Solskens historier med barn och Reiki

Reiki och barn
2021-11-03
Reiki som yrke
2021-11-03

Min lille son var 5 år drack juice till kvällsmaten tillsammans med varm korv och bröd. (Han är initierad i Reiki 3 eftersom hela familjen också är det.) Efter att vi ätit stod han i köket med uppblåsta kinder och sa: mamma jag kräks.

Magen var stenhård och det syntes på honom att juicen redan var på väg upp i munnen. – Gå på toaletten på en gång, sa jag, och luta dig över toalettstolen och kräks där. – Nej, sa han. Jag vill inte kräkas. Jag ger mig Reiki. Den underbara lilla ungen med den svällda magen satte sig på en stol i köket, placerade händerna på sin mage och började ge Reiki. Det tog inte många minuter innan hans magont försvann. Han hade inte ont längre. Mådde inte illa. Jag såg när jag tittade in i kroppen att Reikin verkade på ett sådant sätt att magsäcken tänjde sig. Han var mycket nöjd. Jag var en snopen mamma. För det hade jag inte förväntat mig. Han är idag 17 år och ingen fanatisk Reikiutövare, om det inte kniper förstås, då är Reiki alltid välkommet.

En solskenshistoria till

När en av mina söner var 6 år täljde han med kniv på fritids och det ville sig inte bättre än att han skar sig rejält i fingret. Vi gav Reiki och det såg ut att läka sakta men säkert. Efter några veckor vaknade han en natt och var brännhet i feber. Han grät och tummen värkte enormt på honom. Dessutom var tummen dubbelt så stor, det såg verkligen otäckt ut. Han hade helt klart fått en infektion. Vi gav Reiki i nästan en timme och sen somnade vi bägge två i ren utmattning. När vi gav Reiki gjorde det ”mer” ont vilket kan hända ibland men min son stod ut och vi somnade som sagt.

När vi vaknade på morgonen var tummen som ny. Det syntes inte ett spår efter svullnaden och febern var borta. Mirakel – men jag förväntar mig inget annat för att Reiki är suveränt. Trots det blir jag lika fascinerad varje gång det sker ett mirakel.

Och en till

En elev till mig som gått Reiki 1 och 2 tog mod till sig och berättade för sin syster att hon lärt sig Reiki. Döm av hennes förvåning när hennes syster sa att hon arbetat med Reiki i 10 år. Två systrar som hittade varandra en gång till genom Reiki. Det är många fler människor än man tror som kan Reiki. Frågar du i en grupp ska du inte bli förvånad om någon i gruppen kan Reiki för så vanligt är det idag i Sverige att människor lärt sig Reiki.

Barn är mysiga, en elev till mig berättade att hennes 4-åriga dotter kommit till henne och bett henne ge pappa jejki för han blir mindre arg då. En annan elev berättar att hennes son som har mycket spring i benen hade somnat direkt efter att han fått Reiki. Nästa kväll så bad han om att få sådan där värme igen.

Här hittar du beskrivning på Reiki Ryoho

Från min bok Reiki naturligt helande och mjuk beröring år 2013

Solkarina Sinnligkunskap®

Boka Reikikurs


Comments are closed.