Har Medireiki®en plats i vården

Inom dessa områden kan du få MediReiki®
2022-05-24
Medireiki® assistenter med kunskap att finnas för människor
2022-05-26

Självklart har den det. I dagens stressade samhälle där effektivitet är viktigt så är det lätt att människor hamnar mellan stolarna. Vi behöver inte alltid den dyra psykologens tid för att få tillfälligt stöd. Varje kompetens i samhället ska användas på bästa sätt.

Detta har man utforskat grundligt i USA. Där kan vi lära mycket. Eftersom vård i USA handlar mycket om kostnader så har man kunnat se vinster med olika volontär-grupper och stödverksamhet vid sidan om. Det finns överallt och egentligen är det inte alls ovanligt. I Glasgow i Skottland har man gjort detta i mer än 40 år i samarbeta med ett regionalt sjukhus.

Det finns en illusion i Sverige om Reiki på sjukhus i USA som inte har någon verklighetsförankring. Därför att i USA där betalar du för att få vård eller du betalar för en försäkring som kan garantera dig vård. Visste du att ett dygn på sjukhus i USA kan kostar ca 13000 kr och då ingår inte medicin och behandlingar. En cancer diagnos kan kosta allt från några hundra tusen kronor till miljoner. En vanlig familj i USA behöver betala minst 120 000 kr per år för att ha försäkringar som täcker upp alla eventuella kostnader vid sjukdom. Ett läkarbesök kostar mellan 500 – 650 kr. Det är en hög procent i USA som aldrig har råd att ta behandlingar, bli sjuka eller bli ruinerade och får skulder för livet när de blir sjuka. Den som är rik eller har pengar i USA kan välja de bästa sjukhusen med de bästa läkarna. Där har man också ett system där man skänker pengar till sjukhusen och det innebär att de är mer öppna för patienters önskemål vid tex operationer. Rika kunder och företag som kan betala blir attraktiva och deras önskemål respekteras högt.

Genom det systemet de har så är konkurser hos sjukhus väldigt vanliga och det handlar mer om pengar än om bästa vården. Något vi i Sverige och Europa verkligen är bra på att ge bra evidensbaserad vård.

Du får vad du betalar för: Vilket innebär att är du rik kan du köpa dig en tex hjärtoperation om du behöver det av de bästa läkarna vilket gör att patienten kan ställa krav: jag vill att min Medireiki® assistent är med mig i operationsrummet och ger mig Medireiki® under hela operationen. Fördelen med detta är att man lärt sig mycket om effekterna av Medireiki® i sjukhusmiljö och vad det kan göra för att skapa en lugn och harmonisk miljö hos personalen men också hos den sjuke. Det har visat sig att de tillfrisknar fortare när en Medireiki® assistent finns närvarande. Medireiki® på uppvaket är inte alls ovanligt men du får bjuda in utövaren själv.

Finns det då forskning och evidens för detta? Svaret på det är egentligen nej. Många lägger sida upp och sida ned med sk ”forskning” på Reiki. Trots att det inte finns riktig forskning på Reiki och den riktiga forskning som finns är så minimal att den inte går att använda som ”bevis” i den evidensbaserade vården den är helt enkelt för dålig och inte kliniskt utforskad. Så du är helt lurad faktiskt när du tror det finns forskning på Reiki. Forskning kräver betydligt mer än så.

I Sverige har vi ett helt annat system. Tyvärr börjar det komma allt mer i Sverige att om du betalar privata försäkringar så kan du tex få gå före i vårdköer i de privata sammanhangen så det finns även i Sverige även om det är i ett litet sammanhang. Företagare i Sverige kan tvingas köpa privata sjukförsäkringar för att deras företag inte ska gå omkull ifall de blir sjuka under längre tid.

Vi är nämligen garanterade vård i Sverige genom vårdgarantin. Därför kan man inte jämföra som många Reikiutövare gör i Sverige när de jämför med andra länder. Många förstår inte hur vår evidensbaserade vård fungerar och använder sig av Reikitekniker som är direkta sekteristiska trosystem. Som innebär att man måste tänka och tro på ett visst sätt för att få Reiki att fungera. Det blir flummigt och obegripligt för de flesta.

Medireiki® är något helt annat. Där ligger fokus på att vara det komplement för behovet hos den enskilda människan när de blir sjuka eller befinner sig i oroliga situationer i livet. Läkaren räddar liv, ställer diagnoser ordinerar mediciner osv och jag som Medireiki® assistent samtalar, ger Medireiki®, lugnar, åtebygger, följer människan. Diagnoser kan ta tid, läkning kan ta tid och då finns Medireiki® assistenten som din högra hand. Det är någon som kan samtala med dig på ”rätt sätt” som inte har åsikter och värderingar om hur du ska göra eller vad du ska tycka. Medireiki® assistenten lyssnar på dig och dina behov och tillsammans gör ni en vårdplan för att stötta dig när du går igenom dina prövningar i livet. Det kan vara en kort period på några veckor eller längre perioder. Det kommer ni gemensamt överens om vilket behov du har.

Detta finns inte i vården idag så det vi gör som Medireiki® assistenter är något helt nytt, vi är pionjärer och kan genom våra kunskaper hjälpa människor där de befinner sig i livet just nu. Vi behöver inte vara utbildade i basmedicin därför att vi är inte konkurrerande med den evidensbaserade medicinen.

Tex: En kvinna som haft en depression fick hjälp av en Medireiki® assistent att psykiskt hitta och komma tillbaka till en mening med sitt eget liv. Bli stark igen och känna att hon kan hantera sitt eget liv. I samband med detta fick en mycket nära anhörig en cancerdiagnos vilket inte är ovanligt idag då 1 av 3 drabbas någon gång i livet. Genom att Medireiki® assistenten varit ett stöd för kvinnan under hennes uppbyggnad av sig själv både känslomässigt och psykiskt kunde hon i sin tur vara det stöd hon behövde vara för sin man när han gick igenom en mycket jobbig prostatacancer diagnos.

Genom att vi är ett komplement och stöd för vårdpersonal och patienter så kan vi också få en effektivare vård. Den moderna själavårdaren har kommit för att stanna och den metoden heter Medireiki®

Solkarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × två =