Reiki som andlig praktik, Shamballa, Buddhism de tre juvelerna och de fyra ädla sanningarna

Reikiträffar och Reikimöten
2023-12-25
Gendai Reiki Ho nätverket
2024-01-04
Visa alla

Reiki som andlig praktik, Shamballa, Buddhism de tre juvelerna och de fyra ädla sanningarna

Hej och varmt välkommen till Reikipodden.

På lördag kommer jag att ha en Reikidag där vi praktiserar olika tekniker för att komma djupare i vår andliga utveckling tillsammans med Reiki. Den Reiki jag praktiserar kallar jag Reiki Ryoho därför att jag utgår från den Reiki jag praktiserat sedan 1990.  Har du inte möjlighet att vara med kan jag rekommendera min Reikiplattform där du blir medlem och betalar 49 kr i månaden för att lyssna på audio, videos och lära mer Reiki.  Jag lägger hela tiden in nya inspelningar på den plattformen när jag haft olika Reikiträffar dessutom finns Reikipoddar där utan reklam och en del poddar om Reiki som jag inte har ligger offentligt. Jag har Reikiträffar och Reikidagar för alla mina elever och deras elever varje år. Varför? Jo därför att Reiki är en andlig praktik. Många lär sig Reiki och när de gått en helgkurs tror de att de kan Reiki men faktum är att när du är klar med en kurs det är då själva praktiken av Reiki startar upp.

Så här uppfattar jag att många använder sin Reiki. De lär sig Reiki och sedan finns den där men de fortsätter inte att utöva Reiki och praktisera Reiki som huvudinstrumentet i sitt liv. På samma sätt som du läser en bok och sedan sätter den i bokhyllan så lär sig många Reiki och lägger det på menyn för att kunna erbjuda Reikibehandlingar till andra. Det är en ganska ytlig Reiki och den Reiki du förmedlar blir faktiskt också ganska ytlig. En stark Reiki kommer genom att det inte är en bok du placerar i bokhyllan utan en praktik du använder dig av varje dag.

Vad möter du för motstånd i livet? Och hur kan du använda Reiki för att ta bort det motståndet och skapa flöde.

Det är Reikipraktik

Insikter om Reiki kommer genom praktiken därför att Reiki är inte en energimedicin utan en andlig medicin och det får du lära dig mer om på MediReiki utbildningen. Det är nämligen en stor skillnad på energimedicin och andlig medicin.

Jag fick frågan av en elev om det fanns någon hemsida där man kunde läsa sanningen om Reiki. Men det finns det förstås inte utan det finns olika Reikilärares tolkningar som du kan lära dig ifrån. Jag kan bara berätta vilka vägar jag gått för att tolka och förstå Reiki.

För mig började det när jag lärde mig Reiki 1990 och mitt intresse för buddhism som väcktes på 80-talet och redan när jag gick i skolan på 70-talet tyckte jag att hinduismen var spännande. Jag fick en initieringar av HH Dalai lama 1992 och det gjorde förstås att jag fortsatte att intressera mig för den tibetanska buddhismen så jag har gott och väl i år 2024 satt samman mina minnen som finns i mina själsegenskaper, med den buddhistiska traditioner som jag studerat, Japans historia och speciellt från 1850 talet och framåt, mina 2 japanska lärare, Shintoismen, Shamballa traditionen inom den tibetanska buddhismen, allt detta med den dagliga praktiken av Reiki.

Det ger en förståelse för vad Reiki egentligen är och vad ordet Reiki egentligen betyder. Det kan du inte lära på en grundkurs eller fortsättningskurs i Reiki. Därför att ditt medvetande behöver expandera, du behöver sätta ditt lärande och den andliga kunskapen i sammanhang i ditt vanliga fysiska liv. Det är syftet med den andliga praktiken i Reiki inte någon religion eller något religiöst utan en förståelse för hur vårt kosmos fungerar.

Det jag funnit är att Reiki och om vi ska kallar det en djupare sanning om Reiki faktiskt finns.

Tex vet inte många vad Reikisymbolerna egentligen betyder och syftet med dem. För att de inte förstår syftet så blir det förstås lätt att hitta på flera symboler och kalla dem för Reikisymboler fast det inte är det.

Lama buddhismen talar om Shamballa och inom Reiki så vet man idag att den härstammar från pure land buddhismen och då är det viktigt för Reikiutövare att också förstå vad Shamballa är och vad pure land buddhismen är. För Reikisymbolerna de är 4 hör direkt ihop med upplysningens ljus som också är syftet med Reiki.  Då kan du inte praktisera Reiki som du läser en bok och lägger på hyllan sedan. Inte heller kan du ge Reikibehandlingar och låta människor betala tusentals kronor för att få hjälp med sin stress. Därför att Reiki är en andlig praktik vi ska få Reiki av andra men det viktiga är att vi förstår syftet i den andliga praktiken av Reiki.

Reikisymbolerna är ledstjärnor till att förstå upplysning och inget annat.

Det går därför inte att kanalisera andra symboler, lägg till namn i Reiki som många gör och kalla sin healing för Reiki. För det är skillnad på Reiki och på healing.

Reiki är källan healing är dimensionell och det är två olika saker.

Inom buddhismen pratar man om de tre juvelerna och det finns också inom Shamballa. Det handlar om den yttre verkligheten som du hela tiden möter och måste hantera i alla dina relationer i samhället. Livet pågår utanför dig oavsett och det är ditt yttre Shamballa eller Sangha den yttre gemenskapen som du har med människor du möter.

