Hur upplevs det att få Klassisk japansk Reiki?
2022-02-18
Är du en fri själ?
2022-03-11

Nu är det dags för MediReiki® och naturligtvis ska eleverna som går utbildningen få fler Reikiövningar att använda sig av. Sådant som de inte fått tidigare som ligger lite längre fram i utbildningarna när man börjar klättra på den andra halvan av berget.

Vad är Anshin Ritsumei 安心立命?

Ett inre tillstånd av balans som inom buddhismen och taoismen kallas upplysning du får då en tydlig vision av hur allting fungerar, känner ett inre lugn   Anshin Ritsumei betyder ”ett liv med ett fredligt sinne”. Det är upplysningens ljus

För mig när jag lär ut Reiki Ryoho är det viktigt att man får en utbildning som är i tradition med Reiki Ryoho från Japan. Många kallar det Reiki men istället arbetar man med andra energimetoder, med andra inblandningar än det jag kallar traditionell Japansk Reiki. Och ja, faktiskt kallar man det Japansk Reiki också.

Reiki är ljus och medvetenhet så brukar jag enklast förklara det. Vilket innebär att om du har en lärare som förstått vad Reiki är så får du också en uppkoppling och övningar, samt samtalen som lär dig att steg för steg expandera din medvetenhet med Reiki. Men många sysslar med avläsningar, tillägg av olika slag och gör inte heller de traditionella aktiveringarna som finns i Reiki och då är det inte längre Reiki man håller på med. Men många tror det! Då är det annan healing.

ibland liknar man den andliga och personliga utvecklingen i Reiki som att klätta uppför ett berg. Då ligger upplysningens ljus längst upp på toppen förstås. Och den första halvan handlar om att ge dig själv och andra Reiki kontinuerligt för att läka de delar av dig som är präglade av negativa mönster och erfarenheter. Om du inte ger dig själv och andra Reiki så kommer du inte ens att börja klättra uppför berget. Det är det jag kallar den dagliga andliga praktiken. Inom både den klassiska japanska Reikin, Gendai Reiki Ho och Komyo Reiki do finns tydliga både övningar, steg och kunskap för att nå närmare Anshin Ritsumei – upplysning. Eller som jag brukar säga: känna och uppleva flöde och högre dimensioner inom dig och expandera ditt medvetande. Det är kunskap!

När vi ger oss själva och andra Reiki så frigör vi oss från bindningar men vi skapar också medvetenhet. Reikibehandlingar får oss därför att utvecklas och växa som människor samtidigt som vi praktiserar Gokai Reikiprinciperna dagligen. Det är genom att frigöra dig från bindningar och utveckla dina inre och yttre värderingar som du når Anshin Ritsumei – det vi på svenska kallar upplysning. Men ingen av oss blir knappas upplysta i livet utan det handlar snarare om att vi får mer och mer närvaro och inre lugn och genom det kommer kunskap och upplysning steg för steg.

När vi klättrar på den andra delen av berget så har vi får dagliga praktik kan man säga där vi tyglar känslor, tankar och upplevelser. Det finns inom klassiska japanska Reikin, Gendai Reiki Ho och Komyo Reiki do väldigt bra metoder för detta. Jag kan verkligen rekommendera dem alla tre. Klassisk japansk Reiki lär jag ut via ZOOM men Gendai Reiki ho och Komyo Reiki do lär jag endast ut fysiskt. Så välkommen till Umeå!

Under MediReiki® som går via ZOOM och är en påbyggnad i tre steg på den klassiska japansk Reikin arbetar vi vidare med Anshin Ritsumei både i vår egen utveckling och i förhållande till de klienter vi sedan stödjer när de genomgår olika prövningar i livet. Vi blir assistenter och själavårdare med Reiki Ryoho som verktyg i MediReiki® jag har alltså tagit det steget längre och vidare ut i samhället.

Om du lär dig det jag kallar ”riktig Reiki” då är det just detta du får metoder att arbeta för.

Solkarina

Reikimaster / Reikilärare / Shihan / Gokuikaiden

Umeå 2022

Vill du lära dig Reiki kontakta mig

Comments are closed.