Att få Reiki på distans
2022-04-08
Låt mig ta dig med på en resa
2022-04-24

Helt klart har Klassisk japansk Reiki Ryoho lärt mig vem jag är. Genom teknikerna i Reiki Ryoho som jag praktiserat i 30 år och helt säkert också för att jag arbetat med Reiki Ryoho bakåt i tiden har jag aldrig tvivlat på vem jag är.

Det finns stunder i livet när livet står stilla, när vi är sjuka tex. Då kan åtminstone jag ligga på soffan en hel dag och vandra mellan vakenhet och sömn.

Jag har tv,n på och lyssnar i bakgrunden till Malou efter 10. Något jag aldrig har varken tid eller lust till när jag är frisk och mina arbetsdagar är fyllda av diverse åtaganden. Nu har jag i veckor varit ganska kraftlös så soffan har blivit ett andra hem, med kudde och täcke.

Jag lyssnade på när Malou gav frågeställningen: Vem är jag, till de tre kvinnorna Marie Göranzon skådespelare, Åsa Beckman skribent DN, Martina Montelius regissör och författare.

Jag gillar när det dyker upp sådana här tankenötter det ger energi till både kropp och knopp. Jag började fundera vem är jag?

Många människor söker sig till olika metoder, böcker självkännedoms kurser för att lära känna ”vem är jag”. Fast du egentligen faktiskt bara behöver se på dig själv så ser du vem du är. Min erfarenhet är att vi ofta låter andra definiera vilka vi är. Det är ganska farligt eftersom vi låter andras värderingar definiera oss själva. Här behöver du en självdistans för att se vad du tycker är sant när du blir definierad.

En del människor anpassar sig efter omgivningen, vilket jag kan se är ganska vanligt. Det är ju också i och för sig ett symtom på att man söker sig själv. Men är du 40 år eller 50 år och fortfarande blir påverkad av den yttre världen. Då vet du mest troligt inte vem du är.

För mig handlar att bli medveten om vem jag är också en del av det andliga uppvaknandet. Därför att när du känner dig själv då kan du också separera dig från omvärlden. Du blir på så sätt en del av världen samtidigt som du är distanserad till världen. Där är nyckeln och därför är den egna reflektionen viktig att sortera sina erfarenheter och sortera din dag. Hur många gör det? De flesta skrollar på facebook, instagram och internet och låter alla yttre intryck påverka och den inre rösten tystnar snabbt.

När frågan kom upp ”Vem är jag” så insåg jag att jag vet vem jag är. Det är så enkelt jag visste nog det ganska tidigt i livet insåg jag. Den period i livet när jag ”sökte mig själv” betydde inte att jag inte visste vem jag var, nej inte alls utan det var den perioden i livet jag letade en plats att verkligen fullt ut kunna vara den jag är. Det mina vänner har lett till den roll jag har idag. Mina erfarenheter har gett mig en självdistans, en ödmjukhet men också en förmåga att sätta gränser och säga stopp när något eller någon vill påverka den jag är. Jag tror det är verkligen viktigt att veta ”vem är jag” när du lär dig det och inser vem du är. Då kan du också se omvärlden för vad den är.

För det behövs inga mediala övningar! För mig är det att leva mer sant.

Tag dig tid och fråga dig själv ”Vem är jag” och verkligen våga se dig själv.

Solkarina Sinnligkunskap®

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 3 =