Att ha Reiki i familjen med barn

MediReiki® själavård med tusenåriga anor
2022-01-02
Reikitidningen nr 2 november 2021
2022-01-08

Hela familjen kan Reiki

Text: Solkarina intervjuar Johanna som är 3-barns mamma och Reikilärare.

Jag lärde känna dig Solkarina när jag bokade en avancerad Reiki behandling på distans av dig. Jag befann mig på en plats i livet där jag inte mådde så bra, livet var tråkigt och jag satt fast i ekorrhjulet. Jag ägnade mer tid åt TV och vad som hände på TV än åt mig själv. Genom Reiki så började jag lyssna mer på mig själv, jag lärde mig att prioritera säger Johanna. Det jag tycker är så fint är att Johanna berättar hur hon lärt sig att hantera sitt liv på ett annat sätt allt hon varit med om i livet har hon fått bearbeta och hitta en plats för i lugn och ro. Genom att börja lyssna på sig själv så behövde hon inte gå igenom en utmattning, gå i terapi för att förstå sig själv. Genom att ge sig själv och familjen Reiki dagligen så sorterade hon sitt liv naturligt och i egen takt.  

Johanna har man och 3 barn i åldern 4, 6 och 8 år med andra ord fullt upp och arbetar också inom omsorgen. Hon berättar hur barnen startar upp Reiki och ger sig själva. Hennes dotter som är 6 år ser på en gång när mamma är trött eller sliten och frågar om hon vill ha lite Reiki. Jag tycker det är fantastiskt vackert för barn tar ju ofta på sig skuld för att de vuxna inte mår bra. Men med Reiki så kan de istället kanalisera Reiki som gör att de hittar ett  verktyg för att hjälpa sina föräldrar istället för att de känner att det är ”deras fel”. Det är en vacker gåva Johanna ger sin dotter.

Johanna har gett sig själv Reiki varje dag sedan hon lärde sig Reiki och även till sin familj så ofta de velat ha. Hennes yngsta son som är 4 år har haft problem med att vara still, han är överaktiv och orolig som själ. När hon ger honom Reiki blir han lugn och hamnar inte längre i situationer han inte kan hantera. Lugnet ger honom en djupare trygghet. Johanna märker stor skillnad hos honom.

Efter att hon gått Reiki 3 så aktiverade hon Reiki både hos sin man och sina tre barn.  Det märktes en stor skillnad säger Johanna, vi kom mer på samma nivå i familjen. Jag upplevde mer energi och glädje. Livet är ju inte alltid på topp men det känns bättre. Jag kunde också känna ett kraftigare tryck och mer värme i händerna på mig och barnen. Barnen vet att Reiki vi pratar bara om hemma. Det är helt rätt som Johanna gör att inte förstora upp Reiki utan gör det till en naturlig del av livet när behovet finns av lugn och ro.

Johanna märker också att desto mer Reiki hon ger till sig själv så kommer hon också djupare in i sig själv eller som hon säger jag har kommit mig själv närmare. Reiki är naturligt och kravlöst hemma hos oss.

Johanna finns på Reikipodden den 28 maj och berättar mer om Reiki med små barn

Text Solkarina Sinnligkunskap, Reikitidningen juni 2021

Comments are closed.