När du blivit aktiverad
2021-11-02
Sensationer i händerna när du ger Reiki
2021-11-02

Här hittar du beskrivning på Reiki Ryoho

Reiki är en avslappningsmetod vi botar inte någon och inte heller ställer vi medicinska diagnoser. Vi tillför energi och en mjuk beröring, hjälper människor att slappna av och då i den djupa avslappningen får människor en möjlighet att höra sig själva. Genom avslappningen följer många processer i kroppen som man idag kan mäta. De kemiska processerna som startar vid avslappning och lugn väcker olika må bra- hormon i kroppen och cirkulationen ökar. Det är detta som kan leda till små mirakel, det dagliga flödet av livsenergi och inte Reikienergin i sig. Den är bara ett verktyg så att kroppens självläkande processer kan starta upp.

Det gör Reiki till en fantastisk friskvårdsmetod och en sjukvårds- metod då man kan använda Reiki i eftervården samt för att lugna och harmonisera stressade patienter. Tänk dig att få Reiki före en stor operation man är orolig för, eller efter operationen när kroppen ska läka och det gör ont av stygnen. När vi är avslappnade har vi en bättre cirkulation i kroppen och det gör att vi har ett flöde genom våra fysiska kroppar.

Det finns hur mycket forskning som helst på det, att en lugn person har en helt annan kemisk balans i kroppen än någon som är stressad och orolig.

Vi lever i ett mediasamhälle där vi hela tiden matas med information och intrycken är massiva på oss. Samtidigt som vi ska försörja oss och gärna ”lyckas” bli något. Alla dessa tusen intryck vi hela tiden möter gör att vi inte kan höra den inre rösten och oss själva. Genom att använda Reiki börjar vi sakta men säkert urskilja den lilla rösten i vårt inre som är kopplad till en känsla där man vet vad man vill. Reiki lär oss därför att sortera så att vi kan göra bättre val i livet.

En mängd psykosomatiska sjukdomar finns i samhället idag och där vet man att det finns en direkt koppling till både livssituation och stressnivån man lever under. Lyssnar vi inte på kroppen kommer det att uppstå en inre kamp och den inre kampen kan göra oss sjuka. Psykosomatiska sjukdomar innebär att känslomässiga faktorer orsakar våra fysiska symtom. Det kostar antagligen miljoner varje år för sjukvården att ta hand om alla psykosomatiska sjukdomar. För att inte tala om hur mycket vi privat lägger på olika metoder för komplementärmedicin för att sjukvården inte kan hjälpa oss.

Ett exempel är utmattningssymtom och utbrändhet som är vanligt i samhället. Människor går sjukskrivna i åratal och den enda hjälp samhället kan ge är medicinering. Men varför bränner man ut sig? Människor som hittar vägen ut ur utbrändhet hittar också sig själva, sin egen vilja och det som är viktigt för dem i livet. De gör ofta en livsstilsförändring. Många av mina Reikielever kommer från mångårig utbrändhet och Reiki hjälper dem att hitta en väg tillbaka till samhället.

Sjukvården skulle spara miljoner om de bara vågade använda sig av mer ickekonventionella metoder. Det finns massor av metoder som är så mjuka som Reiki utan manipulation men ändå gör så stor skillnad. Varför inte göra som de gör i USA på olika ställen? Reiki- utövare kommer helt frivilligt och ger Reiki gratis på sjukhus till de som behöver. Det finns säkert många i Sverige som gärna skulle göra det. Det kostar inte samhället en enda krona.

Volontärer som ger Reiki till de som vill ha skulle vara organiserat av samhället och borde finnas överallt.

Från min bok Reiki naturligt helande och mjuk beröring år 2013

Solkarina Sinnligkunskap®

Boka Reikikurs


Comments are closed.