finslipa under många år. Det är en av anledningarna till att jag har årsprogram för mina elever så de alltid kan känna att de är uppdaterade med kunskapen om Reikimetoden och hur man kan använda den inom många olika områden.

Det finns också en stor illusion om att Reikimetoden är väl etablerad inom sjuk- och hälsovården. Det stämmer inte heller för det finns inte tillräckligt klinisk forskning endast ett ytterst fåtal som skulle kunna duga för mer forskning just på Reikimetoden. Många Reikimasters vill ju att det ska finnas men jag har talat med de mest etablerade i USA där man haft Reiki i vård och omsorg länge. Inte ens de säger att det finns vettig forskning att använda sig av. Därför luras många av det och förstår inte att Rei den andliga aspekten av Reiki kan man inte forska på och det finns inga sjukhus eller universitet som lägger tid och pengar på forskning. Finns det på ett sjukhus så beror det helt på att människor jobbar volontärt och ger till de som vill ha. Mer om detta får du lära dig under MediReiki® utbildningen till assistent eller själavårdare.

Man kan inte modernisera, förnya eller uppgradera andlig energi. Den finns där och kommer alltid att finnas där och mer om det har jag skrivit i min bok ”Sova gott med Reiki Ryoho” med förklaring på varför.

För mig är det viktigt att mina elever hittar varandra därför hjälper jag dem ofta att hitta likasinnade där de bor. Att förstå att en Reiki 1 har samma status som en Reiki 3 vi har bara olika erfarenheter och kunskap med oss. Men oavsett Reikigrad så är det samma Reiki ibland har lärare glömt det.

Den andliga utvecklingsvägen kan man inte jämföra. Därför kan man inte heller säga att någon inte är mogen för Reikimetoden. För då har du gett felaktig information, du har inte lyckats förmedla vad Reiki är till eleverna, och glömt det viktigaste. Att lära och praktisera Reiki kan alltid leda till det som är din egentliga huvudsyssla. Så vem är jag att döma?

Jag har aldrig mött en elev som inte är redo och mogen för att lära sig Reikimetoden. Alla känner alltid stor tacksamhet efter kursen. Sedan stannar några i nätverket och andra bär med sig Reiki men får andra intressen. Jag gillar Reiki men det betyder inte att alla som lär sig Reiki behöver göra det. Men lärarens kunskaper och erfarenheter är förstås viktiga för att eleven ska känna sig nöjd.

Jag tycker det är uppblåst och har en stor avsaknad om ödmjukhet om en lärare inom vilket andlig gren som helst, säger att någon inte är redo. För mig är det maktmissbruk eftersom man då anser sig veta vad som är utveckling och inte hos en medmänniska.

Vad innebär att ”jobba med sig själv”

Gör vi inte det varje dag i livet alla människor? Vem kan peka finger på en människa och säga att du vill inte jobba med dig själv och du kan inte jobba med dig själv. Jag tror att alla människor är smarta, kloka och intelligenta och jag behöver inte sätta den identiteten på dem. Jag tycker det är mycket högmod i att värdera andra människors utveckling.

Det är ju trots allt inte Reiki som glänser utan människor som mår bra av Reiki.

Den vägledning jag ger när mina klienter får Reikibehandlingar handlar inte om att göra energiavläsningar. Det handlar om att få dem att förstå vad de sensationer de upplever under Reikibehandlingen är svar på balans eller obalans. Vägleda dem hur olika Byosen och sensationer, bilder, känslor, intryck eller minnen som kommer upp är de processer som ingår i att de blir mer och mer upplysta för varje Reikisession.

Visste du att en ahaupplevelse är en miniupplysning?

Reikimetoden har sina traditioner till Pure land buddhismen som i sig är en religion men som bygger på forntida kunskap om hur människan harmoniserar med naturlagarna. Allting kommer ju någonstans ifrån och Mikao Usui var Pure land buddhist influerad av de influenser från USA som pågick vid 1900-talets början. Det är en spännande förändrande tid.

