Avsnitt 92: Karin Holm berättar om att hitta sin väg genom klassisk japansk Reiki
2021-10-29
Mitt första möte med Reiki 1990
2021-11-02

Jag brukar ofta prata om att all Reiki är inte Reiki Ryoho inte ens fast det kallas Usui Reiki Ryoho och anledningen till det är egentligen hur du blir upplärd om Reiki. Det är tråkigt att människor som lär ut Reiki inte lär sig ordentligt och har fått insikt om vad Reiki är innan de börjar sprid missinformation.

Det finns otroligt mycket ego i Reiki och ego är just det som gör att människor tror att de kan bestämma vad som är livsenergi och inte. jag kan varmt rekommendera att läsa vad jag skrivit att Reiki är här på sidan

En elev som varit på harmoniexpo i helgen fick höra detta om Reiki

Så här skriver hon:

Nu har jag en liten fundering:
Idag var jag på en mässa i Solna och fick energihealing av en kvinna som kände in att jag hade lite låg energi, och sa att det beror på Reikin. Att reikin har lägre energi än den jag naturligt har inom mig själv och att den ”dämpar” min egna energi.
Jag blev väldigt förvånad eftersom det inte alls är vad jag lärt mig. Ska såklart känna efter hur det landar hos mig och om det känns sant för mig, men blev ändå nyfiken att höra om du hört om något liknande och vet vad hon kan ha menat?

Påstående från utställare på harmoniexpo

Reiki är den livsenergi som gör oss levande och det enda som kan dämpa det är åsikterna, tankarna och känslorna en människa bär. När alla som använder Reiki under många år och inte lägger till moderna new age tekniker VET att Reiki öppnar upp oss, ger oss självkännedom och expanderar vårt medvetande och vår medvetenhet. Ofta säger man sådana här saker när man inte praktiserat Reiki såsom den lärts ut i Japan. Man har gjort egna tillägg, egna värderingar och gjort om hela metoden till något det inte är. Lägre energi inom oss kan vi bara få om vi är värderande och är i ett icke flöde vilket Reiki lär oss motsatsen och därför vet jag att den som sagt det inte lärt sig riktig Reiki.

Jag skulle personligen inte ta energihealing av någon som INTE använder Reiki. Därför att sannolikheten att de kanaliserar energi från huvudet mentalt eller från lägre dimensioner är stor. Därför att Reiki är ljus och upplysning använder man det på annat sätt är det inte Reiki. Det finns många olika healingmetoder ute i samhället men jag har slutat använda dem alla därför att det inte finns något med så hög frekvens som Reiki

All healing och Reiki är påverkad av frekvensen den som ger healing har och därför ska man istället välja VEM man får Reiki eller healing av.

Allt gott / Solkarina


Comments are closed.