Låt mig ta dig med på en resa
2022-04-24
Stödsamtal för dig om kan Reiki
2022-05-15

Artikel: Katarina Gustafsson

Life is like a camera. Focus on what’s important, capture the good times, develop from the negatives and if things don’t work out, just take another shot.

Så är ju livet, fokusera på det som är bra för dig och känns rätt i ditt hjärta. Ibland hamnar vi i livet i svackor pga olika saker som händer. Det kan vara händelser som vi själva inte kan påverka tex en nära anhörigs bortgång, en olyckshändelse etc. Där och då måste vi hantera det som sker och då kan vi behöva fokusera på annat än vi gjort tidigare en stund. När något sådant inträffar får vi inte glömma bort att ta hjälp om vi känner att vi inte mäktar med situationen. Vi behöver alla någon gång i livet ta hjälp och det är helt okej. Absolut inget fel med det. Många människor ser det som ett tecken på svaghet att man måste ta hjälp och inte klarar av situationen själv. Det är precis tvärtom, en styrka!


Att våga be om hjälp, då har du självinsikt och är medveten om vad du själv klarar av att hantera. Vi är bara människor som lever här och nu och många gånger med stora krav å måste från omgivningen. Vi ska klara av att fungera på vår arbetsplats och sköta vårt arbete, fungera med arbetskamrater, ta hand om familjen, uppfostra våra barn, vara en bra vän, fru, man, partner, syster, bror, medmänniska etc och samtidigt hantera det som hänt oss. Där och då kan det bli för mycket och de som har svårt att be om hjälp kan hamna i självdestruktiva mönster.

Jag har nu under min utbildning i MediReiki® assistent följt en kvinna som behöver hjälp av olika slag. Där har vi just haft denna diskussion om hur stark hon är som tagit steget och bett om hjälp. Hon såg det som en svaghet vilket det inte alls är. Att kunna se vad du själv behöver och söka den hjälpen är strongt i mina ögon. Att vara medveten om sina egna fel och brister, för det har vi alla. Finns ingen människa som är perfekt för vore det så skulle världen inte se ut som den gör. Vi skulle inte behöva vara här på jorden för att lära det vi gör. Utan vi är här för att lära oss och alla har vi vår egen väg att vandra.


Var befinner du dig på din väg? Vad behöver du i ditt liv för att det ska bli så bra som möjligt? Har du funderat på de frågorna eller springer du bara med i ekorrhjulet? Att stanna upp och tänka på vem jag är, vad jag vill, hur jag ska komma vidare, vad jag vill lära, vem jag vill vara genom att tänka utifrån hjärtat är något vi alla behöver göra då och då. Reflektera över olika saker vi möter eller vad någon säger till oss. Dessa är viktiga moment för oss alla men som många av oss glömmer bort helt att göra. Precis som kvinnan jag följer i min utbildning till MediReiki® assistent så har hon stannat upp och processat dessa frågor. Hon har insett vad hon behöver hjälp med för att hon ska må så bra som möjligt. Hon har granskat sig själv och insett vilka brister hon har i livet just nu. Öppnat upp sig och berättat vad som är jobbigt just nu och jag kan lyssna, ge råd, ge reiki, finnas där för henne och stötta. Vara en god medmänniska och själavårdare.

Vi har alla våra olika roller i livet till vad vi behövs för eller vad vi ska göra å arbeta med här på jorden. När vi själva har bearbetat och gjort en inre resa kommer vi närmare vår egen sanning. Vi kan se klarare vem vi är och varför vi är här. Vi kan se oss själva på vår livsväg och vi vet vem vi är. Jag är tacksam för allt arbete jag gjort med mig själv, bearbetat och processat i mitt liv som lett mig dit jag är idag. Medveten om att jag kommer fortsätta lära och utveckla mig själv. Jag har tagit den hjälp jag behövt och kommer göra under mitt liv för jag är medveten om att jag inte mäktar med allt själv.


Är du i en situation där du känner att du inte mäktar med allt själv? Tveka inte att ta hjälp och se det som en styrka. En styrka som ger dig möjlighet att utveckla dig, att må bättre, att få ny kunskap och ny självinsikt. Du är varmt välkommen att boka in ett rådgivande samtal oss mig.
Med dessa ord önskar jag er alla det bästa i detta liv!


Katarina Gustafsson

Månkristallens Reiki 

Telefon: 0735562880

Mejl: mankristallensreiki@gmail.com 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 1 =