Reikitidningen nr 2 november 2021
2022-01-08
Att få en cancer diagnos och de känslor som väcks
2022-01-10

Varje Reikiutövare känner igen just den här frasen. De blir medvetna om hur de lyssnat dåligt på sig själva, hur de får en djupare medvetenhet om vad som är viktigt i livet och inte. En elev skrev att hon inte kunde fatta att Reiki var så mycket självkännedom. Hon hade insett att hon saknade självkärleken till sig själv. Det är också det jag ser överlag jag får påminna människor om att vara vänliga med sig själva, ha tålamod med sig själva och tillåta sig att ha och göra fel för det är en del av lärandet i livet.

En elev blev genom sin dagliga Reiki väldigt medveten om att hon faktiskt hade tankar som malde på i huvudet hela tiden. Tänk ändå så lätt det är att slå på autopiloten.

En vanlig fråga är om man ska undvika att ge Reik när man själv är i obalans. Jag tycker inte det om det inte är så att du behöver ta hand om dig själv. Det är också en konst att lägga sig själv och sina egna problem åt sidan för att helt och hållet ge en annan människa fokus. Det kan vi behöva öva på. Det finurliga är att när vi gör det då öppnas våra hjärtan och vi skapar Reikiflöde inom oss. Det finns ingenting som läker oss så mycket som just att vara i flöde. Därför när du har fokus på en medmänniska du ger Reiki ska du bara fokusera på att andas med och vara i flöde med Reikienergin.

Detsamma gäller om du är tung i sinnet. Du kan välja att vara i ditt eget huvud med din tungsinta känsla eller att fokusera på någon annan och fokusera Reikiflöde. Det kommer då att bli en vinnande situation för er både och jag törs nästan garantera att du är mindre tungsint efteråt.

Text Solkarina Sinnligkunskap, Reikitidningen juni 2021

Comments are closed.