Begravningståget och lyckokänslor
2021-11-03
Reiki är en andlig diciplin
2021-11-03

Solkarina Sinnligkunskap®

Att bli något – en transformation

Du kan skifta former och bli olika saker, djur eller situationer.  Det här sättet att kunna transformera sig och skifta former för att bli något annat är typiskt shamanskt. Samtidigt – som du har din egen närvaro i ditt eget jag kvar. Många som arbetar med healing får uppleva det här. För vi kan känna vad andra människor känner genom våra egna kroppar. Det är att dela en annan människas dröm och det är då helandet kan sätta igång.  Du kan medvetet, som en shaman gör, börja laga det trasiga samtidigt som du låter den helande livsenergin flöda in och göra sitt arbete. Är du i flödet kommer automatiskt klienten att bli det också när du går in i deras dröm.

Jag brukar säga att det är viktigt att välja rätt healer en människa som är viljesvag kan bli påverkad på ett negativt sätt av en viljestark människa. För en människa kan vara viljestark men inte på ett sunt och positivt sätt. Våra lärare ute i samhället påverkar oss med sin energi det är viktigt att veta när man väljer eller får lärare.

Vi kan bli djur, vi kan bli saker i naturen, vi kan bli situationer. En shaman kan vandra och bli vad den vill och behöver just nu.  En shaman kan vara buddhist, kristen, muslim, hinduisk eller det som krävs för att helande ska kunna infinna sig. De kan vandra i alla religioner oberoende av system eller metod som används.

Det innebär inte att en shaman vänder kappan efter vinden utan istället har förmågan att vara och bli de situationer som stunden kräver.

Om jag arbetar med helande på en annan människa och när jag blir dem så känner jag att det finns en stress och smärta. Då kan jag slappna av och i samma ögonblick jag gör det släpper deras spänningar. Sedan kan jag bli mig själv igen och personen mår då mycket bättre. Jag har ett konkret exempel på det:

En kvinna skrev ett mejl till mig och var jätteförkyld. Vi var med i samma styrelse i en förening och hon kunde inte närvara pga. sin förkylning på ett styrelsemöte. När jag läste hennes mejl gick jag direkt in och kände på hennes nästäppa och förkylning. Jag kände hur det släppte och kroppen kunde liksom andas och blev fri. Sedan mejlade jag en bekräftelse till henne att jag läst hennes mejl.

En timme senare fick jag ett sms då hade hon blivit bra på ett ögonblick och var inte längre förkyld. Det är här ett typiskt exempel på hur man kan ta bort något genom att först bli det. Men detta är inget man ska ge sig in i innan man riktigt känner sig själv. För risken är ju annars att personens energi stannar hos dig och gör dig sjuk, en själsbit stannar kvar hos dig.

Inom Reiki Ryoho och den klassiska japanska Reikin så BLIR vi ljus.

OBS! Inga alternativa eller komplementära metoder ska användas istället för traditionell vård, man ska inte experimentera med människor. Om du inte vet vad du gör så låt bli. Men – prata direkt  med problemet, det kan du alltid göra.

Här hittar du beskrivning på Reiki Ryoho

Solkarina Sinnligkunskap®

Boka Reikikurs


Comments are closed.