Mikao Usui dog i en stroke på väg att hålla en av sina många Reikikurser i Japan 1926 han hade hundratals elever. Där Hayashi Reikistyle är den som styr mest i världen idag och vi kallar det Usui Shiki Reiki Ryoho eller felaktigt Japansk Reiki

Det mest underbara som finns är när jag möter elever som är lika dedikerade till att utöva Reiki och lära ut Reiki som jag själv är. Det är nog därför jag skrivit 7 böcker om Reiki och ytterligare 2 kommer inom kort. Jag har så många fantastiska fina erfarenheter att dela med mig av. Det gör jag ju genom att stödja mina lärare med årsprogram och alla som är intresserade av Reiki oavsett om jag är deras lärare eller inte genom mina Reikiböcker.

Genom Japanska vänner vet jag att grundaren av Reikimetoden Mikao Usui gjorde många fantastiska saker för att göra Reiki Ryoho tillgänglig för alla människor. Det vanliga i andliga traditioner är att man måste vara invigd för att få delta i de andliga hemligheterna. Mikao Usui ansåg det skulle vara tvärtom och skulle nog blivit väldigt glad om han idag kunde se så många som inspirerats i hela världen av den Reikimetod han en gång grundade. Miljoner och åter miljoner människor praktiserar Reiki i någon form idag och även om jag inte håller med om alla formerna så är det ändå med Mikao Usui i minne människor berör varandra på vackert. Han behöver verkligen hyllas för sin livsgärning att göra det hemliga synligt eller belysa den esoteriska (dolda) kunskapen som han gjorde.

Reiki ska inte göra oss till vassa Reikiutövare utan hjälpa oss att skapa bra relationer med människor, känna att vi har ett sjungande hjärta och lära oss skillnaden på balans och obalans. Du behöver inte vara speciellt vass för att nå dit bara hängiven att utforska Reikimetoden.

Vi kan aldrig kontrollera andra människor och inte heller hur de utövar sin Reiki. Men jag har mina linjer får jag frågor håller jag dem. Vad sen elever och andra gör är helt upp till dem. Som lärare är det min uppgift att guida min elev när de behöver vägledning. Inte sätta mig till doms över dem predika över dem. Det finns inga tjuriga Reikiutövare och därför att den väg var och en väljer är deras väg, som de själva får ta ansvar för. När jag fostrade mina barn fanns aldrig tjuriga barn, utan barn som ville något och min roll som mamma var att hjälpa dem när de var envisa att hitta sig själva i det. Kanske är det därför jag ibland även bland elever kallas för andliga mamma. För på samma sätt som en mamma fostrar sitt barn med öm hand så ska också en Reikilärare vägleda sina elever. Enda gången de är tjurig är när du vill ha det på ditt sätt i stället för att ta reda på vad som är bäst för dem.

Det är en av anledningarna jag känner mig trygg i min roll som andlig lärare och Reikilärare som moder Teresa sa. ”Vi ska göra en buddhist till en bättre buddhist, en kristen till en bättre kristen och en muslim till en bättre muslim inte förändra dem” Lite så är det att vägleda som lärare i Reiki eleverna ska bli bättre och bättre på att bli sig själva inte att bli som någon annan.

I min roll vill jag inte att människor ska se upp till den jag är utan hitta självkärleken inom sig själva så de förstår hur viktiga de är för sig själva. Jag är oviktig jag är bara ett möte de har på sin livsväg inget annat.

Vill du lära dig Reiki så rekommenderar jag alltid att du läser min bok ”Reiki naturligt helande och mjuk beröring” om något väcks i ditt hjärta då är jag rätt lärare på din väg just nu.

Lärande är alltid ömsesidigt, min erfarenhet har jag tack vare som jag skrev av alla Reikibehandlingar jag gjort, alla jag lärt Reiki Ryoho till och alla de samtal jag haft med elever som vill hitta Reiki i sitt eget vardagsliv.

Allt gott

Solkarina Sinnligkunskap®

Boka Reikikurs MediReiki.se

Boka vägledning beskriv ditt problem så kan jag rekommendera en tjänst

Vad är Reii Ryoho

Lär dig mer om Byosen och att vara i balans

Reiki naturligt helande och mjuk beröring, grundkursboken. Köp den här

Comments are closed.