Reiki, chakran och kundalini vad läker?
2023-07-10
Healingmeditation med ljusvarelser
2023-07-14

Det finns så många definitioner av vad själen är. Jag har på min podcast Solkarina Sinnligkunskap personlig utveckling talat om själen i många av mina poddavsnitt.

Här berättar jag kort i en ljudfil vad själen är och varför våra själar eller erfarenheter är olika

Alla utbildningar jag har handlar om att lära känna sin själ och läka de trauman och präglingar som hindrar dig från att må bra här och nu. Resan till självkännedom är en pågående resa att dagligen leva i medvetenhet. och ofta inse hur minnena påverkar vårt nu. Den resan har inget slut den är evig.

Ibland talar man om själens ljus och då handlar det om den medvetenhet som själen har inom ett specifikt område. Men inget ljus är starkare än det inre ljuset som filtreras genom själens erfarenheter. Kanske är det till och med det som är själens ljus när det inre ljuset speglar sig i dina erfarenheter!

Allting har en själ, allt som existerar har en historia av något slag, oavsett om det är en blomma på ängen, en stol på loppisen, din älskade släkting som är död, en tråkig händelse, något jobbigt eller något som gör dig lycklig.

Varje ögonblick bär sin egen själ.

Ibland tänker jag på när jag som 18-åring arbetade inom åldringsvården. När jag klev in till de gamla så kunde de sitta och se rakt ut genom ett fönster, dem var liksom inte i rummet. Jag kunde säga deras namn flera gånger innan jag stilla såg att medvetandet drogs tillbaka till rummet vi befann oss i. Det var som om de skådade in i en annan värld och kanske är det så att vi behöver öva på att lämna den själsliga världen för att en dag kliva in i en värld bortom för tid och rum en värld där själen inte längre påverkar vilka vi är.

Jag tror inte på återfödelse för jag tror att vi alla bär själens erfarenheter som en gemensam sfär. Jag tror inte på skuld och skam därför att skulden och skammen hos människor handlar om att inte ha tillgång till hela själens kunskap. Det ljus som strömmar från vårt innersta når liksom inte ut genom själens springor. Därför att skulden och skammen skapar murar till sanningen inom oss.

En trend som verkar komma i samhället är att många kändisar nu börjar dela med sig av sin dåliga självkänsla, sitt dåliga självförtroende och det är något bra. För när de profiler som vi ser upp till börja prata om sin egen tysta dolda själsliga smärta då kommer också var och en att börja öppna upp nya dörrar.

Därför att vi då kommer att se.

Hur lika vi människor egentligen är, vi har alla en själ som av erfarenheter och minnen som påverkar oss långt efter att många minnen skapas. Alla bär vi på tyst och dold smärta genom situationer vi mött i livet. En del är medvetna om sina själsliga prövningar och andra undviker att känna dem.

När varje ögonblick bär sin egen själ så kan faktiskt du och jag själva börja skapa ögonblick, minnen och tillfällen som gör att det inre ljuset flödar starkare igenom oss.

Skulden och skammen är det enda som separerar oss från vårt högre medvetande och tiden är inne att släppa skuld och skam så själen inte längre blir ett hinder för det inre ljuset att flöda.

Tänk om själens mörka natt inte är något annat än ljuset som inte når oss från vårt inre, själens mörka natt är det obekväma, det okända, rädslor, skulden och skammen och inget annat.

Ljusmeditationer från utbildningen Högre uppvaknande finns nu på den digitala kursgården för dig som vill kultivera och fostra din själ.

Ett av de enklaste och bästa metoderna för att läka själen och få kontakt med sin själ är ett lära sig klassisk japansk Reiki

Du får en metod för att dagligen energihöja dig och få mer energi, du lär dig framför allt att lyssna inåt och hantera det som påverkar dig inom dig. För det är din själ som uttrycker sig i dina tankar och känslor din själs erfarenheter är det som blir dina referensramar för hur din själ hanterar din verklighet.

Solkarina Sinnligkunskap® Umeå

Instagram: http://www.instagram.com/solkarina.se

Facebook: http://www.facebook.com/Sinnligkunskap

Youtube: https://www.youtube.com/user/sinnligkunskap/videos

1 Comment

  1. […] Själen är alla våra erfarenheter både i den medvetna fysiska dimensionen och i alla andra dimensioner. Läs mer om själen här […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 3 =