Text och blogg: Vad menas med att ljuset kommer från Norr?

Poddar kosmiska samtal
2024-04-18
Autentisk Reiki Ryoho och MediReiki®
2024-05-03
Visa alla

Text och blogg: Vad menas med att ljuset kommer från Norr?

Du kan lyssna på podden eller läsa texten

Hej och varmt välkommen till mig, jag heter Solkarina och arbetar som andlig lärare och inspiratör i Sverige. Jag har skrivit 28 böcker om andlighet, healing och personlig utveckling och utgår från ett esoteriskt dimensionellt perspektiv. Jag arbetar dagligen med det som jag anser ger meningen med mitt liv. Sedan 1989 har jag hjälpt hundratals människor att hitta mening och känna ett större värde i sitt dagliga liv. Jag är både en sökare och en finnare själv, och idag tänkte jag dela med mig av begreppet som du säkert känner igen nämligen

Ljuset kommer från Norr – har du hört det förut?

Vad menas egentligen och är det verkligen så som många tror att det handlar om Norden och Skandinavien?

Nej det gör inte det för det handlar om dig och din utvecklingsväg, Ljuset som kommer från norr handlar om att du ska öppna upp dig så att du kan ta emot det ljus av upplysning som du bär i kronchakrat – där du har kontakt med hela kosmos och är en del av allting. Vägen dit är lång, den baseras på att skapa balans inom dig själv och med omgivningen. Vi har relationer till allting, hur vi förhåller oss till människor, naturen, maten, situationer och vägen till självkännedom är att skapa en inre och yttre balans i alla våra relationer. Den balansen utgår alltid från dig själv. För att nå ljuset från norr och öppna upp den större meningen med livet behöver du alltså lära dig massor om dig själv och dina relationer.

Du har säkert hört begreppet allting finns inom dig. Och det är också utgångspunkten för ljuset som kommer från norr. Du har allting inom dig allt du ser i omvärlden finns inom dig och därför kan du genom att arbeta med alla dina relationer till omgivningen också läka inifrån.

Vi ska börja lite från början.  Du har en fysisk kropp och det är ditt personliga tempel. Sedan har du en massa erfarenheter som du har känslor och tankar kring det är ofta det vi kallar själen. Sen har du en medvetenhet och den medvetenheten är ljuset och det är medvetenheten som lär dig att på omvärlden och genom det få kontakt med dina känslor, värderingar och åsikter.

Tänk dig den här liknelsen att du kommer in i ett rum det är mörkt du kan inte se något. Men tänk dig att du kan tända en lampa och du kommer då att se allting som finns i rummet. Rummet blir upplyst. På samma sätt kan du som människa bli mer och mer upplyst genom att du ökar din självkännedom. Många människor frågar mig hur de ska bli mer mediala, öppna upp tredje ögat eller de strävar efter förmågor som de tror gömmer sig i att de kan öppna upp tredje ögat eller att det finns en enda behandling som kan fixa deras medialitet. Så enkelt är det inte och det är därför jag arbetar med upplevelsebaserade utbildningar så att mina elever kan utforska sina egna själar, lära känna dem och därmed tänder de också en lampa till den egna kunskapen som gör att de blir lite mer upplysta än de var tidigare.

Jag kommer sommaren 2024 att ha fysiska kurser där du och jag kan träffas runt om i hela Sverige, i Helsingborg, Karlskrona, Fagersta, Stockholm, Umeå där får du möjlighet att utforska ditt inre ljus och den dimensionella kunskapen.

För ljus är medvetenhet och desto mer ljus du tar in desto mer kommer du att se av det okända och outforskade inom dig.

Men det kräver mod för du kan inte utforska dig själv om du är rädd eller bär på rädslor. Ofta befinner vi oss i vår egen verklighet så för att kunna förändras, eller se fler perspektiv av oss själva så behöver vi människor och lärare som gått vägen före och kan  visa vägen ur mörkret.

Ljus strömmar ned från ditt centrum i kronchakrat och ned i kroppen. Men om du inte har utvecklat ditt känsloliv och gått den utvecklingsväg som är oundviklig så kommer du inte att kunna strömma ned ljuset från norr, genom ditt huvud till resten av kroppen. Du behöver också en kropp och sinnen som klarar av att genomströmmas av ett högre ljus.

