21 dagar med Reikimeditationer
2022-06-17
Uppdatera din Reiki
2022-06-25

Av Linda: Finns att läsa i boken 26 Reikilärare delar sina erfarenheter av klassisk japanska Reiki

https://www.solkarina.se/produkt/klassiskjapanskreiki/

2017 blev jag färdigutbildad beroende-/medberoendeterapeut. Under den utbildningen så läste jag också terapeutisk hypnos. När jag sedan började att googla lite för att hitta var jag själv kan få tanka energi, var jag kan ladda batteriet så hittade jag info om en metod som hette Reiki. Jag hittade även en master som skulle ha sin grundkurs i dec och jag hoppade på och gick steg1. Det var spännande att se att jag lyckades känna värmen i händerna och det gav mig blodad tand. Kunde numera bara sätta mig ner, tänka Chokurei och hålla händerna på mitt hjärta så kände jag en värme i händerna och jag kände mig piggare efter 20 minuter med mig själv. Jag valde även att gå steg2 inom Reiki och då fick vi lära oss att skicka på distans, ännu en ny upplevelse, men sen tog de stopp. Den önskan jag hade att de skulle bli så mycket bättre infann sig inte. Jag hade även kommit en bra bit in i min personliga utveckling och mina egna processer så helt plötsligt så tappade jag tron på Reiki och min egna förmåga.

Jag fortsatte att läsa på och en dag så hittade jag en pod där man pratade om Reiki och dess positiva egenskaper. Man pratade även om att de är viktigt att man hittar rätt när de gäller lärare och då föll polletten ned. Det var ju det som var mitt problem. De klickade inte längre med min Reiki-lärare. Till min stora lycka så skulle denna kvinna som jag lyssnade på, köra en Reiki-lärarutbildning i Umeå om bara någon vecka och jag tvekade inte. Eftersom jag inte gått steg1 och steg2 för henne så fick jag en uppgift innan vårt utbildningstillfälle. Jag skulle läsa hennes två böcker om Reiki så att jag hade fått ta del av hur hon ser på Reiki och det gjorde jag. Redan har så fick jag ju insikter kring Reiki som jag inte haft sedan tidigare. Jag anmälde mig tillslut till Steg3 – Lärarutbildningen och när jag väl kom till denna utbildning förstod jag varför allt blivit så fel. Jag fick lära mig helt nya symboler och helt plötsligt hände något fantastiskt. Något jag egentligen aldrig kommit i kontakt med tidigare. Jag behövde bara tänka Reiki nu så pulserade det i händerna och en fantastisk värme som spred sig. Nu hittade jag hem till Reiki.

Att vi även fick lära oss den klassiska Reikin, där vi även fick lära oss Reiju, som är den variant där vi använder oss av kotodama, var bara helt underbart. Reiju är något som jag ofta kör med andra som gått steg3 utbildningen och när vi ger den till varandra så funkar den rent som en energiboost och det är så underbart. Under utbildningen fick vi även träna på kirurgisk Reiki och det var också väldigt spännande. Där man gick in i kroppen och ”lagade”, städade, rengjorde det som behövde få lite extra omsorg. Efter detta så förstod jag att de finns ”Reiki” och de finns Reiki. Detta är något som jag försöker berätta för andra som har provat få en behandling. Att de finns den rena Reikin som är evidensbaserad och sen finns de den del som kallas Reiki, men där man använder många andra varianter för att man tror att de behövs. De jag lärt mig genom min egna erfarenhet av Reiki, är att den är ren och bra precis som den är och de behövs inte några andra tillägg. För att få full känsla med Reiki och ”städa bort” min tidigare initiering från Steg1 och Steg2 så valde jag sedan att även gå om dessa med den lärare som jag gick Lärarutbildningen för och det ångar jag inte en sekund. NU flödade energin genom mina händer och upplevelsen blev total. 

Det jag vill sända med till alla er som läser detta är att hitta just Din Reikilärare. Den som gör att allt känns rätt och den som lär ut Reiki på det renaste sätt som bara finns. Då är det Reiki och det är även då som du aldrig behöver tvivla. Har jag förmågan eller inte. Alla bär vi på den, du behöver bara hitta rätt person som lär dig att hitta just din kanal,

Vad har Reiki gjort för mig och vad har det betytt för min utveckling?

