Dimensionell energiavläsning av Solkarina
2023-07-16
När andliga metoder blir en handelsvara
2023-07-26

Medicinsk Reiki

Jag började som många vet tidigt med Reiki  ( 1990) och det i sin tur har förstås lett mig till att utforska och lära så mycket jag kan. Många Reikibehandlingar, hundratals Reikielever och många problem jag och andra löst med hjälp av Reiki.

 Det började redan när jag var ordförande i Europas största healingorganisation 2006 – 2009 redan då fanns förstås drömmen om att ta Reiki vidare ut i samhället. Efter att ha sett effekterna hos mig själv och andra under många år så var det en självklarhet. För mig har det också alltid varit självklart att Reiki är själavårdande och det är just själavårdandet och förståelse för den andliga medicinen som är läkande.

Men healingorganisationen ( 600) medlemmar, hade inte den ambitionen och 15 år senare (idag) har de fortfarande inte lyckats förmedla Reiki i samhället, till våra intuitioner och som ett komplement och själavård. Inte heller har de lyckats förena Reikiutövare i Sverige.

Varför vet jag inte men det kan bero på att man gärna blandar in änglar, kristaller, pendlare, reningar och gud och hans moster i Reiki fast det inte har med Reiki att göra. En svag förståelse för den japanska Reikin och inriktade på en mer västlig Reiki med inslag av New age.

Medicinsk Reiki sjukgymnast

Det förhållningssättet till Reiki har aldrig passat mig och troligtvis är det för jag började arbeta med att ge Reikibehandlingar redan 1990 i mitt egna företag. Alla åren med Reiki i min privatpraktik tillsammans med åren jag arbetade med massage och Reiki som friskvård i företag har gett mig stor insikt om hur Reiki fungerar. Jag har sett både den andliga aspekten med att hitta hem till sig själv, den läkande aspekten och den själavårdande.

Redan som ordförande i Reikit-terapeuterna 20008-2011 hade vi Reikitidningen, där vi delade forskning och studier om Reiki. Vi till och med hade några forskningsprojekt i Reiki då vi gjorde en blodtrycksstudie. Sedan sammanfattade vi också de hundratals dokumentationer som mina elever gjort. Det var tydligt i studierna att Reiki gav resultat men ingen vill förstås lägga sin fritid på att forska vidare eller göra mer kliniska studier.

Och fortfarande ville man gärna blanda Reiki med änglar pendlare reningar och gud och hans moster.

I ärlighetens namn kan jag säga att om jag skulle få Reiki inom vården så vill jag verkligen inte att Reikiutövare ska säga ” jag ska bara kalla in min ängel” för då har man inte förstått Hibiki och hur Reiki fungerar som ekolod för att balansera och skapa hälsa i kroppen och psyket. Vilket innebär att det förstås inte går att förena det strikta vetenskapliga med idéer människor bär eller? För den medicinska Reikin är exakt ett strikt vetenskapligt sätt att förmedla en 100 år gammal metod. ”Jag knäckte nöten 2018 ” kan man säga.

medicinsk Reiki nyfödda barn doula

Därför bestämde jag mig att varumärkesskydda MediReiki® som är en svensk fungerande variant av medicinsk Reiki. Jag tycker på ett sätt att det blir så fel att kalla det medicinsk Reiki eftersom de kan uppfattas som det Är vården och något som vården kan Använda sig av och därför blev det MediReiki®

För att ge Reiki inom vård och omsorg, under operationer är i grund och botten inte alls någon svårighet och just det och hur du gör det enligt den japanska Reikin jag lärt mig genom Komyo Reikido, Gendai Reiki Ho i kombination med mina erfarenheter både som lärare och terapeut lär jag numera ut medicinsk Reiki alltså MediReiki®. Den 8-9-10 december kommer jag att ha den fysiskt i Umeå.

Jag har gjort studieresor för att se hur man rent praktiskt jobbar med Reiki i andra länder, lärt mig mer om vetenskapligt beprövade metoder som är viktiga när vi arbetar offentligt och hur man gjort i andra länder. Det går inte att jämföra andra länder med Sverige för lagar och förordningar är så olika. I USA håller det alternativa Reiki-utövandet på att försättas med munkavle vilket innebär att du måste ha godkänt av staterna för att ens få utöva Reiki som terapeut. Det är ju inte så konstigt när vi blandar in änglar, kristaller, rening, andevärlden gud och hans moster s a s.

Vården vill inte ha det.

Jag gick medical Reiki för Raven Keys som tyvärr numera är avliden men hennes bok finns att läsa på storytell och andra ljudboks sidor. En mycket bra bok betydligt mer givande än själva kursen. Där hon berättar om sin resa och att ha arbetat med Reiki i operationsrum i mer än 10 år. Men det går inte att jämföra förhållandena i USA och i Sverige så tyvärr var det inte så mycket jag lärde mig av det som kan implanteras i svenska förhållanden. Men att veta hur hon gick tillväga var förstås värdefullt. Det finns många Reikiutövare i USA som var tidiga med att ge Reiki inom vård och omsorg men i Sverige har man inte förstått skillnaden på USA och Sverige och varför det ena inte går att implementera här. Det gäller för övrigt hela världen varje land har sina förhållningssätt och lagar.

Medicinsk Reiki i operationsal

Den svenska sjukvården är outstanding ska du veta och förstås får du lära dig på kursen hur du ska göra för att arbeta tillsammans med ett operationsteam.

Det är genomförbart i Sverige och hur det går till talar vi om på den utbildning i medicinsk Reiki som jag utbildar Så i hela 5 år sen november 2018 har det faktiskt funnits medicinsk Reiki i Sverige.  

Det har varit oerhört intressant att ta del av och lära känna Reikifolk i hela världen som på ett eller annat sätt har erfarenheter med Reiki i vården och vad jag lärt av dem delar jag förstås med mig av på utbildningen i medicinsk Reiki.

Visste du att det redan finns utbildade MediReiki® assistenter i Sverige som gått den medicinska Reikin och faktiskt kan hjälpa dig med det om du är vårdsökande. De finns i hela Sverige och jag etablerar gärna kontakt för dig.

Det har gått steg 1,2,3 i klassisk japansk Reiki samt 4,5,6 genom MediReiki® hela 6 utbildningar har de deltagit i för att på bästa sätt kunna förmedla själavård till de som behöver. De har alla gjort projektarbete och verkligen prövat MediReiki® till medmänniskor i behov.

medicinsk Reiki i Umeå

Varmt välkommen till Umeå den 8-9-10 december för att tillsammans med mig lära dig allt du behöver för att kunna använda medicinsk Reiki i ditt vardagsliv.

Solkarina Sinnligkunskap®

Comments are closed.