Omdömen och referenser dimensionsmedium
2022-01-01
Att ha Reiki i familjen med barn
2022-01-05

MInns du när du var barn hur du väntade på jultomten på julafton och det pirrade och spirade i hela kroppen. Förväntningarna var skyhöga och du somnade antagligen lycklig den kvällen.

Så känner jag nu. I februari drar den igång utbildningen i MediReiki® som är en själavårdande del som inte finns idag varken inom vård, omsorg eller i samhället. Det närmaste men ändå väldigt långt bort är kyrkans och de religiösa sammanhangens själavård som diakoner och liknande utför. Trots det samma stöd och ett djupare stöd skulle jag vilja påstå då det inte är baserat på religiösa kontexter. MediReiki® är en själavårdande funktion av den klassiska japanska Reikin som du kan få hjälp av i livet när du behöver stöd och skiljer sig mycket från diakonens själavård. För själavård är inte bara samtalet, närvaron och att finnas där. Om du har en MediReiki® assistent vid din sida kan du få hjälp över lång tid för att ha någon som kan hjälpa dig slappna av, hitta tillbaka till dig själv, läka, lyssna, sortera, peppa, bara finnas och som har ett holistiskt förhållningssätt utan religioner eller andlighet som det är i kyrkor och samfund. Någon som ser dig, dina behov och vad du behöver för att känna ro i kropp och själ.

Reiki Ryoho är ett djupare förhållningssätt till livet självt och som MediReiki® utövare får du lära dig detta. Människor som blir sjuka eller upplever ohälsa idag får träffa en psykolog, kurator eller KBT terapeut som finns där 45 minuter en gång i veckan. Du får ett stöd som är både viktigt och bra men den själavårdande delen där du dagligen känner närvaro och stöd under en kris eller en jobbig tid i livet kan de inte erbjuda dig. Vården och omsorgen har inte de resurserna. Det är där MediReiki® blir en resurs.

Därför kommer MediReiki® utövare att kunna bidra med en själavårdande metod som inte finns i Sverige idag men som kommer att hjälpa människor igenom utmaningar de står inför i livet. De kan vara små och enkla men också stora och livsutmanande. Det kanske ”bara” är förlossningsstöd, stöd när du vittnar, stöd under en cancerbehandling, stöd att orka med vardagen en period. Inget är för litet inget är för stort. En kris eller förändring i livet kan vara både stor eller liten. Ibland behöver vi stöd utifrån just vår egen personliga situation och det är den själavårdande delen.

Jag har gjort en punkt lista här som du kan se så många platser det finns för MediReiki® assistenter som har själavårdande kunskaper.

Tider förändras och människors behov förändras med samhällets utveckling MediReiki® assistenter kommer i vår att stå redo för det.

För att utbilda dig MediReiki® som ger dig djupare tekniker och förståelse behöver du först gå en grundkurs i klassisk japansk Reiki och det kan du göra hos alla lärare som är godkända i Sverige och som lärt sig klassisk japansk Reiki. Steg 1 och 2 är förutsättningar för att sedan gå de 3 stegen i MediReiki®

Den evidensbaserade vården och omsorgen i samhället omfattar den somatiska delen av oss där vi kroppsligt kan känna och uppleva eller psyket som är vårt medvetande och en personlig livsupplevelse som vi kallar själ. Det är också så vi arbetar som MediReiki® assistenter, vi kompletterar som själavårdare.

Hur vi tar hand om varandra i livet är ingen ny kunskap det är kunskap som har tusenåriga anor med omsorg.

Solkarina Januari 2022

Comments are closed.