När Reiki blev friskvård
2022-01-22
Äntligen startar MediReiki®
2022-02-02

Supportgrupper

Text: Solkarina

Det finns en viktig faktor idag när vi ger Reiki till någon annan. Det är att vi ska lära oss vad byosen är och lära oss känna igen hur Reikiflöde känns och när det är blockerat. Stagnationen sitter oftast i blod, vattenflöde och lymfa i kroppens vätskor. De cirkulerar ju som bekant genom varje del av vår kropp. Att först och främst veta hur en kropp i balans känns under händerna är verkligen baskunskaper i Reiki. Det går faktiskt på känslan under händerna att känna om det är inflammationer i kroppen, trauman, stress och spänningar. Kroppens processer avspeglar sig i olika typer av sensationer under händerna.

Jag menar att vi i Sverige fått Reiki lite om bakfoten eller i alla fall vad vi ska använda Reiki till. En av mina lärare i Reiki förklarar det så bra tycker jag för antingen dör vi eller så blir vi friska och vi ska ge Reiki till vi får något av de två resultaten. Då pratar vi inte längre Reiki i avslappnande syfte då talar vi om ett verkligt djupt holistiskt sätt att se på Reiki. Då tappar funktionen att ge Reiki och ta mellan 500-1000 kr för en Reikibehandling. Reiki blir då plötsligt en välfärdsnjutning som jag brukar säga lite well being. Reiki är mer än så. I Japan gav man Reiki till de som är och var sjuka. I många Reikitraditioner gör man det fortfarande. Det kan innebära att man ger Reiki dagligen till den som är sjuk tills de blir friska. Covidpatienten är ett exempel på det som Lena berättar om i tidningen. För att öka välmående hos människor rent allmänt i samhället behöver vi därför supportgrupper som regelbundet träffas och ger Reiki till de som behöver.

Går du Reiki för mig så har du en supportgrupp på facebook

Behöver vi tänka nytt om vår Reiki?

Jag menar faktiskt det och det är därför som jag också säger att Reiki som friskvård är förbi i framtiden är det Reiki i supportgrupper som gäller. Det är en av anledningarna till att jag startat årsprogram för Reiki och en av anledningarna att vi startat förbundet för klassisk japansk Reiki. För att kunna erbjuda Reiki till den som behöver i syfte att de ska bli friska och återfår hälsa när den är dålig.

Jag rekommenderar därför att starta upp lokala grupper där du finns. Varje lärare kan ha egna om de vill. Det viktiga är att vi träffas och byter Reiki regelbundet. Det är då vi lär oss vad Reikiflöde verkligen är.

Text Solkarina Sinnligkunskap, Reikitidningen juni 2021

Comments are closed.