Andras misstag kan kosta dig både fysiskt och psykiskt lidande

Vad jag lärt mig ytterligare genom MediReiki®
2022-05-30
Trött, stressad och en bottenlös vardag?
2022-05-31
Visa alla

Andras misstag kan kosta dig både fysiskt och psykiskt lidande

Det här är ett exempel på hur en kvinna fick hjälp av MediReiki® när andras misstag, när andra människor, är oansvarig och inte tar ansvar för sina egna misstag.

Tänk dig följande scenario:

En son studerar i Uppsala och hans familj bor i Sigtuna. Sonen bor inneboende hos flickvännens familj han går på gymnasiet och ni har kommit överens om att ni ska betala 2000 kr i månaden för sonens uppehälle i familjen.

I 19 månader för Pers pappa över 2000 kr varje månad och totalt är det 38 000 kr för sin sons uppehälle I Uppsala.

MEN – Pers pappa kollar aldrig så att familjen som ska få de 2000 kr i månaden fått pengarna. Och familjen som skulle tagit emot pengarna har inte heller frågat efter pengarna därför att ” svärföräldrarna har av finskänslighet inte tagit upp det med den Pers föräldrar”?! Väldigt märkligt.

Om du sätter in 2000 kr varje månad till ett annat konto skulle du då inte kolla så pengarna kommer fram?

Det som hade hänt var att mannen i familjen hade fört över 2000 kr i 19 månader för Pers husrum hos sin flickväns föräldrar i Uppsala. Men Pers pappa kollade inte att de kommit fram inte heller bekräftade de som skulle haft pengarna att de inte kommit.

Den som upptäckte detta var den kvinna som felaktigt utan att veta om det fått 2000 kr extra på sitt konto varje månad. När hon gick igenom sitt konto upptäckte hon plötsligt att det stod ”Per mat” och en insättning på 2000 kr skett.

Mannen i Sigtuna hade helt enkelt skickat pengarna till fel kontot varje månad i 19 månader. Hon visste ingenting och hade inte märkt det!

Min klient blev förstås super stressad när hon upptäckte detta. Det tog henne 2 månader innan hon med hjälp av Swedbank kunde få mannens telefonnummer och skicka ett sms att han ska sluta sätta in pengar på hennes konto och skriva ”Per mat”. Hade min klient inte upptäckt detta så är det ingen som vet hur länge till detta hade pågått, hur många år till? Hon ringde förstås upp dem men han svarade inte!

Tror ni mannen som hade satt in pengar på fel konto ringde upp henne?

Nej han gick istället till kronofogden och fick dem att sända ett krav på 38000 kr till min klient. Han ville ha tillbaka sina pengar och tog inget ansvar för att han själv skickat pengarna fel eller att de som skulle tagit emot pengarna inte bekräftat att de fått dem.

Min klient visste inte om detta och när hon upptäckte det så gjorde hon allt hon kunde för att få kontakt med dem. MEN hon blev förstås fruktansvärd stressad, brände ut sig och fick efter händelsen börja äta blodtrycksmedicin då hennes blodtryck under denna period låg på 180-200. Hon kunde inte sova på nätterna allting snurrade i huvudet på henne. Hjärtat rusade hela tiden under flera månader av stressen. Hur kunde han kräva pengarna av henne via kronofogden? Varför hade han inte ringt henne för att reda ut detta?

Nej mannen som betalat in fel var så feg att han inte svarade i telefon inte heller svarade han när hon ringde upp honom.

Naturligtvis fick hon lov att ta kontakt med en advokat för att få sina egna rättigheter omhändertagna. Eftersom hon vägrade betala via kronofogden så skickade kronofogden det till tingsrätten. Det blev alltså en civilrättslig rättegång där mannen som betalat in fel i 19 månader krävde tillbaka pengarna, 38 000 kr som han betalat till fel konto utan att ha koll på det. Hon skulle med säkerhet kunnat vinna i en tingsrätt för så mycket bevis hade hon samlat på sig under den här tiden. Men skulle hon förlora vilket alltid är en risk så skulle hon få betala honom 38000 + hans och sina egna rättegångskostnader och det hela kunde ha slutat på kostnader för henne på 150 000 – 200 000 kr.

Trots att det är mannen i Sigtuna som betalat in fel och inte kommunicerat med de som skulle mottagit sonens pengar varje månad. Så kunde det hela slutat med att hon själv stod med en skuld på kanske – 200 000 kr.

Det hela slutade med förlikning i tingsrätten där hon skulle betala tillbaka 17000 och sedan hade hon sina advokat kostnader att betala på 7500 kr totalt kostade det henne 24500 kr. De pengarna hade hon inte och tvingades låna dem.

Visst borde hon kollat sitt konto. Kollar du ditt konto varje månad? De flesta gör tyvärr inte det för ingen människa tror väl att man ska få 2000 i månaden inbetalt till sitt konto från någon okänd människa – i 19 månader.

Du kan föreställa dig hur dåligt den här kvinnan mådde.

MediReiki® kunde hjälpa henne igenom den här perioden som varade i nästan ett halvår. Blodtrycket har hon inte fått ordning på men hon kan sova idag och är inte orolig hela nätterna för hur det hela ska sluta. Hon har inte längre hjärtrusningar på grund av stressen. Tack vare MediReiki® kunde hon hålla sig lugn och metodisk trots allt.

MediReiki® hjälper till att behålla lugnet, sova, Hon kan inte göra händelsen ogjord s a s utan hon måste ju slutföra det.

Det här är ett exempel på hur människor kan ”råka ut för saker” som egentligen andra människor har åsamkat. Det enda de kan göra är när andra åsamkar dem lidande är att hantera det, göra något åt sitt eget välmående. Som MediReiki® assistent kunde den här kvinnan få ett stöd hon behövde när hon gick igenom detta och de psykiska skadorna och lidandet minska.

Vad tycker jag, Solkarina om hela händelsen? Det ska nog inte skrivas i ord! Ett ord! Skandal. Jag är dock jätteglad att den här kvinnan kunde få hjälp av MediReiki®.

Läs mer om MediReiki® här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 1 =