Kan du skilja på skuldkänslor och skamkänslor?
2022-02-08
Hur upplevs det att få Klassisk japansk Reiki?
2022-02-18

Du vet väl att du kan skicka din Reikifråga till mig?

Text: Solkarina

Frågor jag fått:

  • En del är ovana att ge fysisk Reiki kan de ge Reiki då?
  • Hur kan man bli Reikimaster om man inte är trygg med att ge behandlingar?
  • Jag vill förstå systemet?
  • Är det bara initieringarna som är viktiga?
  • En del köper Reiki 1,2,3 för 1000 kr?

Den som lär sig Reiki gör det av olika orsaker. En del för sin egen del men att ge Reiki till andra under kursen är viktigt för att förstå Byosen, läkandets konst och att vara i flöde med livsenergin. En del som lär sig Reiki gör det för att ge sig själva och familjen andra för att plocka in det i sina verksamheter. Utgångsläget att lära sig Reiki är olika. Alla har inte så många att öva på utan övar i stillhet på den närmaste familjen.

Andra övar på vänner, familj, arbetskamrater, släkt, och i verksamheter och får mer erfarenheter av läkandet med Reiki.

Det fråntar inte insikten man får av att endast kanske ge sig själv Reiki.

Jag rekommenderar alltid att man ska göra minst 50 Reikibehandlingar på andra innan man börjar ta betalt för att ha erfarenhet.

Detta är viktigt att tänka på när ni byter och träffas med Reiki. Ni har olika anledningar till att ni går Reiki och hur ni vill använda den. Den som gett mer är inte sämre än den som gett fler behandlingar. Det handlar om förståelse för Reiki och läkningsprocesser.

I en Reiki 1 och 2 utbildning när jag följer Reiki-traditioner i Reiki Ryoho så ska det vara muntlig undervisning med Reiju-aktiveringar (en uppkoppling på ljus). Därför utbildar jag muntligt i Reiki också för att följa traditionerna så noggrant jag kan sedan Usui´s tid och samtalet i Reiki är viktigt.

Att var och en vet hur de ska använda Reiki i just sitt liv är viktigt fast man har olika grund till att lära sig Reiki. En del anammar det och utmanar Reiki andra vill ha Quick fixar och hittar därför aldrig Reiki fast de säger de kan Reiki.

Jag rekommenderar alla att gå Reiki 3 och en del funderar över varför man går Reiki master om man inte är trygg och van med att ge Reiki.

I min steg 3 får man lära sig tekniker för att fördjupa sin egen andliga utveckling. På så sätt får du som går steg 1,2,3 en komplett filosofi som du kan använda dig av för att utveckla din kunskap och din medvetenhet. Det har ingenting att göra med hur många Reikibehandlingar man gjort utan det handlar om förståelsen för Reiki och hur du fortsätter att praktisera det i ditt dagliga liv.

Den som gjort många behandlingar har mer erfarenhet att ge Reiki ja, men det behöver inte innebära att de har bättre insikt om Reiki. Man kan ha arbetat med Reiki i 25 år men ändå inte fått insikt om Reiki. Det är två olika saker.

Reikisystemet är som följer

  • Förståelse för eget helande
  • Förståelse för andras helande
  • Förståelse för vad Reiki är, hur det verkar, och hur du aktiverar det i andra. Vägen till upplysning och medvetenhet.

Även om man gått alla tre stegen så behöver det inte betyda att man förstår detta. Speciellt inte de som utbildas genom initieringar på distans, utan övningar och muntlig genomgång. Som sagt söker man Quick fixar och har stort ego så kommer insikten och förståelsen för Reiki att minska. Att ödmjukt praktisera Reiki och principerna leder till insikt om Reiki.

Läs mer vad Reiki är https://www.solkarina.se/reiki/

Det finns ingen som arbetar seriöst med Reiki som fått insikt om Reiki Ryoho som tar 1000 kr för en steg 1,2,3 utbildning. (vilket betyder att de har 250 kr kvar att leva på när de betalat skatt och moms, inte seriöst) Då är det inte Reiki Ryoho. Skickar manualer på nätet och sedan gör initieringar. Det är inte Reiki.

Jag tar tex betalt för min kunskap, erfarenhet och tid som jag förmedlar. Jag vet att jag fått djupa insikter om hur Reiki fungerar, har lång erfarenhet av att utbilda sedan 1997 och är välutbildad inom Reiki i alla de Japanska linjerna och traditionerna från USUI.

Därför kan det för den som inte har så mycket erfarenhet av Reiki vara svårt att förstå varför så många kallar sig själva Reiki master och sedan egentligen inte vet något om Reiki. Tyvärr har Reiki och Reikitraditionerna blivit kommersiellt och människor försöker tjäna pengar på Reiki och avarter som de kallar Reiki.

En av världens största Reikiorganisationer är den största avarten av Reiki Ryoho då det gjort ett helt eget komplett som de kallar det Reikisystem men använder Reiki Ryoho som referens. Ursprunget finns inte med där.

Initieringarna är viktiga men inte Reiki.

Det är den muntliga traditionen där din lärare ger dig kunskap och ser att du förstår den kunskap du får som är Reiki. Jag kan se att det finns elever som behöver år och mycketa övningar för att förstå Reiki. Men vem är jag att värdera? Ofta slutar dessa med Reiki och fortsätter inte.

Det är därför du ska gå på Reikiträffar, delta i årsprogram och framför allt använda Reiki för att lösa de problem som uppstår. Då kommer du med tiden att få insikt om Reiki och ditt medvetande expanderar. Vara med på Reikikurser som din lärare har Online för att uppdatera dig, bara vara i flöde och lära dig mer.

Gå Reiki 1,2 3 och sedan inte följa upp det du lärt kommer att leda till mindre kunskap och insikt.

Jag rekommenderar klassisk japansk Reiki© och Komyo Reiki Do® som jag anser tillsammans omfattar den djupare insikten och förståelsen för Reiki Ryoho. klassisk japansk Reiki© kan du lära dig online med mig och Komyo Reiki Do® är endast fysiskt.

Solkarina Umeå 2022

Comments are closed.