Sensationer i händerna när du ger Reiki

Reiki är djup avslappning
2021-11-02
Kläderna på när du ger och får Reiki
2021-11-02

Vi pratar om balans eller obalans inget annat.                                         

Om det är blockerat eller ett flöde, då diagnostiseras det genom de upplevelser vi får genom händerna och våra sinnen. När vi talar om att diagnostisera inom Reiki betyder det att vi letar efter blockeringar eller ett flöde. Det går inte exakt att säga hur en blockering känns men är det kallt är det blockerat och om det är varmt är det ett flöde. Den riktlinjen kan du utgå ifrån. Om du upplever kyla eller kallt när du ger Reiki ska du hålla kvar händerna tills dina händer och området blir varmt. Då har du skapat flöde och blockeringen har släppt. Var då uppmärksam på vad klienten talar om i det ögonblicket för det är ofta kopplat till vad som var blockerat.

Jag har upplevt att jag kan få kramp i händerna. När jag ser vilka erfarenheter klienten delar med mig förstår jag att krampen jag känner hör samman med djupa traumatiska upplevelser som ofta ligger djupt inbäddat i kroppen. Upplever du detta ska du bara fokusera på att andas och slappna av i din egen kropp. Då hjälper du klienten bäst och krampen släpper snabbare. Men det kan göra ordentligt ont när du får kontakt med djupliggande trauman. Det visar också att du är lyhörd och att din klient har förtroende för dig. Annars skulle de inte öppna upp sig så djupt. Om våra klienter öppnar upp sig för oss handlar mer om hur lyssnande och närvarande vi kan vara än vad det handlar om att klienten är öppen eller stängd.

Eftersom energi dras dit det behövs kan man känna när människor är energitömda, det blir då ett drag eller sug i händerna. Nästan så att man magnetiskt dras med händerna mot kroppen och det är svårt att ta bort dem. Det är ett tydligt tecken på att klienten drar energi. När det är blockerat känner man ofta ingenting i händerna och när energin sedan börjar flöda och blockeringen släpper får man en varm hand igen. Regeln är att man ska hålla kvar handen tills det blir varmt, därför är det inte alltid man följer positionerna utan följer ingivelser mer. I början när man lär sig Reiki håller man på positionerna och följer strikt det schema man lärt sig under grundkursen. Ju mer van du blir desto mer kommer du att börja känna var du ska lägga händerna där klienten har en brist. Jag tycker det är viktigt att våga följa den känslan. Vet du inte var du ska lägga händerna för att du inte får några indikationer var de behöver Reiki då använder du handpositionerna.

När man blir van Reikiutövare kanske man väljer ut 4-5 positioner som man använder sig av under en hel behandling. Som nybörjare är det bra att följa positionerna enligt schemat för då kommer man i kontakt med olika energiupplevelser.

Det är inte ovanligt att vissa Reikiutövare inte håller fysiskt på kroppen. Det finns Reikiterapeuter som arbetar bäst med händerna en bit från kroppen, det blir då ett rent energiarbete där man letar efter blockeringar och skapar flöde.

När man blir van med de olika upplevelserna är det lättare att arbeta intuitivt och då börjar man arbeta mer konkret med prioritets- läkning som vi kallar det för. Många elever kan uppleva det här när de ger Reiki för de får ”lust” att lägga händerna någon annanstans och det är för att man intuitivt känner var kroppen egentligen behöver Reiki. Det gör dock ingenting att man istället följer positionerna för då dras Reiki dit den behövs samtidigt som man ger Reiki på det område man har händerna på.

När man har ett perfekt flöde till kroppen utan blockeringar som sitter i vägen upplever man det ofta som ett varmt flöde inte bara genom sina egna händer utan också genom hela sin egen kropp.  Då får man Reiki samtidigt som man ger.

Ibland upplever elever att det pirrar i händerna när de ger Reiki.  Det beror på att man håller på att öppna upp flödeskanalen mer. Vi kan ju inte flöda och ge mer Reiki än vi själva kan ta emot. Varje Reikiterapeut är som ett filter genom sin egen kropp till klienten. Det är anledningen till att du ska ge dig själv mycket Reiki och dagligen jobba med att ge dig själv Reiki. Jag brukar likna det vid att sota en skorsten, ju mer Reiki du ger dig själv desto bättre blir din skorsten, din kanal och Reikiflödet.

Något som inte är helt ovanligt är att Reikiterapeuten och klienten upplever olika. Terapeuten kan känna kyla under händerna och klienten säger: men vilka varma händer du har. Därför att Reikiterapeuten har kontakt med en blockering och klienten känner bara Reikienergin.

Under grundkursen får du ge dig själv Reiki, ge Reiki till chakrana, göra chakrabalanseringar och det är för att öka din känslighet i sinnena och händerna och din energimedvetenhet. Du ska lära känna vad du upplever när du får kontakt med olika typer av blockeringar eller har fullt Reikiflöde. Det är en viktig del av Reikiutbildningen att du får denna energimedvetenhet. Vad du upplevt diskuterar vi sedan tillsammans så att du inte har några frågetecken.

Egentligen finns det bara en regel när du ger Reiki. Händerna på= du ger Reiki och händerna av = du slutar ge Reiki. Du ska trivas och ha det bra när du ger Reiki för trivs du så får din klient en härlig upplevelse.

Här hittar du beskrivning på Reiki Ryoho

Från min bok Reiki naturligt helande och mjuk beröring år 2013

Solkarina Sinnligkunskap®

Boka Reikikurs


Comments are closed.