Där är den Japanska Reiki Ryoho som jag arbetar med så effektiv för det är en metod där du genom initieringen får Reiju och med Reiju drar du ned ljus från kosmos genom kronan till kroppen. Det börjar flöda och när du ger dig själv Reiki Ryoho så kommer det ljuset att bli en medvetenhet där du börjar lyssna på dig själv. Därför är den Reiki jag arbetar med en väldigt effektiv metod för att dra ned mer ljus men då bör du förstås delta på Reikiträffar och få booster som det kallas där du fyller på och fyller på med Reiju för att dra ned mer ljus från norr. Ditt kronchakra.

Om du lärt dig en Reiki med blås och klapp, Där art ingår eller man gör vägledda meditationer då får du inte den effekten. Då kommer du att tramsa runt i själens alla erfarenheter utan att nå ljuset från norr som kommer in genom kronchakrat. Det är den japanska visdomen, shintoismen och buddhismens grunder och det var därför Samurajer reste högt upp på bergen för att komma närmare ljuset.

Så det finns många metoder som kallar sig självkännedom men jag menar att många metoderna och de flesta metoderna är intellektuella metoder som inte ger dig kontakt med ljuset i norr. Utan söker sig till lägre dimensioner, den dimensionella kunskapen handlar om att lära känna alla dimensioner du har tillgång till för att själv kunna känna vilka dimensioner som är högre och lägre vibrerande för dig. Det kan du inte tänka dig till, du måste uppleva skillnaderna. Desto mer vi ökar vår självkännedom så skapar vi också högre frekvenser inom oss därför att oläkta sår, präglingar dåliga erfarenheter inte längre påverkar människor.

Jag ser att det är ett stort fokus på chakran hos människor idag. Det är spännande för det visar att man verkligen vill förstå annars skulle man inte försöka förstå sina chakran. Men fastna inte i att chakran är svaren för chakran är en karta för att förstå den utvecklingsprocess du och jag, ja alla människor går igenom. Vi ska leva i flöde inte i en symbios med något chakra.

Men faktum är att chakra kan också bli återvändsgränder personligen tycker jag det är bättre att lära sig hur man använder sig av kronchakrats ljus – de ljus som kommer från norr och det  kan man tex göra genom ljus-ritualer den Reiki jag utövar och den dimensionella esoteriska kunskapen på mediumutbildningen.

För varje chakra har sitt eget ljus och du behöver veta vilket ljus du ska följa. Precis som vi har olika styrkor eller watt på lamporna i rummen i vårt hem

 Chakrana ska inte vara fokus utan att vara i flöde med ljuset från norr och när du kan vara det kommer obalanser som ligger i ditt energisystem att visa sig på olika sätt.

Obalanserade känslor och tankar kommer att leda dig in på stigar och vägar där du blir mer sårad, mer vilsen och förvirrad.

 Att vara medveten och lära känna ljuset från norr, det inre ljuset som du redan bär inom dig gör att du blir mer och mer närvarande i  livet, du blir en observatör. Att lära sig betrakta sina känslor och tankar är kunskap man kan erövra genom olika närvaro övningar, du kan lära dig meditera och se inåt och inte ta något som händer i den yttre världen personligt, utan ta ansvar för vad du känner och vad du upplever i ditt liv, oavsett men som kränker dig. Tufft men utvecklande.

Man pratar om ett paradigmskifte och visst det har vänt men vändningen, kommer inte på tusentals år, det är en pågående process, men paradigmskiftet innebär att vi nu kan expandera vår medvetenhet på ett sätt som tidigare varit omöjligt. Internet och webben var föregångare för det. Skiftet skedde kring år 2012 och det är också svaret på att så mycket mörker visar sig i världen för ljuset synliggör det som är mörkt. Det verkar som människan inte helt och riktigt hinner med den utvecklingen.

