Helande med andningen
2021-11-03
Solskens historier med barn och Reiki
2021-11-03

Barn har inte alltid tålamod att få en hel behandling. En hel timme eller mer är ofta för mycket för barnen. Barn har ofta ganska bra flöde i kroppen och därför räcker det med korta behandlingar för att barnen skall fyllas med Reiki. Man kan ge dem Reiki när de sover, det kan vara enklast när det är små och rörliga barn. Vill du inte hålla på dem fysiskt kan du hålla en bit ifrån och ge Reiki på avstånd genom att stråla genom dina händer. Barnen brukar automatiskt vända sig eller flytta på sig när de inte vill ha mer.

Barn lär sig snabbt oavsett ålder att Reiki hjälper om de har ont någonstans och brukar själva be om det. Ett bra hjälpmedel för aktiva barn att tanka utan att energitömma föräldrarna.

En elev till mig som lärde sig Reiki var så tacksam. Hennes barn brukade sätta sig i hennes knä och som hon uttryckte det; ”tanka energi”, när hon lärde sig Reiki kunde de tanka Reiki och hon kände sig inte längre energitömd och trött.

Du kan hålla på barnens saker för att fylla dem med Reiki som barnen sen kan använda. Fylla deras rum med positiv energi genom att stå i dörröppningen och stråla Reiki. Det är också viktigt att föra en dialog med barnen där man rent mentalt hjälper dem att förstå och känna själva. I kombination med Reiki blir t.ex. provet de skall göra inte så svårt. De lär sig att koncentrera sig på en sak i taget och kan stänga öronen korta stunder i surriga klassrum osv. Vill man lära barnen att meditera trots att de inte kan Reiki då kan man be dem att lägga händerna mot sin egen kropp. Sedan andas de in och ut en stund genom sina händer. Efter en stund kommer det automatiskt värme från deras händer. Då kan de fortsätta en stund till och andas in och ut den varma energin. Lugnet kommer då att sprida sig inom barnet.

Mina barn brukade när de var små konstatera att mamma har varma händer, sedan tog de mina händer och la dem på sin kropp där de ville ha Reiki. Barn är tacksamma att lära Reiki, för dem blir det mer naturligt, de är inte så begränsade som vi vuxna kan vara ibland. Även större barn brukar uppskatta närheten och värmen ifrån händerna.

Man kan initiera barnen i Reiki och det kan göras på distans. Barnet behöver inte vara närvarande och bäst är att passa på när de sover. Har man små barn kan man ha rollspel med dockor eller legofigurer för att lära dem hur de ska använda sina Reikihänder. Jag tycker det är bäst att föräldrar undervisar sina barn själva. De känner sina barn bäst och kan lära dem hur de ska möta upp med Reiki på sina problem.

Oavsett om barnen kan Reiki eller inte kan man lära dem att lägga händerna på sig själva. Ofta kan de spontant börja flöda Reiki. Om de är Reikiinitierade lär de sig snabbt hur läkande Reiki kan vara och använder den spontant. Man ska aldrig säga att ett barn inte kan. När du ger Reiki låt barnet vara med. När de tröttnar går de ofta därifrån. En elev berättade att hennes 7–åriga son blev spontant initierad och började ge Reiki med världens bästa Reikihänder. När jag talade med henne efter fem år så gav han fortfarande den bästa Reiki man kan tänka sig. Om ingen säger till dem att de inte kan kommer barnen att tro att de kan och avsikten kan skapa resultat.

En kvinna som är lärare i en skola och som gått steg två i Reiki brukar skicka Reiki till klasserna hon har. Hon kan märka hur det blir lite lugnare och att många barn får lättare att slappna av och komma in i en annan andning. Barnen i skolan har även börjat komma till henne och vill att hon skall hålla händerna på huvudet när de har huvudvärk eller på magen om de har ont i magen. Hon gör ingen dramatik av det hela och barnen finner hennes varma händer helt naturliga. Ofta är det våra egna fördomar som skapar konflikter eller misstro. De söker sig till henne helt naturligt när skolsköterskan inte finns på plats. Genom att bara rikta handflatorna utåt och uppåt så kan man sända Reiki och fylla hela rummet.

En elev som arbetar på dagis berättar hur hon brukar sitta med när barnen ska vila på dagen. Då passar hon på att skicka Reiki till dem, efter att hon lärde sig Reiki är vilostunderna mycket mer harmoniska.

Man kan med fördel lära barnen Reiki, de tycker det är kul att få och ge Reiki själva.     Då får du själv ofta Reiki och framför allt får du mysstunder med dem som trots intimiteten ges barnen en stor integritet.

Vid influensa och andra besvär brukar många barn, trots att de kan vara relativt gamla att ligga bredvid en förälder en stund, bara för att få ta del av Reiki. Mina barn har inte varit sjuka mycket och jag tror det hör ihop med att de är Reikiinitierade och hela tiden får mycket Reiki.

Jag upplever att förkylningar försvinner snabbare och de slipper dra så länge med infektioner. Små barn brukar sova bättre när de fått Reiki.

Något som jag också märkt i familjer där man initierat även barn är att hela familjen tenderar att höja sitt medvetande och skapar nära relationer med varandra. Familjer med Reiki lever också ett mer medvetet liv.

Barnen lär sig snabbt Reikins effekter, för barn idag lever också i massor av måsten med klockan i handen, tyvärr. Huvudvärk eller ont i magen där självkänslan sviktar. Vårtor som innehåller massor av ilska över småsaker som i barnens värld är viktiga. Astmatiska barn och barn som har luftvägsproblem svarar också bra på Reiki.

Det viktigaste av allt, även om det inte är våra egna barn, så speglar barnen vår egen verklighet mycket, genom att titta på barnen runt omkring oss kan vi som föräldrar se oss själva. Därför kan Reikin stödja varje familjemedlem att kunna vara sin egen unika individ och samspela i familjen för att skapa bra relationer. Det som vuxenvärlden förtränger lever våra barn ut. Det som vi inte vill se hos oss själva kan vi se hos våra barn. Det vi ser som svaghet hos oss själva kan vi se som styrka hos våra barn eller tvärtom.

Vill du ge ett barn regelbunden Reiki kan du dela upp handpositionerna på tre dagar vilket innebär att de har en helkroppsbehandling var tredje dag. Ofta räcker det med 5-15 minuter per dag ända upp i tonåren. När mina yngsta tvillingpojkar gick i tredje klass kom de hem en dag och sa att ingen i klassen visste vad Reiki var. Det var den dagen de slutade använda Reiki. Nu när de är nästan vuxna kan jag få ge dem Reiki om de har riktigt ont någon gång. Reiki är inte en naturlig del av samhället, tyvärr, det fick mina söner lära sig tidigt. Trots det så vet jag att det finns de som har barn som fortsätter att ge Reiki oavsett vad andra säger. Det verkar som det är enklare för tjejer att behålla Reikin längre än för killar. Förhoppningsvis ändrar det sig i framtiden och då kanske vi har Reiki i skolarna med lite tur. Reiki är också mer vanligt i samhället nu mot vad det var i början på 2000-talet.

Här hittar du beskrivning på Reiki Ryoho

Från min bok Reiki naturligt helande och mjuk beröring år 2013

Solkarina Sinnligkunskap®

Boka Reikikurs


Comments are closed.