Hur upplevs det att få Klassisk japansk Reiki?

Reikifrågor
2022-02-12
Anshin Ritsumei
2022-03-10

Så upplevs en Reikibehandling

Du har kläderna på och ligger ofta varmt inbäddad under en filt. Reiki-utövaren lägger sedan sina händer på olika positioner på kroppen (inte intima) där det finns viktiga energipunkter (akupunkturpunkter bl.a.) Det är samma positioner där våra livsviktiga inre organ är placerade.

Känslan av att få Reiki är som en varm sommarvind som går igenom hela kroppen och omsveper dig.

Ofta blir du varm och värmen kan sitta kvar i flera dagar efteråt. Muskler slappnar av genom beröringen och de varma händerna som terapeuten har.

Klienten kan uppleva pirrningar i kroppen som inträffar när spänningarna släpper och cirkulationen ökar. Den djupa avslappningen som infinner sig gör att vi vilar både känslor och tankar en stund. Ofta blir det då lättare att fortsätta livet sedan behålla en känsla av stillhet och närvaro både mentalt och emotionellt i livet.

Känslor som ligger latenta kan komma upp till ytan och man får då ”lätta lite” på trycket. Under en behandling kan det både vara skratt och tårar. En Reikiterapeut samtalar både före och efter en behandling med klienten för att tillsammans sätta ord på de upplevelser man haft. Det är inte ovanligt att klienter somnar och det är bara en indikation på att man gått på överkapacitet. När man börjar slappna av under Reikihänderna då kommer tröttheten upp till ytan och man somnar. För när avslappningen infinner sig blir kroppens och sinnenas naturliga reaktion att man somnar. Går vi för mycket på överkapacitet blir vi trötta när vi slappnar av. Ett fenomen du säkert känner igen. Det ultimata är att lära känna sig själv så pass bra att du kan använda din energi och kapacitet utan att dränera dig själv.

Reiki är egentligen ingenting konstigt utan något väldigt naturligt som den moderna människan antagligen tappat någonstans på vägen.

Ju fler Reikibehandlingar du får, eller om du lär dig Reiki själv, desto mer ökar din förmåga att kunna leva efter Reikiprinciperna eftersom du får både avslappning och närvaro på en och samma gång.

Några effekter som man kan uppleva med Reiki är:

  • Mindre stress och spänningar och en känsla för vad avslappning är och vi ser resultatet av detta, genom en känsla av frid och lycka som infinner sig i våra liv.
  • Vi känner en balans i kroppen, tankar och känslor
  • Vi upplever att vi får mer energi och känner oss mer balanserade
  • Vi lär oss att urskilja vad som är viktigt för oss
  • Vi blir mindre mottagliga för infektioner, förkylningar och andra ofta stressrelaterade problem.
  • Vi förstår vad djup avslappning verkligen innebär och hur det upplevs. Vi behöver inte gå utanför hemmets väggar för att få uppleva stunden av avslappning, våra händer bär vi alltid med oss.

Jag har skrivit 8 böcker om Reiki och fler kommer det att bli.

Jag har varumärket MediReiki® och den klassiska japanska Reikin är en kombination av den västerländska men framför allt den japanska så som Usui grundaren av Reiki arbetade.

Varmt välkommen att kontakta mig om du vill lära dig klassisk japansk Reiki fysiskt eller på distans.

Comments are closed.