Behandlings och massagebänk men köksbord funkar också

Kläderna på när du ger och får Reiki
2021-11-02
Minnen aktiveras och frigörs
2021-11-02
Visa alla

Behandlings och massagebänk men köksbord funkar också

Placera den du ska ge Reiki till på ett köksbord med en mjuk madrass. Om du inte har någon madrass kan du lägga täcken och filtar så att det blir mjukt. Placera fyra stolar runt bordet så att det blir lätt för dig att röra dig utan att behöva dra med stolar. Det går också bra med en madrass på golvet, i en säng eller när klienten sitter på en stol. Det viktiga är att du och din klient får en bekväm stund. Klienten har lättare att slappna av om du lägger dem bekvämt.

Du sätter dig sedan vid huvudändan och håller på varje position ungefär 5 minuter. Det är lika viktigt att även du känner dig väl tillfreds och avslappnad när du ger Reiki.

Om du har en behandlingsbänk så rekommenderar jag att du placerar den mot en vägg.

Bänkarna är ofta ganska smala och sätter du den mot väggen så upplever inte klienten att det finns lite utrymme. De kan liksom förlita sig mot väggen. Sedan placerar jag stolar vid huvud, fotändan och på långsidan på bänken. Då kan jag i lugn och ro gå runt klienten samt sitta och stå som jag själv vill utan att störa dem.

Du kan också när om du vill ge Reiki till baksidan av ryggen sätta klienten bak och fram på en stol. Klienten kan då placera sina armar på ryggstödet på stolen och vila huvudet i sina armar. Det är en behaglig ställning att vila i samtidigt som de får Reiki på baksidan av kroppen.

Här hittar du beskrivning på Reiki Ryoho

Från min bok Reiki naturligt helande och mjuk beröring år 2013

Solkarina Sinnligkunskap®

Boka Reikikurs


Comments are closed.