Skicka Reiki till Covid-sjuk patient

Reiki på musikhjälpen fram till 31 december 2021
2021-12-16
Utbrändhet och klassisk japansk Reiki
2021-12-19

Jag vill berätta en liten historia om min svåger XX. Han fick covid och blev så dålig så att han hamnade i respirator. Jag blev uppringd på natten av min mamma som sa att XX har blivit hämtad av ambulans för att min syster inte fick någon kontakt med honom, hans syresättning var 30% när de kollade honom.

Min första tanke var nej, nej vi har haft det tillräckligt nu med min systers och pappas bortgång under de senaste 9 månaderna, inte detta också!  Nu till det fantastiska; jag har gått Reiki så jag börjar skicka Reiki allt vad jag kan till Thomas i 3 dagar, men känner jag måste ha hjälp av flera.

Så jag skriver på Solkarinas Reikigrupp på Facebook och ber om hjälp där. Jag skriver på fredag och frågar om man vill skicka Reiki till XX och många fantastiska människor skriver att de gärna vill göra det. Just denna fredag säger läkaren som min syster pratar med att vi får räkna med att XX kommer att ligga i respirator länge. När läkaren sen ringer på lördag eftermiddag/kväll så säger han/hon att XX har tagit bort respirator slangen själv. Vi avvaktar med att lägga tillbaka honom för allt ser stabilt ut, men säger samtidigt att vi tar det dag för dag nu. Det kan bli så att vi måste lägga ner honom igen.

Vi hoppas naturligtvis på att de slipper det för att ligga i respirator tar på både kropp och lungor tillslut. När jag sedan pratar med läkaren några dagar senare så låter han så genuint glad på nått sätt, jag får bara en sån otrolig känsla från honom att han är förvånad över XX inte har behövt läggas ner igen.

Jag har ju under denna tid bett om hjälp från Reikisidan på Facebook flera gånger och fått en otrolig respons från alla där. XX repar sig otroligt bra de följande dagar. Hans psykiska mående går lite upp och ner såklart han är ledsen emellanåt. Jag och min syster åker in till intensiven med hans mobil på lördagen efter att han drog ut respirator slangen. När vi sedan är på hemväg så ringer han upp min syster på facetime. Vi blir så otroligt glad över att få se honom och att vi kan prata med honom.

När en sjuksköterska kommer in till honom efter att hon varit ledig och ser XX så blir hon så rörd av hans snabba återhämtning så hon börjar gråta. Han repar sig otroligt fort efter all Reiki han fått.

När han sen ska flyttas till infektionsavdelningen så kommer narkossjuksköterskan som XX har haft in till honom och även hon blir rörd till tårar när hon ser XX och hans otroliga snabba tillfrisknande. Han har under denna tid på intensiven även ståtränat och sittränat samt kunnat se på TV. Han kommer till sin nya avdelning och där fortsätter han att träna på att gå och en massa andra träningar med en fysioterapeut. Han har så mycket vilja att komma igång så att de har sagt till honom att ta det lite lugnt. Efter drygt en vecka blir han flyttad till en rehabiliteringsavdelning men där blir han bara ett dygn. För sedan säger läkaren du får åka hem idag du är för frisk för att vara här, du kommer att återhämta dig bättre hemma. Thomas själv blir lite förvånad över det faktiskt och vi med.

Igår den sjunde maj så är XX inne på Ica maxi i Gävle då kommer det fram en kille till honom och frågar känner du igen mig?

XX säger då nja det vet jag inte. Det är jag som är fysioterapeuten som tränat med dig på sjukhuset, men förstår om du inte känner igen mig eftersom vi har fullt med skyddsutrustning på oss. Han sa till XX , när jag såg dig här nu så fick jag rysningar i hela kroppen och blev jätterörd över din fantastiska återhämtning. Thomas var sammanlagt 3 veckor på sjukhuset det är ganska lite med tanke på att han legat i respirator. Det ska även tilläggas att min syster Emma inte har trott så mycket på hur Reiki kan hjälpa. Men hon har nu sagt till mig, Lena vad är det annars om det inte är Reikin som hjälpt XX med hans snabba till frisknande.

Visst är det fanatiskt säger jag till henne då. XX är så tacksam att så många har skickat Reiki till honom under hans tid på sjukhuset. Tänk om svensk sjukvård kunde ta hjälp av Reikin i sjukvården, det skulle vara helt fantastiskt.

Text Lena B för Reikitidningen juni 2021

Comments are closed.