Många förlorar sig i den yttre världen, i filosofier och åsikter. Men det viktiga är egentligen att ha förmågan att hämta svar inom sig själv. För hela du finns där inom dig själv. Du behöver inte lära dig chakra men du behöver förstå i vilka steg du utvecklas, ljusets medvetenhet har inget med chakran att göra.

Hopi folket beskriver  skiftet väldigt vackert de talar om att de klättrar på ett grässtrå upp från den fjärde världen till den femte. Jesus i kristendomen talade om att passera nålsögat för att komma in i himlen och i ord beskrivet så talar man om att bli insläppt i himmelen när vi dör och rannsakas genom att knacka på sankte Pers port. Alla myter i olika traditioner runt om i världen talar om det paradisiska tillståndet alla människor kommer till men de talar också om hur vägen dit är smal och jobbig. Nålsögat vi ska igenom och för mig handlar det om att jag kan vila i mitten av mig själv som en betraktare där jag kan känna, se och uppleva omvärlden men som en betraktare också ta beslut hur jag ska agera i världen.

Det här är också ett huvudtema som jag lär ut på alla mina utbildningar konsten att vila i centrum av sig själv och bli en betraktare. Men har man för många yttre händelser, för mycket yttre fokus på andra och annat, kan det ibland vara både svårt och jobbigt att komma till sitt eget centrum. Men jag har många tekniker och metoder jag lär ut som kan användas i den andliga praktiken.

Den inre vägen vi går till självkännedom där vi tar ansvar för våra livsupplevelser, känslor och tankar är en smal och jobbig väg för vi kan aldrig skylla på någon annan om vi inte mår bra. Ljuset från norr kan vi bara möta genom att lära känna oss själva. Och alla människor på jorden är nybörjare när de föds. Vi behöver en grundtrygghet för att börja nosa och känna vilka känslor som bor inom oss, när vi har lärt känna våra känslor som vi bär inför våra livsupplevelser,  då kan vi ta med den visdomen i mötet med andra människor, Det är solarplexus. Hjärtat säger att vi lever i symbios och harmoni med oss själva i det inre och med människor i omvärlden. Då kommer vi till halschakrat den femte världen som så bra beskrivs inom Buddhismen som den åttafaldiga vägen. Där är talet och hur vi kommunicerar både verbalt och i tysta känslor och tankar. I den femte världen kan vi leva den åttafaldiga vägen och efter som den är ett upplevt vibrationstillstånd.

Dagligen kan man därför reflektera kring hur man ser på

Rätt perspektiv
Rätt sinne
Rätt koncentration
Rätt ansträngning
Rätt intention
Rätt tal
Rätt handling och beslut
Rätt levebröd
      

Nästa steg kan vi erövra pannchakrat eller mystikerns väg. Där kan vi se att allting i hela kosmos, hela universum som funnits finns eller kommer att finnas är.

Vi kallar det också Akasha biblioteket. Som mystiker utforskar vi de dimensionella världarna, lär känna dem och  öppar upp en symbios även med dem. När jag känner mig  ett med alla dimensionella världar, deras inneboende varelser då är jag den sanna mystikern. Då är nästa steg ljuset från norr eller det vi i vanligt tal kallar Satori eller upplysning.

Inom den tibetanska buddhismen har man denna kunskap att via mystikerns väg förstå alla dimensionella varelser som finns med blandade egenskaper är vägen till paradiset eller Shamballa. Det är inget som finns utanför oss utan det finns inom oss och Shamballa är därför en medvetenhet om ljuset från norr men utan chakran eller dimensioner. För shamballa är en värld av rent ljus utan dimensioner ett paradisiskt tillstånd och där finns varken chakran, dimensioner eller nivåer. Inom Reiki Ryoho är det som den andra symbolen i steg 2 lär oss för när vi tonar in på det här ljuset så försvinner låsningarna i kroppen.

När jag var på Bali så var det utanför alla tempel hemska demoniska statyer som folk gav blommor och matade. Jag funderade verkligen mycket kring det då, och var tvungen att fråga Balineser varför de gjorde de matade demonerna, jag började undra om jag kommit till en riktigt farlig plats egentligen.

