Illusioner om Reiki
2021-10-30
Vad är klassisk japansk Reiki?
2021-11-02

Vi var en liten grupp som lärde oss Reiki. Det var enkelt; en person låg ned och vi andra startade upp Reiki och la sedan våra händer på personen som låg ner. Vi gav Reiki när vi la på våra händer och vi slutade ge Reiki när vi tog bort dem. Så är jag skolad i Reiki. 

De förklaringsmodeller som kommit de sista tio åren med chakra, meridianer mm är bara vårt mänskliga sätt att försöka förklara något, det är olika kartor vi skapar på vägen. Kanske tappade Reiki sin själ där vad vet jag.

För mig var det en otrolig upplevelse när läraren gjorde initieringen och flödet av värme och energi tog fart i mina händer. Mina kalla fötter som jag alltid haft blev plötsligt varma. Jag utförde mirakel då jag tog bort vårtor, huvudvärk, ryggvärk och mycket annat med mina varma händer. Men jag förstod absolut inte vad det var. Inte heller kunde min lärare förklara det för mig. Hon var ärlig och sa att inte heller hon visste varför händerna kunde bli så varma eller hur det egentligen fungerade.

Min master höll på att översätta den första svenska Reikiboken men gav mig ett exemplar av den på engelska. När jag läste den, även om det var på min knaggliga skolengelska, började jag ändå förstå lite mer vad Reiki handlade om.

Från det ögonblick som jag fick initieringen visste jag att detta ville jag lära mig allt jag kunde om. Jag visste att jag ville bli lärare och lära ut Reiki men inte hur det skulle gå till.

Jag började efterforska vad det skulle kosta att bli Reikimaster då men det kostade 10 000 dollar. I dagens penningvärde så är det nästan 70 000 kr. Det var mycket pengar 1990 så det fick jag lägga åt sidan. Vilket jag är glad för idag – för Reiki utvecklades och spred sig över världen och när jag återigen stötte på möjligheten att bli Reikimaster kostade det bara 15 000 kr, detta var 1996. Jag ordnade fram pengarna, gick masterkursen  och en månad senare i januari 1997 började jag undervisa i Reiki.

Om jag blivit Reikilärare 1990 hade jag blivit det i en organisation som hade begräsningar i sitt utövande av Reiki. När jag istället valde en fri master kunde jag också arbeta självständigt med Reiki. Men det visste jag inte då. Det är just det som utvecklat mig och mitt utövande av Reiki. Men inget är egentligen rätt eller fel.

Utan tvivel är Reiki en del av min livsuppgift och meningen med mitt liv, annars skulle jag inte ha haft Reiki med mig fram till idag under 30 år, inte heller skulle jag ha varit delaktig i tre Reikiföreningar. Den förening jag rekommenderar idag är MediReiki® förbundet www.medireiki.se

Jag tror verkligen att Reiki är svaret som människor söker för att nå världsfred. Men först måste vi börja med vår egen inre fred och frid.

Från min bok Reiki naturligt helande och mjuk beröring år 2013

Solkarina Sinnligkunskap®

Boka Reikikurs


Comments are closed.