Reiji ho en metod för att låta den andliga energin guida och leda
2021-11-02
Är Reiki gott eller ont?
2021-11-03

Reikienergin följer vår tanke och därför kan vi sända Reiki genom våra ögon. Det kan vi alltid göra även om vi sitter på en buss, tunnelbana eller går i en affär. När vi sänder Reiki genom ögonen så blir vi varma i hjärtat och då öppnas det. Om du sitter och ger Reiki på huvudpositionerna och känner att du skulle vilja ha en extra hand och lägga på ett knä kan du tänka dig att du sänder en stråle av ljus till det knä där du känner att du vill lägga din hand. Du kan hela tiden vara aktiv och sända, stråla Reiki genom dina ögon till människor samtidigt som du ger Reiki. Känn värmen flöda genom kroppen.

Känn att ditt hjärta öppnar sig och det strålar en värme från ditt hjärta till klienten du ger Reiki till.

Vill du sända Reiki till händelser ute i världen sätter du dig och startar upp Reiki. Du kan ha en karta framför dig om du vill och sedan sänder du Reiki och strålar det genom dina ögon till det du vill sända Reiki till. Det här är en bra metod för att slippa ta in det onda eller svåra man upplever men ändå få flöda den helande Reikienergin. Du kan tänka dig att det kommer en stråle uppifrån och rinner ned genom ditt huvud och strålar ut genom ögonen.

Ett bra sätt att öka Reikiflödet är att du ger Reiki till moder jord samtidigt som du ger Reiki till dig själv eller en klient. Sitt med fötterna i golvet och känn hur du aktiverar Reikiflödet under dina fötter. Var en kanal för energin till jorden och till din klient. Upplev att det flödar till din klient och samtidigt ned i moder jord.

Du kan blåsa Reiki också för Reiki följer din tanke så blås sakta och tänk samtidigt Reiki. Då kommer du att märka hur din utandningsluft förändras. Det tycker jag är spännande för det är exakt vad man gör om ett barn gjort sig illa. Man blåser på den plats de har ont för att blåsa bort det ”onda”.  Alla barn upplever att det ”onda” försvinner.

Du kan stryka med fingret och samtidigt ge Reiki eller stryka med hela handen som en lätt massage och ge Reiki samtidigt. Använd den teknik som klienten känner sig trygg med. Fantastisk teknik för att få en spänd muskel att slappna av.

Här hittar du beskrivning på Reiki Ryoho

Från min bok Reiki naturligt helande och mjuk beröring år 2013

Solkarina Sinnligkunskap®

Boka Reikikurs


Comments are closed.