Går distansReiki energin snabbare fram än fysiskt?

Adoptera Reiki-begrepp
2022-03-20
Spontana tankar om MediReiki® utbildningen
2022-03-23
Visa alla

Går distansReiki energin snabbare fram än fysiskt?

Här dödar jag myter. För det finns en förskräcklig massa myter om Reiki Ryoho.

Det är spännande vad mycket värderingar människor lägger i Reiki. En myt som jag dök på för ett bra tag sedan var att distansReiki går snabbare än fysisk Reiki. Då har man verkligen inte fattat vad Reiki är eller hur distansReiki fungerar och ve och fasa inte fördelarna med fysisk Reiki. Reiki är ingen Qick Fix.

Den fysiska handpåläggande Reiki är oerhört viktig för vårt läkande. Som vuxen kan vi ha många erfarenheter med oss vi behöver sortera upp. När vi får fysisk Reiki hinner vi gosa, bada och omfamna oss själva med Reiki det gör att vi hinner involvera alla våra sinnen. Känslor, tankar, intryck och hur vår fysiska kropp upplevs. Det är därför viktigt att lära sig olika Byosen och hur balans och obalans känns i en fysisk kropp. Har man inte den kännedomen så kommer ingen läkning att kunna fortgå och antagligen är det därför man säger att distansReiki går snabbare. Det är två helt olika läkningsprocesser. Där den ena den fysiska skapar en medvetenhet och närvaro. Vi ska inte glömma bort hur viktigt det är att se våra medmänniskor, att få dem att känna att vi ser dem och finns för dem. Det kan aldrig en distansReiki ge.

Reiki eftersom det är en andlig energi kommer alltid att sträva mot balans. När vi sänder Reiki så kan det ibland upplevas starkare men INTE för att det är starkare utan för att du som ger Reiki helt enkelt har lärt dig mer Reiki. Så den fysiska Reikin är därför inte att likna med distansReiki.

Skulle du lära dig KomyReiki Do eller Gendai Reiki Ho av mig skulle du förstå det. Jag läste nämligen detta inskränkta inlägg hos en etablerad Reikilärare i Sverige, och till och med i förenade Reikiförbundets styrelse. Men som jag brukar säga att vara Reikimaster innebär inte att man kan Reiki eller har fått insikt om Reiki. Det går utmärkt att aktivera det hos människor utan att man förstår vad det verkligen är.

Det är varken tiden eller mängden Reiki som förmedlas som räknas och därför är det två helt olika syften att ge fysisk Reiki eller på distans.

I klassisk japansk Reiki är det viktigt att verkligen förstå grunden steg 1 för att sedan kunna skicka på distans och förstå steg 2. För varje steg i Reiki kan man lära sig mer Reiki.

Därför rekommenderar jag mina elever i klassisk japansk Reiki att fortsätta med MediReiki® för där får de lära sig mer Reiki och hur viktigt vissa saker är som bemötande, kommunikation och vägledning vid en Reikibehandling. Sådant som man inte kan eller hinna lära sig på en grundkurs. MediReiki® är mer Reiki på alla sätt och även att lära sig fler metoder för att arbeta med de andliga aspekterna av Reiki hos sig själv.

Reiki är inte healing Reiki är Reiki och det är en stor skillnad.

Så går distansReiki att energin går fram snabbare än fysiskt? NEJ, verkligen inte .

Solkarina Sinnligkunskap®

Comments are closed.