Att stödja någon under stress och dödshot och få Reiki
2022-03-19
Går distansReiki energin snabbare fram än fysiskt?
2022-03-21

Om du går en Reikikurs där det står Shoden steg 1, Okuden steg 2 eller Shinpinden steg 3. Då kan du vara säker på att du fått lära dig en adopterad Reiki. Även Hawaio Takata när hon kom till väst med Reiki använde inte de japanska begreppen. Det var steg 1,2,3 som hon använde sig av.

Många Reikilärare i väst adopterar begrepp, övningar till en västlig Reiki och antagligen gör de det för det ”låter” finare att använda de japanska orden.

Men faktum är att de Reikimetoden som använder sig av begreppen som är ”äkta” de har varumärkesskydd, de är ursprungliga och japanska och därför används också de japanska begreppen.

I den klassiska japanska Reikin som är en kombination av öst och väst Reiki och anpassad till den moderna människan men med de viktiga Reikitraditionerna. Där använder vi inte dessa begrepp. En av mina elever som vill göra sin ”Reiki” finare fick faktiskt en tillsägelse av en Japansk Reikilärare för hon använda begreppen Shoden, Okuden, och Shinpinden läraren såg under lugg på henne och frågade är du verkligen utbildad i de metoderna. Då kröp det fram att hon adopterat begreppen för att få sin egen Reiki att låta ”mer Japansk”.

Det är verkligen inte lätt för den som vill lära sig Reiki att förstå skillnaden. Men förhoppningsvis så kan den här lilla artikeln hjälpa dig vidare på traven

Japansk Reiki med ursprungliga mer rättvisa begrepp som används hittar du här

Komyo Reiki Do

Gendai Reiki Ho

Comments are closed.