De berättade då att de fjäskade för demoner genom att ge dem mat och uppvakta dem. De blev då så ego uppfyllda att det inte brydde sig om vad som pågick inne i templet. På så sätt kunde människor fjäska för demonerna eftersom det är de enda språk de förstår, och de stannade då utanför och ville aldrig följa med in i det heligaste i mitten där upplysningens ljus fanns.

Vår kropps tempel fungerar på samma sätt, för längst inuti oss i mitten av oss själva där finns ljuset och där finns vårt sanna jag. Men dit kan vi bara gå själva och bjuder inte in någon från den själsliga världen och den yttre.

Väldigt smart många människor fungerar på samma sätt de vill vara störst bäst och vackrast men ser inte att det är bling bling i en yttre kunskap. Demonerna får därför representera allt det ytliga som människor bär på för det heligaste har vi ju gömt längst in även i oss själva nämligen vårt ljus och vår inre ljusvarelse som är vår sanna natur. Vi har kroppen vårt tempel som gömmer det åt oss därför blir den yttre världen också de lockelser som kan göra att vi tappar vårt sanna jag.

Att förstå det här är andlig utveckling för mig, inte pendlar, utredningar, spökjakt, andar och trollbord. Så vad dem söker förutom mer mörker det vet inte jag.

I drömtolkning som vi också pratar om på den esoteriska utbildningen till dimensionsmedium där får man lära sig att tolka sin inre världen, med utgångsläget att är allting och allting finns i dig. När personer, symboler och situationer dyker upp i drömmen är det för att de symboliserar värderingar och erfarenheter hos dig. Därför kan du egentligen bara se se världen genom dina egna ögon och din egen förståelse. Din kunskap som du förmedlar, hur du tolkar världen du lever i, har helt att göra med hur mycket ljus från norr du kan ta in och vara en observatör i tiden.

Andlig upplysning är en ensam väg som du bara kan gå på själv. Men du behöver inte känna dig ensam eller uppleva dig ensam eftersom du också är en social varelse så kan du skapa relationer i det yttre både med människor, natur och djur eller varelser i andra dimensioner.

Den dagliga praktiken blir då viktig för att du ska få rätt självkännedom.

Det du övar på blir du helt enkelt bra på så var medveten om hur just din livsfilosofi ser ut, vad du tror på och sätt det i sammanhang i en större kosmologi som passar varje levande varelse.

 För det är lätt att smita ifrån det som skaver inom människor har jag märkt. De som inte smiter, inte försöker hitta en massa varför något hände, de som kan acceptera sitt liv fram till nu och allt de varit med om öppet, naket och ärligt. De få ett större ljus som flödar från norr genom kroppen och ljus-ritualer, Reiki Ryoho, är en fantastisk väg för att lära känna sitt sanna jag.

Att utforska sig själv, och sin egen värld samtidigt som man utforskar den yttre. Gör att du kommer till en punkt en dag där du medvetet kan välja in eller välja bort medvetet och då är du så nära ljuset i norr du kan komma. Då vaknar ditt hjärta, dina ögon ser en vacker värld, och känslan inom dig är ett tillstånd av lycka och att uppleva paradiset inom dig – fantastisk upplevelse och för mig är det uppvaknandet.

Med det så ska jag avsluta podden idag. Jag ville ge dig ett perspektiv på att ljuset kommer från norr såsom jag ser det och att det handlar om insidan inom dig inte något yttre. För så som vi tänker så är vi i våra hjärtan och det är vad vi strålar ut i världen. Ljuset från norr är inget värdsligt men när det tänds inom dig sprids det ut i det värdsliga.

Hela universum finns inom dig, du kan vara en sann mystiker och uppleva det när du vill.

Med det vill jag önska dig en helt fantastisk dag, dela gärna min podd så fler hittar till den. I sommar kommer jag att ha kurser i Helsingborg, Karlskrona, Stockholm, Fagersta i Västmanland och Umeå. Du är inbjuden och varmt välkommen att vara med. På min hemsida i kalendern hittar du kursbeskrivningar och priser. Annars mejlar du mig om du har frågor

Ta hand om dig och låt ljuset från ditt norr stråla genom dig.

Du kan lyssna till texten här

Spotify I Apple I Acast

Solkarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex − 5 =