Förlossningpsykoser och vägen tillbaka med MediReiki®

Reiki meditation
Varför ska vi meditera?
2023-02-25
Avsnitt 109: Läka förluster i livet med MediReiki®
2023-03-12
Visa alla

Förlossningpsykoser och vägen tillbaka med MediReiki®

Att få barn ska vara bland det mest fantastiska ett par föräldrar kan uppleva. Men för 12 % av alla nyblivna mammor blir det istället en rak väg in i en depression.

I stället för att det blir ett lyckligt ögonblick får mamman en lätt psykos. Jag har träffat flera kvinnor som fått hjälp av MediReiki® att hitta tillbaka till sig själva, men ibland krävs också hjälp inom psykiatrin eftersom förlossningspsykosen är en lätt psykos där du inte längre kan hantera känslor och inre upplevelser.

Jag träffade en kvinna som vid sin 3 förlossning fick en förlossningsdepression. Man kan likna det vid ett andligt uppvaknande där gränser plötsligt blir utsuddade och det blir svårt att veta vilka känslor som är verkliga och inte. Den här kvinnan hade erfarenheter av övergrepp från sin barndom och när hon fick sin dotter brast fördämningarna för henne och alla gamla känslor började bubbla upp. En stor rädsla att inte kunna skydda sina barn och en förståelse för varför hon aldrig älskat sin kropp. Just den här kvinnan fick inte stöd av sin man som istället för att stötta henne uteslöt han henne systematiskt från familjen och hennes egna barn. Genom att få MediReiki®, samtal och att ge sig själv MediReiki® varje dag kunde hon vända de djupa inre känslorna av maktlöshet till en känsla av värde. Det tog tid, många år men idag är hon helt återställd från sin förlossningspsykos. Mannen hon var gift med kunde inte hjälpa henne, han skilde sig från henne, och tog sedan kontakt med hennes förövare som sedan bistod honom i en kommande vårdnadstvist.

Kvinnan försökte ta sitt liv eftersom hon inte längre kunde se att hon kunde bidra med något i världen.  Hon trodde på allvar att världen skulle vara bättre om hon inte fanns.

Ingen ska behöva uppleva detta eller må på detta sätt.

Det är därför viktigt att tala om förlossningspsykoser som faktiskt en liten procent av våra kvinnor kastas in i efter att ha förlöst sitt barn. Det som skulle bli en fantastisk tid blir istället helvetet på jorden.

Att må bra inifrån och ut handlar om att hitta tillbaka till sig själv, en inre känsla av trygghet och vara trygg i sin egen kropp.

Det är nog svårt att bli förälder och plötsligt ha ansvar för en annan människas liv som är helt beroende av en. Det väcker många känslor om hur man själv blivit fostrad.

Det kan börja redan under graviditeten och ibland efter att barnet är fött och ända upp till ett år efter förlossning. De kvinnor som får en förlossningspsykos har ofta en psykologisk skörhet med sig som denna kvinna som varit utsatt för sexuella övergrepp som barn och aldrig fått bearbeta det. Ångesten att inte kunna skydda sina egna barn framkallade då mest troligt, förlossningspsykosen hos henne. Men jag tror att det egentligen kan vara vad som helst som man bär inom sig, för dålig självkänsla och dåligt självförtroende bär många människor på.

Hormonomställningen i kroppen gör att mer än hälften av alla mammor drabbas av nedstämdhet i 2 veckor efter förlossningen.

Just den här kvinnan upplevde aldrig stöd från sin man när de var gifta. Han var egen företagare och hon var själv hela dagarna med barnen då han arbetade 12 timmar om dagen. De var inte två som fostrade barnen hon var själv att göra det. I samband med den tredje förlossningen genomgick kvinnan dessutom en operation som gjorde att hon inte kunde använda sin ena arm. Med en arm och 3 barn kämpade hon för att hålla hushållet levande.

Känner du dig nedstämd eller deprimerad?

Jag rekommenderar förstås att du tar kontakt med vården och omsorgen för att få hjälp akut med din förlossningspsykos. I nästa steg är MediReiki® bra för att börja bygga upp dig själv igen inifrån och ut. MediReiki® lär dig lyssna på kroppen, hantera känslor och bli mer medveten om hur du mår och vad som händer i ditt liv. Steg 1 i all förändring är alltid medvetenhet och det hjälper MediReiki® dig att få.

Studier visar också att även 8 % av nyblivna pappor kan uppleva nedstämdhet efter en förlossning  så det är inget som drabbar bara kvinnor utan även män.

Vi talar sällan om detta i samhället för när vi får barn ska allting alltid vara så lyckligt och glatt. Men den förändring man upplever i föräldraskapet kan ibland väcka många känslor, tankar och upplevelser från sitt eget liv som behöver hanteras.

Alla föräldrar vill ju göra det bättre än vad deras föräldrar gjort.

Solkarina Sinnligkunskap® Reikilärare och Shihan

Boka Reikikurs MediReiki.se

Boka vägledning beskriv ditt problem så kan jag rekommendera en tjänst

Vad är Reii Ryoho

Reiki naturligt helande och mjuk beröring, grund kursboken. Köp den här När du vill lära dig klassisk japansk Reiki det finns flera Reikiböcker jag skrivit.

Comments are closed.