Avsnitt 123: Reikifrågor, plattform och ett bränt julfinger
2023-12-21
Reiki som andlig praktik, Shamballa, Buddhism de tre juvelerna och de fyra ädla sanningarna
2024-01-04

Jag har regelbundet träffar online för mina Reikielever. Reiki är en andlig praktik och desto mer du praktiserar Reiki så kommer du också att expandera ditt medvetande och läka dig själv. Att gå Reikikurs är oftast att skrapa på ytan men att fördjupa sig i att delta på Reikiträffar, Reikiretreater och Reikicirklar som anordnas är att fördjupa sin egen andliga och personliga utveckling. Desto mer vi alla lära oss att praktisera Reiki så kommer också Reiki att ge oss många fördelar. Om du lär dig Reiki som du läser en bok och sedan lägger Reiki i bokhyllan når du aldrig de kvaliteter som Reiki kan ge dig.

Vill du lära dig Reiki?

Lär mer Reiki och Reikikurser

Här kan du läsa lite mer vad två av dem säger.

Reikiträffarna är för mig väldigt viktiga.
De innehåller frågestund, teoretisk information, historier från verkliga livet och det är en möjlighet att få och ge Reiki i grupp som blir väldigt kraftig. Träffarna har varit givande under utbildning men kanske ännu mer efter att ha avslutat de tre stegen, när integreringen och den livslånga inlärningen börjar. Jag har kommit till träffarna med olika tyngre känslotillstånd. Så som kraftig ångest, trötthet och otålighet. Mot slutet har känslorna neutraliserats.
Jag ser träffarna som ett fantastiskt tillfälle för fördjupning av min förståelse för Reikin. Det kommer alltid upp frågor som är viktiga. Att lyssna på andras funderingar och svar på dessa berikar också min förståelse. Det blir en bekräftelse på att man är på rätt väg. Jag tycker det är en så fin känsla att träffas i grupp och dela ett intresse. Då stärks min känsla av samhörighet och lust till att lära mig mer Reiki. Jag får alltid en putt i motivationen och lust till att fortsätta med min personliga användning av Reikin. Vid varje tillfälle görs nya övningar som jag upplever som mycket givande och de blir ett tillskott till min dagliga praktik av Reiki. Det är så lustfyllt att få vara kreativ i övningarna.
Varje gång skickas Reiki till alla i gruppen och det blir väldigt starkt och läkande, jag upplever mitt hjärta som större av tacksamhet när vi säger hejdå och den känslan finns kvar i bröstet en tid efter träffen. Det är väldigt fascinerande att man kan göra allt detta via zoom. På den senaste träffen, när vi gjorde en ny övning övningen så kände jag Reikin så tydligt både när jag skickade och när jag tog emot. Den tilltalade mig mycket. Sen dess har jag varje dag använt mig av denna övning. Jag kan med lätthet sända till människor eller situationer jag vill skicka Reiki till. Jag har använt den under julhelgen för att skapa harmoni.  
Vi hade den finaste julaftonen igår, trotts att min pappa behövde läggas in på sjukhus. Livet handlar om att se det man har och vara tacksam i alla situationer. Reikin hjälper mig på vägen genom livet med allt detta.

Tack Solkarina för att du delar med dig av din kunskap och har dessa träffar med oss. Med vänliga hälsningar, Åsa

När vi hade Reiki träffen 19/12 och vi skapade en cirkel då såg jag såg oss i våra energi kroppar sittandes på ett plan tillsammans helt underbart. Christian


På videon: En julhälsning från oss alla den 19 december 2023 (24 stycken Reikiutövare sänder Reiki i 1 minut)

Comments are closed.