Kläderna på när du ger och får Reiki

Sensationer i händerna när du ger Reiki
2021-11-02
Behandlings och massagebänk men köksbord funkar också
2021-11-02

När man får Reiki har man kläderna på eftersom Reiki tar sig igenom allt material. Till och med bly och stål. Därför går det utmärkt att ge Reiki på gipsade ben osv. Detta påskyndar då läkningen. Skador av olika slag ger du Reiki till när de är reparerade för att läkningen efteråt skall gå snabbare. Jag har sett operationsärr läka ihop väldigt snabbt. Om man bryter benet så kan Reiki lindra smärtan och sedan kan man ge Reiki för att läkningsprocesserna ska gå fortare.

En av mina söner ställde sig, utan hjälm, på en skatebord när han var liten och lyckades få en fyra centimeter stor bula. Vid första anblicken greps jag av panik och tänkte att det där aldrig går väl. Min bror som vi besökte när det hände sprang till frysen och hämtade frysvaror han ville lägga på. Men jag satte mig framför min son och la händerna i luften framför bulan och började ge Reiki. Det var nästan så att man kunde se hur bulan sakta men säkert blev mindre och mindre tills den var helt borta. Dagen efter syntes inte ett spår efter händelsen. Reiki ska man alltid ge akut då får den som störst effekt har jag märkt. Lika med näsblod, getingstick och skrapsår. Ju längre man väntar desto mer hinner blockeringen liksom gro fast djupare.

Det kan göra jätteont när man ger Reiki akut eller håller händerna en bit i luften ovanför det onda, men efter bara några minuter så är det som om smärtan bara släpper. Jag tror att när man gör illa sig så blir man för ett ögonblick rädd. Den rädslan innehåller mycket tung energi och den måste man förlösa först innan avslappningen kommer. Det kan många uppleva som smärtsamt.

Förr i tiden så stämde man blod och det är egentligen samma man gör med Reiki. Det slutar omgående att blöda när man ger Reiki. Jag tror att en viktig del av den positiva effekten är att Reiki hjälper till att slappna av, när man slappnar av ökar syresättningen och genomströmningen av blod i kroppen och då frigörs processer som helar.

Den som ger Reiki fyller först sig själv innan Reiki börjar flöda till den som behandlas.

Detta gör att du inte kan energitömma dig själv när du ger Reiki. Var därför noggrann med att både du själv och den du ger Reiki till har det bekvämt. Jag tycker det är viktigt att man är i Reikiflödet, att man känner det, andas med i det så att man är närvarande då man ger Reiki. Man ska inte tänka på annat för all energi följer tanken och då kan flödet till din klient bli sämre om du har tankarna på annat håll än där du är just nu.

Människor som känner sig ”dränerade” behöver ofta lära sig att sätta rätt gränser. Innan de lärt sig detta så skyller de gärna på andra och känner sig lätt dränerade på energi.

Jag brukar inspirera mina Reikielever att våga följa sin egen känsla vad gäller var på kroppen man skall ge Reiki. Av erfarenhet brukar detta ge mina elever en kick i självförtroendet eftersom de då får en förmåga att nå rakt på källan av problemet. Läkandet fördjupas då.

Många tror också att Reikipositionerna är heliga och man måste följa dem. Men det behöver du inte, du kan lägga händerna där du har lust att lägga dem, Reiki fungerar bra ändå.

Reikisammanfattning

Du behöver inte ställa diagnos för att kunna ge Reiki. Du bara lägger händerna på den kroppsdel som har problem eller gör en hel behandling. Är någon skadad så du inte kan ta direkt på kroppen håller du händerna en bit ifrån. Reiki går dit det bäst behövs därför behöver du inga förkunskaper om chakran, meridianer eller subtila energisystem.

Kroppen vet var obalanser finns och drar till sig Reikienergi. Det går utmärkt att komplettera andra behandlingsmetoder och mediciner med Reiki. 

Vid allvarliga psykiska sjukdomar bör läkare vara involverad och klienten kanske också skall lära sig Reiki själv. Reiki har inga kontraindikationer vilket innebär att det inte finns några situationer då du skall avstå från att ge Reiki, den kan inte skada. Reiki går inte att överdosera, har inga biverkningar och är ofarlig. Passar utmärkt som avslappning.

Reiki kan aldrig skada men ibland behöver människor syndabockar när något går snett i livet och då passar Reiki bra för dem att skylla på.

Reiki har inte någon kraft att påverka utan är en naturlig energi som finns i allt levande omkring oss. Så vill du inte ge Reiki till någon ska du inte göra det heller. Lyssna på din intuition och känsla och lita på dig själv. När människor har negativa upplevelser genom Reiki handlar det oftast om att de inte haft personkemi med läraren. Det kan också vara så att de inte är mogna att ta ansvar för de känslor som blir synliga då de inte klarar av att vara still. Jag har varit med om människor som lärt sig Reiki, lagt det åt sidan och sedan återkommit något år senare. Initieringen har hjälpt dem att komma igång med ett eget helande. Först behöver de lite egen tid innan de är redo att ge Reiki till andra som är en del av utbildningen.

Här hittar du beskrivning på Reiki Ryoho

Från min bok Reiki naturligt helande och mjuk beröring år 2013

Solkarina Sinnligkunskap®

Boka Reikikurs


Comments are closed.