Sedan har du Dharma som är din personliga väg i livet med dina erfarenheter, med din själsegenskaper och det är ditt inre Shamballa.

Den tredje juvelen är det mystiska Shamballa där Buddha som upplyst person är en förebild. Då får du ett mål när du förstår vad upplysning innebär för det är ett stort ord.

De tre juvelerna inom buddhismen som Reiki härstammar från är Sangha, Dharma och Buddha.

Steg 1 i Reiki handlar därför om att lära sig läka sig själv och det är förstås en stor process självkännedomen som jag också kallar det. Steg 2 i Reiki handlar om Sangha du lär dig sända Reiki och ger Reiki till andra i omvärlden.

Det finns många kunskaper att få här. Tänk bara att lära känna dig själv så mycket så ditt inre Shamballa blir upplyst!

Eller att förstå omvärlden på ett sätt så du kan leva i balans med den ditt yttre Shamballa.

Det tredje steget är den andliga praktiken din Buddha i steg 3 i Reiki får du lära dig hur du drar ned mer ljus för att hjälpa dig själv i din andliga praktik och i ditt uppvaknande. Det är en pågående process du kommer att vara i hela livet. Det är från steg 3 och den andliga praktiken för att bli mer och mer upplyst, expandera medvetandet mer och mer som jag delar med mig av på alla Reikiträffar jag har för mina elever och deras elever. Redan som steg 1 utövare får du ta del av djupare andlig praktik som handlar om att öva och öva på att leva i flöde med Reiki och använda Reiki för att lösa dina problem och frågetecken i livet.

Det är ditt Shamballa det yttre, det inre, och den andliga praktikens väg.

Då kan du inte konsumera och lägga på hyllan du behöver välja väg.

Vill du arbeta med ditt inre shamballa så rekommenderar jag varmt kursen Shamballas ljus som jag kommer att ha i slutet på januari 2024. Shamballas ljus har förstås ingenting med Reiki att göra utan är en fristående kurs för alla som vill arbeta med sitt inre shamballa och självkännedomen. Shamballas ljus lär främst mina elever hur de kan manifestera ljus på jorden, hos sig själv och leva i shamballas ljus hela tiden. För Reiki är ljus och shamballa är ett ljus utan mörker utan polariteter i rent flöde.

När lider du? Vad får dig att lida? Är det något i den yttre världen eller något i den inre världen?

Vi kan aldrig få allting vi vill ha och det skapar ett lidande, Du kan inte leva för evigt i fysisk kropp, du kan inte kontrollera andra människors tankar känslor och agerande. Det finns många orsaker till att du har ett lidande i ditt liv.

För att läka behöver du därför också acceptera att det finns lidande för att du ska läka behöver du verktyg för att arbeta på egen hand med ditt lidande.

Var kommer lidandet ifrån? Det är också något man lär sig som Reikiutövare och de som når framgångar inom sitt Reikiutövande blir medvetna om just detta var deras lidande kommer ifrån.

Det som är otroligt intressant är hur du får lidandet att upphöra. Det är här Reiki verkligen kan hjälpa till. För det är bara du själv som kan få ditt lidande att upphöra och det kommer därför inifrån dig själv och från den djupare andliga praktiken.

Det är buddhismens fyra ädla sanningar Dukkha förstå ditt och andras lidande. Jag kan varmt rekommendera den lilla boken vem vill du vara som jag skrivit med David för den innehåller verkligen dessa hemligheter om lidandets upphörande.

Då förstår du kanske att Reiki är så mycket mer än något du praktiserar på en helgkurs och sedan ställer i bokhyllan. För att förstå Reiki, få nytta av Reiki behöver du också få insikt om hur du rent praktiskt använder Reiki dagligen. Det är just det som jag delar med mig av på mina Reikiträffar och Reikimöten jag har.

Vill du lära dig mer om Shamballas ljus och en väg till självkännedom är du varmt välkommen på kursen sista helgen i januari. Jag brukar ha Shamballas ljus kursen en gång om året tyvärr inte oftare eftersom det är få helger och många utbildningar jag vill dela med mig av.

Vill du lära om Reiki för att komma in i mitt nätverk är du välkommen att börja en grundkurs. Du kanske inte kan Reiki men vill lära dig även då är du välkommen till mig och kan påbörja din Reikiutbildning när du vill.

Vill du lära mer Reiki så rekommenderar jag att du prenumererar på www.sannessen.se på Reikiplattformen jag har som uppdateras allt eftersom det kommer nya inspelningar. För att få essensen i steg 1,2 3 i Reiki behöver du gå en kurs och när du har steg 1 då kan du påbörja din andliga praktik och lära känna dig själv, din relation med omvärlden och gå djupare in i din andliga praktik.

Du är också välkommen till nästa Reikidag som jag har nu på lördag då vi kommer att använda dessa verktyg i vår andliga praktik. Länk till Reikidagen

 • Leva i harmoni – IKIGAI
 • Booster med Reiju
 • Läkande cirkel
 • Tid för frågor och svar
 • Torrt bad och självReiki
 • Upprepa Byosen
 • Ge Reiki till olika inre nivåer fysiska kroppen, emotionella kroppen, mentala kroppen och andliga kroppen
 • Reikimeditationer
 • Förstärka Reiki genom medveten andning
 • Beröra dig själv mjukt med Reikihänder
 • Skapa Reikiutstrålning
 • Inre centrering
 • Motiverande samtal

Manifestera Shamballa på jorden i ditt liv Shamballas ljus kursen

Med det så önskar jag dig en fantastiskt fin dag

Allt gott

Solkarina

Comments are closed.