Jag jobbar själv som beroende-/medberoendeterapeut och detta är ett av de verktyg som jag använder vid flertalet av mina samtal då detta gör att min klient kan bli lugn och avslappnad innan vi börjar prata. Det brukar uppfattas som en avkoppling att få känna energin flöda. Jag jobbar även med terapeutisk hypnos och att kombinera detta tillsammans med att avsluta varje behandling med att ge min klient Reiki, är något som är väldigt uppskattat.

När jag själv gick min extrautbildning där jag gick om Steg1 och Steg 2 så var diskmaskinen trasig när jag kom hem en av kvällarna. Min sambo var väldigt upprörd och han slog och var väldigt irriterad. Jag gick då fram och la mina händer på diskmaskinen och den gick igång. Tog bort mina händer och maskinen stannade. Så här höll vi på ett tag och min sambo var väldigt irriterad. -Reiki funkar ju inte, sa han. Det är ju något som ni hittat på så det är ju något annat som är orsaken till att de blir så här. Jag började skratta och la återigen mina händer på diskmaskinen och den startade. Jag satte mig en stund på golvet och höll mina händer på den och gjorde samtidigt symbolerna, en efter en på luckan och sa till mig själv

-Ge min tvättmaskin Reiki så att den funkar felfritt till den dag vi väljer att flytta från detta hus och detta gjorde jag 3 gånger.  Jag strök även över luckan och nu gick tvättmaskinen. Jag har ingen förklaring till detta själv, men det enda jag kan säga om just detta är att jag och min sambo har ännu inte behövt byta någon diskmaskin för den har gått klockrent sen den dagen och det är ju 7 månader sedan.

För min personliga utveckling så har även Reiki inneburit att jag kan få mig själv att slappna av lättare än jag gjort tidigare. Jag har alltid varit lite av en duracel-kanin och med hjälp av Reiki så kan jag förmå mig själv att nå en större avkoppling. Brukar lägga mina händer på mitt kosmiska hjärta och ge mig själv Reiki i ca 10 min. Det är tillräcklig tid för att jag sedan ska kunna vara fokuserad och orka med mina arbetsuppgifter igen.

En erfarenhet som jag har av att ge Reiki till andra är att de först kan känna sig både skeptiska och lite rädd att det är något flummigt som jag ska utsätta dom för, men när de väl fått 80 min behandling så säger dom nått helt annat. Många av dom som kommer till mig har hört talas om Reiki innan, men just denna gång ska jag berätta om en kvinna som jag träffade på min sista utbildning och som jag verkligen har ett minne som sitter kvar. Denna kvinna var ganska nyligt separerad och separationen hade tagit henne hårt på flera olika plan. Det var hon som valt att lämna och hon vill verkligen hitta tillbaka till sig själv, efter att i många år levt som medberoende i ett mycket dysfunktionellt förhållande.

Jag fick då äran att ge denna kvinna Reiki och det var en lika häftig upplevelse för mig som de visade sig vara för henna. Jag började med att bara ge Reiki, villkorslöst, till alla hennes chakran. Då jag kände att de fanns många blockeringar så valde jag även att ta fram mina Reiki-fingrar och köra lite Reiki-kirurgi och det var tydligen då allt hände. Jag gjorde detta på två ställen på kvinnan. Dels tog jag och rensade runt hennes hjärta, blåste in värme och masserade upp så hjärtat slog starkt och lugnt. Sedan förflyttade jag mig till baschakrat och här gick jag också in och rengjorde. Såg till att chakrat kom i rörelse och efter allt detta så var de då dags för kvinnan att vakna. När hon tittade upp var de första hon sa -Vad gjorde du med mig? Det där var något som jag verkligen behövde. Har aldrig i hela mitt liv känt mig så levande som jag gjorde just nu. Hon satte sig upp på bänken och kramade om mig och jag såg att de kom en liten tår rinnande nedför kinden. -Jag känner mig åter som en kvinna igen. Du har satt igång elden inom mig igen och jag känner hur hela jag brinner inombords. Det var lite de jag kände också, fick som ett flöde genom hela hennes kropp och de kändes hur mycket lättare hon blev.

Detta är en de minnen som sitter kvar som djupast hos mig, dels att hon själv blev så fullkomligt lycklig över den nya känsla hon kände inombords, men att jag även kände i min kropp, hur mycket som förlöstes. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − elva =