Reiki är en andlig diciplin
2021-11-03
Att vara självsnäll
2021-11-03

Solkarina Sinnligkunskap®

Läraren är viktig

Reiki är en snabb väg att lära sig man kan mycket snabbt gå Reiki 1,2 3 i den klassiska Reikin. Det är bra tycker jag för du får tillgång till så många verktyg. I steg 1 får du lära dig en energimedvetenhet så du vet varför det är varmt eller kallt i händerna, när det blåser från kroppen eller du får kramp i händerna. Du kan uppleva sockerdricka och flöde om vartannat. Du ser hur avslappning verkligen fungerar när du ger till andra. I steg 2 kan du skicka Reiki, göra sändare och arbeta mer målinriktat med Reikin. Steg 3 kan du boostra upp dig själv med Reiki och på så vis få ett starkare flöde. Du kan också lära vänner och familj Reiki så du kan få Reiki av andra.

Alla Reikigraderna är så viktiga och innehåller så mycket kunskap. Om du väljer en lärare som inte har så stor energiförståelse då kommer du inte att få en hel Reiki. Jag ser det hända om och om igen. Lärare som hållt på med Reiki i 10 och 20 år men fortfarande inte har en energimedvetenhet att lära ut till elever. Trots att de kan var duktiga på att använda Reiki i sitt eget liv.

Reiki är också mycket personkemi mellan lärare och elev.

Läraren är viktig för den förståelse läraren har den får du som elev. Jag lärde mig att när jag bli aktiverad i Reiki av min lärare så kan jag när jag behöver Reiki alltid tänka på min lärare.  I den traditionen ligger att en lärare är någon som kommit längre i utveckling. Och du kan aldrig lära någon som kommit längre i utvecklingen något. Den kan lära dig något. Det är en del av Reikitraditionen. Jag kan se att det verkligen fungerar så – med Reikienergin.

Om jag skickar Reiki till ett katastrofområde i världen så är det kallt. Det spelar nästan ingen roll hur mycket jag än flödar Reiki så släpper inte den tunga energin i området. Men om jag istället skickar till HH Dalai Lama så kommer jag plötsligt att upptäcka hur jag får energi. För när jag skickar eller ger till någon som kommit längre än mig själv så får jag istället för att ge. I Japan kunde man få arbeta med Reiju i många år innan man blev färdig lärare. Det är därför man kallar det Reiki master som översatt blir Reikimästare. Men att kalla sig mästare skulle jag aldrig göra. Vi är inga mästare vi är lärare anser jag. Endast en elev kan kalla sin lärare för mästare om den upplevs så. Genom de billiga kurserna och många som lär ut fysiskt på distans utan att ens ha kontakt med eleven, så skapas ett dåligt lärarklimat. I Reikivärlden styr ofta pengar och makt mer än kunskap tyvärr.

Det finns lärare som låter eleven läsa sig till förståelsen för Reiki och det fungerar inte. De kommer aldrig att lära sig en riktig bra Reiki. Du måste och behöver verkligen diskutera med din lärare hur du ska integrera Reiki så du får ut mesta möjliga av den.

Jag kallar det för att få insikt om Reiki och det är viktigt tycker jag att eleverna får det under en utbildning.

Jag håller på att lära om klassisk japansk Reiki till en elev som gått flera steg i Holi fire Reiki. En metod som är kanaliserad av en amerikan från Jesus. Alltstå egentligen inte Reiki med Reikitraditionerna. Hon hade frågat sin lärare i södra Sverige varför hon blev varm och kall om händerna när hon höll på olika positioner på kroppen. Läraren menade då att det inte var viktigt utan hon skulle följa känslan.! Problemet är om känslan är i obalans då kan man ledas helt fel. Kallt är alltid blockering och värme är alltid flöde. Så enkelt är det.

På något mystiskt vis så glömmer vi att lärare har olika kvaliteter. Tänk tillbaka när du gick i skolan det var med all säkerhet inte alla lärare du harmoniserade med. De lärare som du kunde hitta en harmoni med är också med all säkerhet de lärare som lärde dig som mest. Dåliga lärare i skolan kunde varken motivera eller lära oss något. Lika är det med Reiki. Vill du få en stor andlig utveckling med Reiki blir därför läraren viktig.

Använd därför Reiki för att lösa de problem du möter i livet. Då kommer du att börja förstå hur livsenergin fungerar och flödar, du lär dig då att använda den effektivt.

OBS! Inga alternativa eller komplementära metoder ska användas istället för traditionell vård, man ska inte experimentera med människor. Om du inte vet vad du gör så låt bli. Men – prata direkt  med problemet, det kan du alltid göra.

Här hittar du beskrivning på Reiki Ryoho

Solkarina Sinnligkunskap®

Boka Reikikurs


Comments are closed.