Reiki i mitt liv en egenföretagare berättar

Mitt första möte med Reiki
2022-06-10
Elitidrotten tog mig till Reiki
2022-06-16

Av Lillemor:

Finns att läsa i boken 26 Reikilärare delar sina erfarenheter av klassisk japansk Reiki

Mitt namn är Lillemor, jag är egenföretagare i Optikbranchen. Har ännu inte tagit steget fullt ut till att jobba aktivt med Reiki och klienter men min plan är att inom en snar framtid göra det.

För några år sedan kunde jag inte ana att Reiki skulle bli en del av mitt liv. Att den helgkurs i Reiki som en kollega av en slump berättade att hon skulle gå på och som jag också på kort varsel anmälde mig till skulle öppna mina sinnen för denna avslappningsmetod. Inte heller kunde jag då ana att jag idag skulle ha slutfört en utbildning till Reiki-master i Usui system of Natural Healing.

Reiki har blivit en del av min vardag, alla dagar. Jag börjar min dag med att på morgonen ge mig själv energi inför dagen och avslutar den med att innan jag somnar ge mig själv Reiki för att få en god nattsömn och låta energierna hela det som behöver helas i min kropp.

När en arbetsdag blir stressig och jag behöver få focus stannar jag upp några minuter och tar Reikin till hjälp. Energierna som flödar får mig att tänka klarare och jag känner ett lugn.

Det som är så bra med Reikienergin är att man kan sända och ta emot på distans, man behöver inte ta på personen för att det ska fungera. Har en vän som bor 100 mil från mig som jag brukar sända Reiki till framför allt när hon har det stressigt och svårt att sova. Det är härligt att på morgonen efter få ett SMS från henne där hon skriver att hon ”sovit som en stock”.

Inte bara människor behöver Reiki. Jag blev själv förvånad när vår varmvatten/värmepump som av en oförklarlig anledning hade börjat låta oroväckande märkligt en dag. Efter en stunds Reiki mot oljudet började det låta normalt igen. Det är nu 6 månader sedan och ljudet är fortfarande normalt.

Jag har även märkt att min hund, en Alaskan Huskey som tidigare tagit alla tillfällen i akt att smita ut och springa långa sträckor i skogen utan att lyssna på inkallning. Hon har nu efter att jag börjat ge henne både Reiki fysikt och på distans börjat lyssna. Hon smiter till skogs ibland men kommer snabbt tillbaka. Tror (eller jag vet) att jag kan tacka Reikin och Reikisymbolerna jag ritat på hennes halsband för det.

Min upplevelse är att när jag ger Reiki får jag samtidigt Reiki, en varm och skön energi som flödar som genom en bred kanal med början strax ovanför huvudet och genom hela min kropp. En härlig känsla av välmående.

Jag ser fram emot att se vad Reiki kommer att ge mig i framtiden. För mig personligen men framför allt ser jag fram emot när Reiki får en plats inom sjukvård, omsorg och skola mm. Nyttan är stor och jag hoppas och tror att jag får vara och ha en liten del i det.

Comments are closed.